Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΦΑΒΟΡΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΑ Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕ

Λίγες ώρες έμειναν πλέον για τον μεγάλο τελικό του Βερολίνου, ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Ένας τελικός με ορατό φαβορί την Μπαρτσελόνα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση αλλά απ την άλλη ποιος δύναται να παραγνωρίσει ότι η Γιουβέντους έχει βαριά φανέλα και δε θα αποτελέσει έρμαιο στις ορέξεις του Μέσι και της παρέας του;

Φαντάζομαι λίγοι ήταν αυτοί που ανέμεναν η Γιουβέντους να βρίσκεται σήμερα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Άλλωστε, αν θυμάστε όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Αλέγκρι στον πάγκο ως διάδοχο του Κόντε, υπήρξε πάρα πολλή γκρίνια, αποδοκιμασία για αυτήν την επιλογή και τέλος πάντων κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ξεκίνησε η χρονιά για την Μεγάλη Κυρία. Να όμως που μετά από 12 χρόνια η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κατακτήσει ήδη το νταμπλ και κυνηγώντας το τρίτο και πιο βαρύτιμο τρόπαιο. Αναμφίβολα η όλη πορεία σίγουρα πιστώνεται, ένα μέρος της, τουλάχιστον στον Αλέγκρι. Επί των αγωνιστικών, ο Αλέγκρι λογικά θα κατεβάσει την ομάδα με το κλασικό (4-3-1-2). Με Μπουφόν φυσικά κάτω απ τα δοκάρια, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι και Εβρά στην άμυνα. Μαρκίζιο, Πιρλο και Πογκμπά στα χαφ, λίγο μπροστά τους ο Βιδάλ και προωθημένοι ο Τέβες με τον Μοράτα. Μοναδική σημαντική απουσία αυτή του Κιελίνι.

Η Μπαρτσελόνα απ την άλλη, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας έναν Μέσι να κάνει όργια έχοντας ήδη κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ισπανία και πλέον άπαντες στη Βαρκελώνη ετοιμάζονται για το τρεμπλ. Το δεύτερο στην ιστορία της μετά το 2008-09 επί εποχής Γκουαρντιόλα. Οι ΜΣΝ μπροστά, Μέσι, Σουάρες και Νειμάρ συνιστούν την πιο παραγωγική τριπλέτα στον κόσμο. Ο Λουις Ενρίκε αναμένεται να κατεβάσει τους Μπλαουγκράνα με το σύνηθες (4-3-3). Ο Τερ Στέγκεν εκτός απροόπτου θα ναι κάτω απ τα δοκάρια. Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα στην αμυντική γραμμή, Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Ινιέστα στα χαφ και μπροστά φυσικά Μέσι, Σουάρες και Νειμάρ.

Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Λουίς Ενρίκε  θα προσπαθήσει με το καλημέρα να πιέσει για ένα γκολ νωρίς, για να δείξει ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Θα θελήσει να πάει το παιχνίδι σε έναν γρήγορο ρυθμό που ξέρει ότι τον συμφέρει, σε αντίθεση με τη Γιουβε που θέλει ένα παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο. Κακά τα ψέματα η Μπαρτσελόνα θα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει παιχνίδι, η Γιουβέντους θα κοιτάξει να διασφαλίσει τα μετόπισθεν και να χτυπήσει στην κόντρα. Η Γιουβέντους όποτε χρειάστηκε φέτος κυρίως σε Μαδρίτης και σε Μονακό ήταν υποδειγματική η αμυντική της λειτουργία. Το αν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει και σήμερα, δεν το ξέρω. Ωστόσο, η εκτίμησή μου είναι ότι μπορεί να αντέξει στο πρώτο ημίχρονο και ως εκ τούτου, η επιλογή μου είναι στο Χ ημίχρονο.

Υπενθυμίζω, προτάσεις για Special Bets για τον αποψινό τελικό έχουν ανέβει ήδη από χτες.