Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Εκτιμήσεις Πέμπτης (Κοκκίνης Μ.)

Καλησπέρα σας! Μετά από πολύ καιρό, λόγω πολλών υποχρεώσεων ζώντας πλέον  στο εξωτερικό, ανεβάζω στήλη με αφορμή το σημερινό ματσάκι μεταξύ Πολωνίας και Πορτογαλίας!

Αρχικά αυτό που θα ήθελα να πω και από εδώ- μιας που το έγραψα και πριν λίγες μέρες στον προσωπικό λογαριασμό μου στο Facebook- είναι πως το Euro κατά την ταπεινή μου άποψη δεν προσφέρεται για στοιχηματισμό μιας που δεν μπορείς να υπολογίσεις παράγοντες που λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σε άλλα ποδοσφαιρικά παιχνίδια όπως για παράδειγμα έδρα, κίνητρο, παράδοση, σχέσεις ομάδων και πολλά άλλα. Επίσης τέτοιες διοργανώσεις πάντα κρύβουν εκπλήξεις, θα το έχετε διαπιστώσει, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα αποτελέσματα της διοργάνωσης μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα άπειρο κόσμο να πηγαίνει κουβά. Και κάτι άλλο επίσης, μέχρι και οι ίδιοι οι παίκτες, οι σταρς των μεγάλων ποδοσφαιρικών club της Ευρώπης, δεν αποδίδουν το ίδιο πολλές φορές όπως όταν παίζουν στις ομάδες τους είτε γιατί έχουν περάσει ήδη μια ζόρικη χρονιά είτε για άλλους λόγους.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο, περνάω αμέσως στο σημερινό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως για ξεκάθαρο σημείο στο 90λεπτο δεν έχω καταλήξει. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω συνοπτικά και περιεκτικά τις σκέψεις μου. Αρχικά οφείλω να ομολογήσω πως σκέφτηκα να παίξω τον άσσο της Πολωνίας μιας που δεν τα πάει άσχημα, σαν σύνολο ομάδας είναι καλό και το κυριότερο το 3,80 στον άσσο με ικανοποιεί απόλυτα, μιας που δεν το περίμενα να το βρω πάνω από 3,00-3,20. Από την άλλη μεριά όμως σκέφτηκα πιο λογικά πως η ομάδα μπορεί να είναι καλή αλλά δεν θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει ακόμα και μια μέτρια Πορτογαλία σήμερα. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός πως το αστέρι της ομάδας, ο Λεβαντόφσκι, είναι άσφαιρος, δεν δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του η πείτε το όπως θέλετε. Από την άλλη μεριά το διπλό της Πορτογαλίας δεν είναι άσχημο στο 2,37 αυτή την στιγμή, εκεί το περίμενα και εγώ, μεταξύ 2,25-2,45. Δεν μπορώ όμως να εμπιστευτώ αυτή την Πορτογαλία. Πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, αν μου έδιναν 2,37 την Πορτογαλία θα την έπαιζα με κλειστά μάτια. Σήμερα όμως μετά από 4 συνεχόμενα Χ και παρόλο που η λογική λέει πως ήρθε η ώρα να κερδίσει πριν το 90, δεν μου πάει το χέρι στο διπλό, άλλωστε μην ξεχνάμε πως πρόκειται και για προημιτελικό νοκ-αουτ παιχνίδι.  Το Χ νομίζω πως συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και γι'αυτό τον λόγο δεν βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά, αλλά στο 2,90. Δεν το αποκλείω καθόλου, το αντίθετο μάλιστα μιας που μέχρι τώρα και οι δύο ομάδες συνηθίζουν να παίζουν κλειστά και δεν έχουν λόγο να ανοιχτούν και να κυνηγήσουν γκολ γρήγορα. Παιχνίδι υπομονής θα είναι, πιθανό να δούμε νικητή μετά το 90. Όμως και το Χ δύσκολα το ρισκάρω να το παίξω, είναι που είναι ρίσκο πάντα το Χ, δεν με ικανοποιεί και το 2,90 σαν απόδοση, παρόλο όμως που είναι διαβασμένη σωστά. 

Στα επόμενα στοιχήματα, να σκοράρουν και οι 2 ομάδες στο 2,50 , είναι εξαιρετική απόδοση για goal/goal αλλά και το ρίσκο ανάλογο όταν ο Λέβα δεν σκοράρει. Το no goal είναι μόλις στο 1,50 και προφανώς δεν με ψήνει. Το over 2,5 δίνει το εξωπραγματικό 3,10 (!!!!) , γεγονός που φανερώνει για άλλη μια φορά τον κλειστό τρόπο του παιχνιδιού που θα ακολουθήσουν οι 2 ομάδες, το under 2,5 μόλις 1,36, σαν να παίζω απόδοση της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα για over 2,5 στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Το no goal και το Under 2,5 για μένα είναι σίγουρες επιλογές, αλλά δεν δέχομαι να ποντάρω τόσο χαμηλά σήμερα.
Εκεί που καταλήγω, είναι η πρόκριση της Πορτογαλίας στο 1,61 (χαμηλό αλλά δίκαιο και πιο σίγουρο για εμένα από το να παίξω σημείο τελικό αποτέλεσμα). Η πρόκριση της Πολωνίας είναι στο 2,30 αλλά δεν την πιστεύω. Εκτός και αν γίνει πάλι σήμερα καμία έκπληξη. Αυτό θα είναι το βασικό μου ποντάρισμα για σήμερα, η πρόκριση της Πορτογαλίας. Τώρα από εκεί και πέρα θα ρίξω και κάτι ψιλά σε 2 πράγματα: 1) Ο αγώνας να κριθεί στην παράταση σε απόδοση 7,00. Αυτό το 7αρι βγάζει μάτια για εμένα και έστω και σαν fan bet αξίζει να παιχτεί για εμένα. Θα μου πει κανείς τώρα βέβαια, ε τότε γιατί ρε φίλε δεν παίζει και την ισοπαλία αν είσαι σίγουρος για την παράταση. Και απαντάω δεν είμαι σίγουρος, και γι΄αυτό τον λόγο θα παίξω ψιλά μόνο σε αυτό το στοίχημα. Επιπλέον δεν μπορούμε να τα παίζουμε όλα και τέλος γιατί προσωπικά η αξία του να παίξω απόδοση 7,00 είναι πολύ μεγαλύτερη από το να παίξω απόδοση 2,90. 2) Ισοπαλία στο ημίχρονο σε απόδοση 1,83. Δεν με τρελαίνει ούτε με χαλάει το 1,83 και δεν ανακαλύπτω την Αμερική όταν λέω για ισοπαλία στο ημίχρονο. Αν θέλετε να ανεβάσετε λίγο απόδοση, το ακριβές σκορ 0-0 στο ημίχρονο δίνει 2,10.

Οπότε οι τελικές μου προτάσεις:

ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ/ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Πρόκριση Πορτογαλίας στο 1,61

FAN BETS/ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ

Πολωνία-Πορτογαλία: X ημίχρονο στο 1,83

Ο αγώνας να κριθεί στην παράταση: 7,00 

Καλό μεσημέρι και καλή επιτυχία!

Kokki.