Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΥΠΑ

Η μεγάλη μέρα έφτασε και σήμερα στο Σεντ Γιάκομπ της Ελβετίας διεξάγεται ο τελικός του Europa League. Η μεν Λίβερπουλ στο Ουεφα ή Γιουρόπα Λιγκ μετρά 3 στα 3 στους τελικούς ενώ η Σεβίλλη μετρά 4 στα 4!!

Μία Λίβερπουλ που απ τη στιγμή που την ανέλαβε ο Κλοπ, πραγματικά αναμόρφωσε την ομάδα. Σαν να είχε μαγικό ραβδάκι. Το κυριότερο που άλλαξε ο Γερμανός τεχνικός είναι η νοοτροπία που εμφύσησε στους παίχτες αλλά και η ψυχολογία που έφτιαξε στα αποδυτήρια της ομάδας και έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε έχουν μείνει αξέχαστα στιγμιότυπα πανηγυρισμών για μία ισοπαλία πχ με τη Γουεστ Μπρομ. Και προσέξτε μιλάμε για μία ομάδα που ΔΕΝ είναι δημιούργημα δικό του και ούτως ή αλλως δε μπορεί να κριθεί. 

Η Λίβερπουλ αν σήμερα δεν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, του χρόνου μένει εκτός Ευρώπης καθ ότι για μία ακόμη χρονιά έμεινε εκτός θέσεων Ευρώπης. Στο Γιουροπα Λιγκ όλη κι όλη απ την αρχή της σεζόν έχει κάνει μόλις μία ήττα με τον Κλοπ να εφαρμόζει διαφορετικό σκεπτικό σε σχέση με τον Ρότζερς που τον ενδιέφερε περισσότερο το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη έδινε ανάσες σε βασικούς παίχτες. Για να φτάσει όμως στο τελικό χρειάστηκε μία επική ανατροπή επί της Ντόρτμουντ όπου το 1-3 στο 57 έγινε 4-3 στο 90. Πραγματικά απίστευτο παιχνίδι. Ενώ στον ημιτελικό πέρασε εύκολα τη Βιγιαρεάλ παρ ότι έχασε στο πρώτο παιχνίδι, μέσα στο Ανφιλντ την καθάρισε με 3-0.

Ο Κλοπ θα κατεβάσει την ομάδα με (4-2-3-1), όπου οι Λαλάνα Φιρμίνιο και Κουτίνιο θα είναι πίσω απ τον Στάριτζ. Κατά τα λοιπά πλήρη αποστολή για τη Λίβερπουλ.

Απ την άλλη η Σεβίλλη, είναι η συνήθεια που τείνει να γίνει λατρεία. Υπό την έννοια ότι το έχει ήδη σηκώσει back to back το 2006, 2007 ενώ το πήρε και πέρσι κόντρα στη Μπενφίκα με την κατάρα των αετών να μην σπάει. Φέτος πάλι στον τελικό. Στοχεύει πάλι στο back to back αλλά μόνο εύκολη δεν λες την αποστολή της. Σημειώστε δε ότι το ερχόμενο σάββατο η Σεβίλλη δίνει και τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα. 

Η Σεβίλλη βρέθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ παίρνοντας την 3η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε έναν δύσκολο όμιλο με Γιουβέντους και Σίτι. Στα νοκ αουτ του Γιουρόπα Λιγκ, πέρασε διαδοχικά, Μόλντε, Βασιλεία, Μπιλμπάο και στον ημιτελικό τη Σαχτάρ. Η μοναδική ομάδα που της έβαλε δύσκολα ήταν η Μπιλμπάο. Οι Σεβιγιάνοι παίζουν μία χρονιά σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ο Έμερι το ξέρει καλά αυτό και προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίχτες του. Ο Εμερι θα στήσει την ομάδα με το γνώριμο (4-2-3-1), με τους Κόκε, Μπανέγα και Βιτόλο να βρίσκονται πίσω απ τον Γκαμέιρο. 

Στο δια ταύτα. νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το σηκώσει η Λίβερπουλ που θα είναι μία δικαίωση και του Κλοπ που άλλαξε ρώτα στο καράβι. Αν κρίνουμε και απ την ανατροπή με την Ντόρτμουντ, μάλλον είναι ένα σήμα για το τι θα γίνει... Σίγουρα δε θα είναι εύκολο το παιχνίδι, η Σεβίλλη προφανώς δεν είναι αμελητέα ποσότητα και είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τα κενά στα μετόπισθεν των Άγγλων. Ωστόσο, με ολόκληρο το Λίβερπουλ να ζει και να αναπνέει για το συγκεκριμένο παιχνίδι, νομίζω ότι η νύχτα στο λιμάνι θα είναι μεγάλη. Πάμε λοιπόν με κατάκτηση για Λίβερπουλ σε απόδοση 1,65 από το αρχικό 1,72.

Καλή τύχη.