Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗ Ν.Δ

Στις 22 Νοεμβρίου οι ψηφοφόροι της Ν.Δ θα οδηγηθούν στις κάλπες για να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος, ανάμεσα στους υποψήφιους τον Β. Μειμαράκη, τον Α. Τζιζικώστα, τον Α. Γεωργιάδη και τον Κ. Μητσοτάκη.

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία το Betsecret θα προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων, δίνοντας έμφαση στη διακύμανση των αποδόσεων στους δύο κύριους υποψήφιους. Διότι η διακύμανση που φαίνεται παρακάτω, προδικάζει και τη ρευστότητα του αποτελέσματος.

Η ανάλυση θα βασιστεί πάνω στις αποδόσεις, της εταιρίας Stoiximan. 


Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπετε τις σημερινές αποδόσεις, με τον Β. Μειμαράκη να έχει σαφές προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του, με τον Α. Τζιτζικώστα να ακολουθεί και όπως όλα δείχνουν να είναι εκείνοι οι δύο που θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει η διακύμανση των αποδόσεων και το πως αλλάζουν οι αποδόσεις, το οποίο κανείς μπορεί να το αποδώσει στην ρευστότητα του αποτελέσματος.

Πιο συγκεκριμένα όταν άνοιξε το συγκεκριμένο στοίχημα, στις αρχές Οκτωβρίου, φαβορί ήταν ο Μειμαράκης με απόδοση στο 1,53 και δεύτερος ο Τζιζικώστας με απόδοση στο 3,70. Μέσα σε λίγες μέρες, η κατάσταση έρχεται τελείως τούμπα, με σταθερή φθίνουσα απόδοση του Α. Τζιτζικώστα, να χρίζεται φαβορί και τον Β. Μειμαράκη αουτσάιντερ. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 17/10, η απόδοση του Α. Τζιτζικώστα ήταν στο 1,62 και του Β. Μειμαράκη στο 4,25. 

Απ την Κυριακή 18/10 μέχρι και σήμερα παρατηρείται, για ακόμα μία φορά αντιστροφή του φαβορί. Ο Β. Μειμαράκης από το 4,25, έπεσε στο 3,70, ακολούθως στο 2,50 για να φτάσει πάλι περίπου στο 1,50, πριν ανέβει χτες στο 1,60. Αντίθετη πορεία ακολούθησε η απόδοση του Α. Τζιτζικώστα, που άρχισε να ανεβαίνει, με γεωμετρική πρόοδο, να φτάσει στα επίπεδα σχεδόν του 4,00 για να υποχωρήσει χτες στο 2,90.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Α. Γεωργιάδης και Κ. Μητσοτάκης είναι σταθερά στην 3η και 4η θέση με μικροαλλαγές στην απόδοσή τους, δίχως κάποιο ενδιαφέρον.

Εκτιμήσεις δεν είναι εύκολο να γίνουν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, παρ ότι πολιτικά δεν ανήκω στο συγκεκριμένο χώρο κατά συνέπεια δε δύναται να γνωρίζω τις ισορροπίες, εν τούτοις θεωρώ ότι η συμμετοχή, το ποιοι θα ψηφίσουν και τι συμμαχίες θα γίνουν στο β γύρο, θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, όσο αυξάνεται η συμμετοχή και φεύγει απ τον κομματικό πυρήνα της Ν.Δ τόσο θα ευνοείται ο Α. Τζιτζικώστας. Αντιθέτως όσο η συμμετοχή μένει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, τόσο θα ευνοείται ο Β. Μειμαράκης.

Προσωπικά, έχω επιλέξει Α. Τζιτζικώστα στο 2,70. Αν και όπως μου είπε ένας καλός γνώστης των εσωτερικών της Ν.Δ στο 4,20 ο Β. Μειμαράκης ήταν κάτι σαν το δώρο της χρονιάς, ανεξαρτήτως του αν βγει.