Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ: BOXING DAY (update 12:15)

Χρόνια Πολλά καλές γιορτές, εύχομαι υγεία ευτυχία και τύχη για το νέο έτος...

Στα δικά μας τώρα, έχουμε την περίφημη Boxing Day, με πλήρη αγωνιστική στην Αγγλία και παραδοσιακά προμηνύονται εκπλήξεις, οπότε πάμε προσεχτικά. Γενικά πάντως ο Δεκέμβριος δεν κύλησε καθόλου καλά, προσωπικά ήταν ο χειρότερος μήνας του έτους. Αν πήγαινε στοιχειωδώς καλά, θα γράφαμε ένα καλό συν. Πάντως όπως βλέπετε οι δείκτες του site είναι θετικοί, με τη βασική 2αδα όποιος την ακολουθεί να αυξάνει το κεφάλαιο του κατά 40%(!) ενώ η στήλη με το Δυνατό σημείο, κινήθηκε μία ή άλλη. Αυτά σαν ένας μίνι απολογισμός.

Πρέμιερ Λιγκ: Τσέλσι Μπορνμουθ Χ2 3,00 (17:00)
Η ομάδα του Κόντε είναι σε τρομερή κατάσταση μετρώντας 11 σερί νίκες και βρίσκεται δίκαια στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και στο +6 απ τη δεύτερη Λίβερπουλ. Ο Κόντε έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ειδικά στα μετόπισθεν διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Και θα μου πείτε ευλογως, είναι αυτή η στιγμή για να πας κόντρα σε αυτήν την ομάδα; Υπό κανονικές συνθήκες όχι αλλά σήμερα θα λείψουν για την Τσέλσι τόσο ο Κάντε στα χαφ όσο και ο Ντιέγκο Κόστα ενώ και ο Αζάρ είναι με ενοχλήσεις στο γόνατο!! Σημαντικότατες απουσίες!! Απ την άλλη η Μπορνμουθ δεν είναι σε καλή κατάσταση, γενικά είναι μία χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ωστόσο στο τέλος εκτιμώ ότι θα πετύχει το στόχο της και την σωτηρία της. Άλλωστε κατά την γνώμη μου, διαθέτει και έναν από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές τον Χαουι. Δεν αποκλείεται λοιπόν η Μπορνμουθ να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της Τσέλσι και να φύγει με βαθμό ή βαθμούς απ την έδρα της Τσέλσι. Το ρίσκο φυσικά για τους λόγους που προαναφέραμε είναι προφανές.

Νασιοναλ Λιγκ: Ντόβερ Μέϊνστόουν Γιουν. 1 1,50 (17:00)
Απ τα φαβορί της ημέρας και παρ ότι μιλάμε για Κόνφερενς, νομίζει ότι ενδείκνυται να αποτελέσει βάση. Η Ντόβερ προέρχεται από δύο σερί γκέλες κόντρα σε Ντάγκεναμ και Φορεστ Γκριν και διεκόπη έτσι ένα σερι νικών. Οπότε σήμερα θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες και ο αντίπαλος είναι ιδανικός. Η Ντοβερ εντός έδρας είναι δυνατή (8-0-4) και υποδέχεται την ντεφορμέ νεοφωτιστη Μέϊνστόουν Γιουν. η οποία βρίσκεται οριακά πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού με το πέρας του α γύρου του πρωταθλήματος και φυσικά ο στόχος είναι η σωτηρία. Μάλιστα ο τεχνικός της Ντόβερ έχει περάσει απ την Μέϊνστόουν για πέντε χρόνια. Άσσος λοιπόν.

Α Αγγλίας: Οξφορντ Νορθάμπτον 1 1,95 (17:00)
Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας με την Οξφορντ θεωρητικά να είναι ένα κλικ καλύτερη. Εντός έδρας μετρά (6-3-2) και έχει ως στόχο τα μπαράζ ανόδου ενώ η Νορθάμπτον που εκτός έδρας μετρά (3-4-4) έχει πιο πολύ το νου της να έχει μία ήσυχη σεζόν. Πάνω κάτω ο πρώτος γύρος κύλησε ακριβώς όπως τις αναμέναμε, δηλαδή να βρίσκονται κάπου στη μέση της βαθμολογίας. Η Οξφορντ μετρά πέντε σερί παιχνίδια δίχως ήττα ενώ η Νορθάμπτον δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση με 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια. Λογικός λοιπόν ο οριακός φαβοριτισμός της Οξφορντ και ο ασσος θα μπει στο παιχνίδι μου, σχεδόν δυαράκι είναι.

Καλή τύχη.