Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΠΕΝΤΑΔΑ DO OR DIE

Εύκολα πέρασε χτες το δυνατό μας σημείο, με το διπλό της Μαρσέιγ και πλέον πάμε σε ένα απ τα τελευταία μεγάλα κουπόνια του Σ/Κ, πριν μας αποχαιρετήσουν οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα σε απόλυτο βαθμό ενώ το ραδιοφωνάκι ως είθισται θα έχει φυσικά την τιμητική του. Γενικά το κουπόνι έχει αρκετά σημεία που ξεχωρίζουν και θα αποτελέσουν επιλογές. Ήδη για σήμερα έχω κρατήσει πέντε σημεία με κύριο γνώμονα το κίνητρο.

***Φυσικά θα είμαστε μαζί καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας μαζί στο live για να αδράξουμε ότι ευκαιρία προκύψει. Και όπως βλέπετε τον τελευταίο καιρό κάνουμε πάρτι στο live, με ένα ποσοστό που ξεπερνά το 85-90%. Τα γραπτά μένουν.... Συνεπώς κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook και.... Stay tuned....

129 1 1,70 (16:00)
Βρισκόμαστε τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Β Ιταλίας. Η Περούτζια είναι στα πλέι οφ ανόδου αλλά μόλις στο +2 απ τη Λιβόρνο και σήμερα κόντρα στην Τραπάνι κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης ίσως αποβεί μοιραίο. Και το λεώ αυτό διότι η Περούτζια μετά την Τραπάνι έχει να πάει να παίξει με την Πεσκάρα, την Κάρπι και τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται απ την ναι μεν υποδεέστερα Τσιταντέλα αλλά η Τσιταντέλα ίσως παίζει την ύπαρξη της σε αυτό το παιχνίδι. Άρα το σημερινό παιχνίδι για την Περούτζια είναι must win. Η Περούτζια εντός έδρας μετρά (9-9-1), έχει από τις πιο δυνατές έδρες στην κατηγορία και υποδέχεται την Τράπανι που με τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί της Βίρτους Λατσιάνο, ξέφυγε με +4 απ τα πλέι άουτ. Πρακτικά με άλλους 2-3 βαθμούς θα σωθεί. Παίζει με την Μόντενα την επόμενη αγωνιστική εντός, η οποία είναι κάπως πιο άνετη. Εκτός έδρας χάνει απ τα αποδυτήρια (1-5-13). Ο άσσος κυκλοφορεί σε επίπεδα ΟΠΑΠ.

286 1 2,05 (16:30)
Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Bundesliga. Η Άουγκσμπουργκ είναι στο +2,+3 απ τους διώκτες τη για τη θέση στο Europa League. Και όταν στους διώκτες της, είναι η Ντόρτμουντ καταλαβαίνετε ότι μόνο άνετα δε μπορεί να αισθάνεται η Αουγκσμπουρκ. Ειδικά που τις επόμενες τρεις και τελευταίες αγωνιστικές, έχει να παίξει με Μπάγερν και Γκλάντμπαχ. Να ρισκάρω και να πω ότι αν δεν κερδίσει σήμερα, ακόμα και Χ να φέρει θα μείνει εκτός Ευρώπης; Η Αουγκσμπουργκ που κάνει κοιλιά στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, με 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια, εντος έδρας όμως παραμένει δυνατή μετρώντας (9-3-3). Η Κολωνία απ την άλλη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με μία μόλις ήττα στα τελευταία έξι παιχνίδια. Κόντραρα στα ίσια τη Λεβερκούζεν την προηγούμενη αγωνιστική άλλα όντας στο +7 απ τη γραμμή του υποβιβασμού έχει μία απόσταση ασφαλείας. Εκτός έδρας δεν είναι κακή (5-3-7) αλλά σήμερα θεωρώ ότι η Άουγκσμπουργκ θα επιστρέψει στις νίκες για να μη σβήσει το όνειρο για Ευρώπη. Άσσος που κυκλοφορεί στο 2,20.

145 2 1,60 (17:00)
*Τελευταια αγωνιστική
Απλά τα πράγματα. Η Σάουθεντ που πάει τρένο με 7 νίκες και μία ισοπαλία στις 8 τελευταίες αγωνιστικές, κερδίζει σήμερα την αδιάφορη Μόρκαμ και ανεβαίνει κατηγορία. Τόσο απλά. Η Σάουθεντ είναι στο +2 απ τη Μπέρι, η Μπέρι παίζει εκτός με την τελευταία Τρανμίρ όπερ και σημαίνει ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα την παρει τη νίκη. Στη Σάουθεντ δεν κάνει ούτε το Χ γιατί υστερεί στην ισοβαθμία. Άρα η Σάουθεντ θέλει νίκη και μόνο νίκη για να πάρει την άνοδο και να μη χύσει την καρδάρα με το γάλα κόντρα στην αδιάφορη Μόρκαμ. Χρειάζεται να επαναλάβω τη γνωστή ατάκα; Δε νομίζω....

307 Χ 3,20 2 2,90 (21:00)
Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε και στη Γαλλία. Η Νις βρίσκεται στο +4 απ τη γραμμη του υποβιβασμού ενώ η Καέν μόλις στο +1. Η Καέν εκεί που το Φλεβάρη έκανε τρομερά πραγματα, πλέον είναι σε ελεύθερη πτώση, τρεις σερί ήττες και τα πράγματα ζωρίζουν επικίνδυνα πολύ. Η Καέν μπορεί να προέρχεται από ήττες ωστόσο δεν είναι ότι παίζει άσχημα. Εντάξει η άμυνα είναι παιδική χαρά αλλά μπροστά δημιουργεί φάσεις. Κόντρα στη Νις είναι υποχρεωμένη να φύγει με βαθμό ή βαθμούς δεδομένου του ότι την επόμενη αγωνιστική παίζει με τη Λυών, όπερ και σημαίνει ότι αν σήμερα δεν πάρει ούτε βαθμό είναι πολύ πιθανό με το πέρας και της επόμενης αγωνιστικής να είναι κάτω απ τη γραμμή του υποβιβασμού. Η Νις απ την άλλη, κουτσά στραβά, χωρίς να ενθουσιάζει και με την απόοδοσή της παίρνει τα αποτελέσματα, προέρχεται από δύο σερί ήττες από Ρεν και Παρί, δύο ήττες από αυτές που λέμε ότι είναι εντός προγράμματος. Και η Νις φυσικά βλέπει το παιχνίδι με την Καεν ως ένα παιχνίδι που αν το κερδίσει καθαρίζει με την υπόθεση παραμονή. Προσωπικά θεωρώ καλύτερη την Καεν ως ομάδα, που εκτός έδρας παίρνει βαθμούς. Συνεπώς κλείνω στο Χ2.

309 goal/goal 1,45 (21:45)
Αδιάφορο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι η χαρά του θεάματος αφού βρίσκουν και δέχονται δίχτυα για πλάκα. Το αμφίτερμα είναι η απόλυτως λογική επιλογή... Ένα ο Ντιμπαλά, ένα ο Μπεράρντι και τελειώσαμε.

καλή τύχη.