Σάββατο 18 Απριλίου 2015

EKTIMHΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ.... ΠΑΘΟΣ (Update 13:15)

Η Μαρσέιγ που αποτέλεσε χτες το δυνατό μου σημείο, ηττήθηκε χτες 1-0 απ τη Ναντ, συμπλήρωσε έτσι τρεις συνεχόμενες ήττες και πλέον εκεί που κυνηγούσε το πρωτάθλημα πλέον κινδυνεύει άμεσα να χάσει και την 3η θέση. Τα κουκιά είναι μετρημένα στα περισσότερα πρωταθλήματα αφού είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Τρεις επιλογές για σήμερα έχω κρατήσει,

256 2 2,05 (17:00)
Μπέρι και Γουίκομ παίζουν για την 3η θέση της απευθείας ανόδου στη Λιγκ 1, με την Γουίκομ να προηγείται με 4 βαθμούς και τη Μπέρι να έπεται. Μπέρι και Γουίκομ σήμερα αγωνίζονται εκτός έδρας κόντρα σε Πόρτσμουθ και Γουιμπλεντον αντίστοιχα. Και το θέμα ποια απ τις δύο αδιάφορες γηπεδούχους θα κάνει τη ζημιά. Η Πόρτσμουθ όντας αδιάφορη, έχει πετάξει πλέον χαρταετό, 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια, δίχως προπονητή στον πάγκο και με 4-5 απουσίες (οι δύο βασικοί). Εντός έδρας η Πόρτσμουθ μετρά (11-5-5) και ουσιαστικά στην έδρα της βασίστηκε και εξασφάλισε άνετα την παραμονή. Η Μπέρι απ την άλλη με πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια παλεύει μήπως και προλάβει τη Γουίκομ. Για μένα πρακτικά πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο αλλά η Μπέρι οφείλει αν μη τι άλλο να εξαντλήσει τα περιθώρια. Εκτός έδρας μετρά (10-4-7). Πάω με το διπλό σε μία καθαρή επιλογή κινήτρου.

262 2 1,50 (17:00)
Η Μπαρνετ με την Μπριστολ Ρόβερς πάνε χεράκι χεράκι παλεύοντας για την πρώτη και προνομιούχο θέση που οδηγεί στη Β Αγγλίας. Η Μπαρνετ όντας πρώτη με ένα βαθμό διαφορά απ την Μπριστολ Ρόβερς κρατά την τύχη στα χέρια της. Η Μπαρνέτ είναι η ομάδα που έχει μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 92 γκολ ενεργητικό, εκτός έδρας μετρά (12-5-5), είναι σε πολύ καλή κατάσταση και παίζει μέσα στην έδρα της παντελώς αδιάφορης και μέτριας Κιντερμίνστερ. Το διπλό είναι βάση για να κλείσει κάποιος το δελτίο του.

324 1 1,90 (21:00)
Παιχνίδι ο θάνατος σου η ζωή μου. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται οριακά πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, με την Μπαστιά να είναι στο +2 απ την Τουλούζ και τη Ρεμς να βρίσκεται πάνω απ την Τουλούζ λόγω ισοβαθμίας. Αναμφίβολα λοιπόν είναι κρίσιμο το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Τόσο η Μπαστιά όσο και η Ρεμς δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετρώντας 4 ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια. Η Μπαστιά μέσω του προπονητή και των παιχτών της όπως ο Παλμιέρι, έχουν σηκώσει πολύ τους τόνους για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Ρεμς, λέγοντας ότι πάμε για πόλεμο και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Δηλώσεις που έχουν φτιάξει τον κόσμο, ο οποίος θα γεμίσει ασφυχτικά το γήπεδο. Στον αντίποδα στη Ρεμς βγάζουν ένα φοβο με τις δηλώσεις τους για το κλίμα που θα συναντήσουν στην Κορσική, έχει πολιτικοποιηθεί το παιχνίδι. Η Ρεμς ούτως η άλλως εκτός έδρας είναι κάκιστη (2-5-8) που σε συνδυασμό με το κλίμα που θα συναντήσει το πάθος που θα βγάλει η Μπαστιά, μας οδηγεί στον άσσο του 2,15 έξω. 1,90 στον ΟΠΑΠ.

341 1 1,55 (23:00)
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προέρχεται από τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη και σήμερα το παιχνίδι κόντρα στη Χετάφε στο Σαν Μαμές είναι must win αν δε θέλει να χάσει το τρένο της Ευρώπης. Και συγκεκριμένα τη Μάλαγα που είναι στο +6. Η Μάλαγα όμως παίζει νωρίτερα μέσα στο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεαλ, όπερ και σημαίνει ότι με νίκη η Μπιλμπάο επί της Χετάφε θα μειώσει τη διαφορά στους τρεις βαθμούς. Γι αυτό ανέφερα και πριν ότι το αποψινό παιχνίδι είναι must win για τη Μπιλμπάο. Βάλτε ότι την επόμενη αγωνιστική παίζει και με την υποβιβασμένη Κόρδοβα και άρα άλλοι τρεις βαθμοί στο σακούλι για τον Βαλβέρδε. Η Χετάφε από την άλλη με τρία σερί επιτυχημένα αποτελέσματα, μάζεψε 7 βαθμούς και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, απέχοντας 8 βαθμούς απ την Αλμερία. Εκτός έδρας μετρά (4-2-9) ενώ σήμερα θα έχει και 4 βασικούς εκτός. Άσσος λοιπόν σε αποδ. 1,66.

Καλή τύχη.