Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Για μία ακόμα αγωνιστική η μία κηδεία διαδέχοταν την άλλη στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Πραγματικά τόσα χρόνια δε θυμάμαι σε τέλευταίες τόσα πολλά σπασίματα. Ναι μεν στους Άγγλους η λέξη αδιάφορος δεν υφίσταται στο ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο τους αλλά απ την άλλη να βλέπεις την παντελώς αδιάφορη και μετριότατη Ρέντινγκ να πηγαίνει μέσα στην έδρα της Ντέρμπι να της ρίχνει τρία γκολ και να την αφήνει εκτός απ τα πλέι οφ ανόδου, πως να το εξηγήσεις δηλαδή; Και φυσικά δεν ήταν μόνο η Ντέρμπι. Ακολούθησε και η Σάουθεντ, την οποία και είχα στο διπλό, κατάφερε και έχασε απ τη Μορκάμ και μαζί την απευθείας άνοδο.

 Ως εκ τούτου, σήμερα που έχουμε την τελευταία αγωνιστική στη Λιγκ 1, προφανώς και δεν πρόκειται να ασχοληθω. Είχα κρατήσει το διπλό της Πρέστον και υπό σκέψη είχα και το διπλό της Νοτς Κάουντι, που έξω παίζει στο 2,55-2,60. Κατά τα λοιπά,

371 1 1,85 (15:00)
Ίσως είναι η απόλυτη ευκαιρία για τη Ντούισμπουργκ να μπει στη πρώτη και προνομιούχο δυάδα, που οδηγεί απευθείας στη Β Γερμανίας. Η Χολστάιν έμεινε στο 2-2 με τη Μπίλεφελντ και αν σήμερα η Ντούισμπουργκ κερδίσει τη Μινστερ, την προσπερνά και ανεβαίνει εκείνη στην 2η θέση. Η Ντούισμπουργκ έχει τη μοναδική αήττητη έδρα στην κατηγορία (10-7-0), είναι σε εξαιρετική κατάσταση από νίκη σε νίκη πηγαίνει και υποδέχεται μία Μίνστερ που αφενός είναι ντεφορμέ και αφετέρου είναι αδιάφορη όντας στο -8 απ την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Η απόδοση του άσσου έχει αρχίσει και παίρνει την κατηφόρα, το 1,85 του ΟΠΑΠ είναι ικανοποιητικό. Άσσος λοιπόν.

429 2 1,75 (20:30)
Θέλει πρωτάθλημα η Σπάρτα Πρ.; Απόδειξη! Την επόμενη αγωνιστική η Σπάρτα Πρ. υποδέχεται την πρώτη Πλζέν, με τη χθεσινή της νίκη η Πλζεν είναι στο +6. Αν όμως σήμερα η Σπάρτα Πρ. κερδίσει την Μπόλεσλαβ, η διαφορά επιστρέφει και πάλι στους τρεις βαθμούς και συνεπώς θα τα παίξει όλα για όλα στην έδρα της, στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής. Με απλά λόγια νίκη σήμερα και νίκη την επόμενη αγωνιστική=πρωτάθλημα. Τόσο απλά. Η Μπόλεσλαβ είναι στο +4 απ την Πρίμπραμ έχει δηλαδή μία απόσταση ασφαλείας, εντός έδρας τα πηγαίνει εξαιρετικά (8-2-2) και σίγουρα δε θα ναι εύκολο το παιχνίδι για τη Σπάρτα. Εδώ όμως που φτάσαμε κρίνεται ένα πρωτάθλημα σήμερα. Διότι αν δεν κερδίσει η Σπάρτα, το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

340 1 1,45 (22:00)
Παιχνίδι με παρασκήνιο αυτό. Η Έλτσε πέρσι, ακριβώς την ίδια μέρα, 3/5/14, έπαιρνε τεράστιο διπλό μέσα στην αδιάφορη Μάλαγα και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Το παιχνίδι ελέγχεται.... Σήμερα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί πλήρως. Η Μάλαγα καίγεται για τη νίκη ώστε να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League μιας και πλέον η βαθμολογική διαφορά που είχε χτίσει, αποτελεί μία ανάμνηση καθώς αγνοεί τη νίκη εδώ και 7 αγωνιστικές. Η Έλτσε με τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής είναι στο +8 απ τη γραμμή του υποβιβασμού και άρα είναι πιο άνετη. Ένας άσσος του 1,61 έξω. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει και η Μάλαγα στις νίκες.

Καλή τύχη.