Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΟΙ ΑΓΓΛΙΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ....

Να πούμε καλό χειμώνα ή όχι ακόμα; Σε κάθε περίπτωση σήμερα κάνουν πρεμιέρα οι Αγγλίδες όπερ και σημαίνει ότι το κουπόνι αρχίζει δειλά δειλά να παίρνει την χειμερινή του μορφή και να μας θυμίζει με τη σειρά του ότι το καλοκαίρι βαίνει προς το τέλος του. Πάντα λοιπόν με την απαραίτητη προσοχή όταν μιλάμε για πρεμιέρες, έχω καταλήξει σε τρεις επιλογές για αύριο.

182 Χ 3,20 2 3,55 (17:00)
Η αλήθεια είναι οτι πιο πολύ κοντράρω τη Λέστερ παρά παίζω Σάντερλαντ και εξηγούμαι. Η Λέστερ που πέρσι σώθηκε χάρη σε ένα ντεμαραζ στο φινάλε της σεζον όπου πήγε τρένο αλλά η διοίκηση των αλεπούδων δεν δίστασε να διώξει τον Πϊρσον, που επί της ουσίας έσωσε την ομάδα λόγω ρατσιστικών σχολίων που έκανε ο γιος του, που είναι ποδοσφαιριστής και επίσης έφυγε απ την ομάδα. Θα λέγαμε παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του λαού μας, αμαρτίες τεκνων παιδευουσι γονείς.... Εν πάση περιπτώσει, στον πάγκο πλέον της Λέστερ κάθεται ο γίγαντας Κλαούντιο Ρανιέρι, αυτός που κατάντησε την εθνική μας να τρώει τη μία σφαλιάρα πίσω απ την άλλη και να χάνει απ τα Ν. Φεροέ!! Πραγματικά βγάζω το καπέλο στον μάνατζερ του. Μεταγραφικά τίποτα το ιδιαίτερο αλλά σημαντική η απώλεια του Καμπιάσο στα χαφ. Από την άλλη η Σάντερλαντ έκανε επίσης μία τραγική σεζόν και σώθηκε απ τη στιγμή που την ανέλαβε ο Αντβοκάατ και κάπως σουλούπωσε την ομάδα. Μεγάλο πρόβλημα στο γκολ, έβρισκε δίχτυα με τα κιάλια  ενώ είχε μακράν τις περισσότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Μεταγραφικά δεν είχε σοβαρές απώλειες, έκανε και 2-3 καλές μεταγραφές, αλλά πάλι περιορισμένων δυνατοτήτων για το δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Θεωρώ ότι οι αποδόσεις θα έπρεπε να ήταν κάπως πιο μοιρασμένες. Δε δέχομαι το φαβοριτισμό της Λέστερ που ουτως ή άλλως είχα αποφασίσει να την κοντράρω.

280 1 1,50 (17:00)
Άλλο ένα παιχνίδι απ το Νησί, ο άσσος της Κουιν Οφ Σάουθ στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας. Η Κουιν Οφ Σαουθ που πέρσι τερμάτισε 4η, πίσω από Χαρτς, Χιμπέρνιαν και Ρέιντζερς σίγουρα δε μπορούσε να διεκδικήσει και περισσότερα, παρά το γεγονός ότι είναι μία καλή ομάδα, που πάντα φλερτάρει τις θέσεις των πλέι οφ αλλά πάντα θα υπάρχουν 2-3 καλύτερες ομάδες που θα πάρουν το ειισιτήριο της άνοδου. Σαν ομάδα φυσικά είναι ανώτερη της Αλοα, η οποία πέρσι σώθηκε στα πλέι αουτ, και εκτός έδρας είχε απολογισμό (2-4-12). Και φέτος σαν στόχο έχει την αποφυγή του υποβιβασμού. Νομίζω ότι η Βασίλισσα του Νότου θα μπει με το δεξί. Άσσος.

Για όσους παίζουν εκτός ΟΠΑΠ:
Κατάκτηση Σουπερ Καπ Γιοβέντους κατά μ.ο 1,57 (15:00) 
Η Γιουβέντους πέρσι χωρίς καμία αμφιβολία επέστρεψε στην ελιτ των μεγάλων της Ευρώπης. Νταμπλ στην Ιταλία και τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος προφανέστατα ο στόχος είναι ο ίδιος. Αλλά πλέον το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι πιο φτωχό με τον Πίρλο να αναχωρεί για τις ΗΠΑ. Σημαντικές φυσικά και οι άλλες δύο απώλειες του Τέβες και του Βιδάλ. Στον αντίποδα πήρε τον Νέτο, τον Κεντιρα απ τη Ρεαλ ως αντί Βιδάλ και τραυματιστηκε ενώ δυνάμωσε πολύ επθετικα αποκτώντας τον Ντιμπαλά απ την Παλέρμο, τον Ζαζα απ τη Σασσουόλο και τον Μάντζουκιτς απ την Ατλέτικο. Επιθετικά το κενό του Τέβες υπερκαλύφθηκε, στα χαφ όμως υπάρχει κενό. Απ την άλλη η Λάτσιο, μπορεί να έχασε το κύπελλο στον τελικό απ τη Γιουβέντους όμως πήρε την 3η θέση και το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταγραφικά δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο ενώ σήμερα τιμωρημένοι είναι οι Παρόλο και Λούλιτς, αμφότεροι βασικοί μέσοι. Θεωρώ ότι η Μεγάλη Κυρία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, σηκώνοντας μία ακόμα κούπα.

Αυτά για σήμερα και φυσικά τα υπόλοιπα στο live κατά τα γνωστά σε Facebook και Twitter.

Καλη τύχη.