Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Η "ΧΩΝΑ" ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΦΕΝΕΡ

Χτες μπορεί να μην υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον αλλά στο live πήραμε το επόμενο γκολ του Αγιαξ το πληρωθήκαμε εύκολα, εν συνεχεία και ενώ το σκορ πλέον ήταν στο 1-2, πήγαμε στην πρόκριση του Αγιαξ σε αποδοση 3,50. Ο Αίαντας κάνει το 2-2 και πριν προλάβουμε να χαρούμε στα καπάκια δέχεται το 3-2 και κάπως έτσι μπαίνει η ταφόπλακα στην πρόκριση. Έτσι είναι αυτά.... Πάμε στα σημερινά, όπου υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον με τον Παναθηναϊκό να καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 της Λεωφόρου και να πάρει μία πρόκριση χρυσάφι, που θα του αποφέρει στα ταμεία του 7 εκατ. ευρώ.

461 Goal/Goal 1.55 (21:30)
Ο Παναθηναϊκός πιο πολύ συγκυριακά πήρε το πρώτο παιχνίδι, με τον Αναστασίου να εγκληματεί σε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Ακούγεται κάπως υπερβολικό αυτό που λέω και ίσως είναι αλλά θέλω να τονίσω τα λάθη του Αναστασίου, τα οποία δεν παριστάνω τον μ.χ προφήτη διότι τα σχολίαζα την ίδια ώρα του παιχνιδιού. Αρχής γενομένης με τη χρησημοποίηση του Ατζαγκουν ο οποίος αποτελεί ανέκδοτο σε αυτή την ομάδα, που δεν ακούμπησε μπάλα όσο αγωνίστηκε. Εν συνεχεία, είδαμε τον Αναστασίου να βγάζει τον Νίνη (!!), τον καλύτερο παίχτη του Παναθηναϊκού για να βάλει μέσα την "χώνα" τον Τριανταφυλλόπουλο για να παίξει στη θέση του Σάντσεθ ο οποίος είχε αποβληθεί. Ο Παναθηναϊκός οχι μόνο δε μπορούσε να βγάλει φάση, αφού δεν υπήρχε οργανωτικός παίχτης αλλά και στην άμυνα με τον Τριαντα έμπαζε από παντού. Ε λοιπόν, ο Αναστασίου σήμερα τον προορίζει για βασικό. Όπερ και σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός γκολ θα δεχθεί και άρα δε μπορεί να πάει να παίξει για το 0-0, δεν έχει λογική. Απ την άλλη βέβαια η Μπριζ έδειξε ότι και εκείνη έχει κενά πίσω. Δεν έχει βέβαια λόγο να βιαστεί, με μισό μηδέν περνάει. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η ποιότητα του Μπέργκ σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα κ τη δύναμη του Καρέλη και την οργανοτικότητα του Νινη θα δημιουργήσει φάσεις. Ούτως ή άλλως αναμένουμε τη Μπριζ να έχει την κατοχή και τον Παναθηναϊκό να παίξει στην κόντρα. Συνοψίζοντας λοιπόν, το αφμίσκορο μου φαίνεται ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

465 Πρόκριση Φενερμπαχτσε 2,25 (21:45) *Εκτός ΟΠΑΠ
Η Φενερ στο α παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πρέπει να λέει και ευχαριστώ που πήρε το 0-0. Ένα αποτέλεσμα που κάνει για νίκη αν σκεφτεί κανείς ότι επί της ουσίας η Φενερ των πολλών εκατομμυρίων, θα παίξει για δύο αποτελέσματα, νίκη ή ισοπαλία με γκολ για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Η εικόνα του α παιχνιδιού σαφώς και δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Φενερ θα είναι εκείνη που θα προκριθεί αφού και στα 90 λεπτά η αποδυναμωμένη Σαχταρ ήταν πολύ καλύτερη και άξιζε κάποιο γκολ. Ωστόσο, μου φαίνεται δύσκολο μία ομάδα με τόσες δυνατές μεταγραφές, όπως Νάνι, Φαν Πέρσι, Φερναντάο, Ντε Σόουζα κτλ να μείνει εκτός διοργάνωσης. Κάτι που φυσικά αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι παίχτες. Σίγουρα ο Τούρκος μεγιστάνας Αζιζ δεν έριξε τόσα εκατομμύρια για να πάρει ένα ακόμη πρωτάθλημα αλλά για να κάνει μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη. Βέβαια τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες, το ξέρετε καλύτερα κι από εμένα. Αλλά παρά την καλή εμφάνιση στο Σουκρου Σαρατσογλου η Σαχτάρ είναι αισθητά αποδυναμωμένη και νομίζω ότι σήμερα έστω και δύσκολα (γιατί δύσκολα θα έρθει), οι Τούρκοι θα πάρουν την πρόκριση.

Καλή τύχη και φυσικά