Σάββατο 14 Μαΐου 2016

EUROVISION FINAL 2016: ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αρχικά θα προσπασθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις αποδόσεις των μπουκ (ενδεικτικά έχω επιλέξει Bet365 και Stoiximan) ώστε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα για το τι περιμένουμε την αποψινή βραδιά. Φυσικά αργότερα θα ανέβει και η καθιερωμένη στήλη με εκτιμήσεις για τον τελικό. 


Όσον αφορά τον αποψινό νικητή, είναι απ τις χρονιές όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό φυσικά είναι η Ρωσία (1,55). Σε όλες τις εταιρίες είναι σε ανάλογη απόδοση και πρώτο φαβορί φυσικά. Ακολουθεί δεύτερο φαβορί η Αυστραλία (4,50), τρίτο η Ουκρανία (10,00) και τέταρτο η Γαλλία (15,00). Αυτή είναι και η σειρά στις περισσότερες εταιρίες, όσον αφορά την πρώτα 4 φαβορί. Παρατηρούμε μετά από χρόνια τη Γαλλία να παίζει στις ψηλές, παρ ότι δεν έχει τις γνωστές "συμμαχίες".


Όσον αφορά τον τερματισμό στην πρώτη 5αδα, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, με βάση τις αποδόσεις στα γραφεία στοιχημάτων, ότι Ρωσία, Αυστραλία και Ουκρανία έχουν μάλλον κλειδώσει τις θέσεις και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά, με το προβάδισμα στη διοργανώτρια Σουηδία, στη Γαλλία και στην Αρμενία.


Στην ενότητα με τα ειδικά στοίχηματα, λίγο έως πολύ αναμενόμενο ότι το να προέλθει ο νικητής απ τον α ημιτελικό είναι μόλις στο 1,57 λόγω Ρωσίας. 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το ποια θα είναι καλύτερη Βαλκανική χώρα. Οι αρχικές αποδόσεις ήθελαν οριακό φαβορί τη Σερβία όπου παιζόταν σε απόδοση 2,00 και ως δεύτερο τη Βουλγαρία σε αποδόσεις ανώ του 3,00. Κατόπιν η απόδοση της Σερβίας υποχώρησε αισθητά έφτασε στα επίπεδα του 1,50 και της Βουλγαρίας προσέγγισε το 4,00. Μετά όμως τους ημιτελικούς, η απόδοση της Σερβίας άρχισε να τσιμπά προς τα πάνω, πλέον είναι στο 1,66 και η τάση είναι ανοδική. Αντίστροφη πορεία ακολουθεί η Βουλγαρία. 

Για την καλύτερη Βαλτική χώρα ανάμεσα σε Λετονία και Λιθουανία, λίγο έως πολύ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη με τη Λετονία να είναι το απόλυτο φαβορί.


Στις Big5 τώρα, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η Γαλλία, όπου τιμάται μόλις στο 1,40. Έχει ακολουθήσει έντονη καθοδική πορεία, μάλιστα μέσα στην βδομάδα, όταν το είχα προτείνει στο Facebook, ήταν στο 1,60! Και η Ιταλία είναι ως δεύτερο φαβορί σε αποδ. 4,33.


Τέλος, για την 10αδα, με βάση τις αποδόσεις, οι 8  θα πρέπει να θεωρούνται "δεδομένες". Δηλαδή, Ρωσία, Αυστραλία, Ουκρανία, Αρμενία, Γαλλια, Σουηδία, Λετονία και Σερβία. Οι δύο θέσεις που μένουν, θα παιχτούν με ίδιες πιθανότητες ανάμεσα σε Ολλανδία, Μάλτα, Ιταλία και Βουλγαρία.

Αυτά λοιπόν λίγο έως πολύ αναμένουμε στον αποψινό τελικό με βάση τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων.

ΥΓ: Άρθρα παλαιότερων ετών για τη Eurovision ΕΔΩ