Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ: ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δύο παιχνίδια ρεβάνς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, στο όποιο φυσικά δεσπόζει και η εμβόλιμη αγωνιστική στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Εν αντιθέση, με τις προηγούμενες βδομάδες σήμερα θα ασχοληθώ, αποκλειστικά με τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ μιας και εκεί υπάρχει ενδιαφέρον. 

102 1 1,65 (21:45)
*Α παιχνίδι: Λεβερκούζεν Ατλέτικο 1-0
Καταρχήν, το 1,65 του ΟΠΑΠ είναι μακράν η μικρότερη τιμή της αγοράς. Αντί εκεί στον ΟΠΑΠ να κάτσουν να φτιάξουν τις αποδόσεις και να κατεβασουν την γκανιότα, βάζουνε πρωταθλήματα ανύπαρκτα σαν και αυτό της Νότιας Αφρικής. Μασάι εναντίον Μάου Μάου δηλαδή.... Γι αυτά θα αναφερθώ αύριο. Στα του παιχνιδιού τώρα, η Ατλέτικο είναι με την πλάτη στον τοίχο με βάση το αποτέλεσμα του α παιχνιδιού, όπου ήταν κάτω του μετρίου η εμφάνισή της και ηττήθηκε φυσιολογικά με 1-0. Η ομάδα του Σιμεόνε είναι φανερά ντεφορμέ στο 2015. Καμία σχέση με την περσινή ομάδα και σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα λέω ότι χρειάζεται ένα μεγάλο παιχνίδι για να γίνει το come back και να σηκώσει και πάλι η ομάδα κεφάλι. Τέτοιο παιχνίδι είναι το σημερινό. Ο Σιμεόνε άλλωστε έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Η Λεβερκούζεν απ την άλλη και αυτή έκανε κοιλιά αλλά εσχάτως έδειξε ότι την ξεπέρασε, προέρχεται από τη νίκη με 4-0 επί της Στουτγάρδης για το πρωτάθλημα, έχει διορθώσει την άμυνά της και γενικότερα ύπαρχει πίστη για την πρόκριση. Η Λεβερκούζεν θα το πάει προσεχτικά το παιχνίδι, έχει παρακαταθήκη το 1-0 του πρώτου αγώνα και με δεδομένο ότι ούτε η Ατλέτικο θα πάρει πολλά ρίσκα αναμένω ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Εκτιμώ, ότι η Ατλέτικο σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι θα δείξει χαρακτήρα, το Βιθέντε Καλντερόν θα της δώσει την απαιτούμενη ώθηση και θα πληρώσει τον άσσο στο 1,85 και όχι στο αισχρό 1,65.

103 2 2,15 (21:45)
*Α παιχνίδι: Αρσεναλ Μονακο 1-3
Το αποτέλεσμα του α' παιχνιδιού η αλήθεια είναι ότι προδικάζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Η Άρσεναλ μπορεί να είναι σε εκπληκτική φόρμα, να βρίσκει δίχτυα αλλά στο πρώτο παιχνίδι έπεσε μέσα στη φάκα του Ζαρντίμ και πλέον κυνηγάει ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί μιας και πρέπει να νικήσει μέσα στο Πριγκιπάτο βάζοντας τουλάχιστον τρία γκολ, κόντρα στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Εύκολο; Δε νομίζω. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η Άρσεναλ θα πάει για τουρισμό. Άλλωστε ο Βενγκέρ επιστρέφει σε ένα γήπεδο όπου γνώρισε μεγάλες δόξες και δεν έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Οι κανονιέρηδες θα κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ για να μπουν κάπως στο κόλπο και να το πιστέψουν πιο ζεστά. Και μπροστά η ομάδα του Βενγκέρ έχει τα οπλά να το πετύχει. Η Μονακό απ την άλλη προφανώς θα το πάει κλειστά το παιχνίδι, ας είναι και γηπεδούχος. Ξέρει ότι ακόμα και αν δεχτεί 1 ή 2 γκολ πάλι προκρίνεται και συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να ανοιχτεί, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Επειδή όπως και να το κάνουμε η Άρσεναλ είναι ποιοτικά ανώτερη απ τη Μονακό και επειδή μπροστά το έχει το γκολ, είναι σε φόρμα θεωρώ ότι σε αποδόσεις του 2,20 αξίζει να παιχτεί.

Καλή τύχη.