Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ...

Κάτι παραπάνω από εξαιρετικά κύλησε η χθεσινή μέρα αφού αφενός πλήρωσε η δυάδα με το Χ στο Πανθρακικός Παναιτωλικός (2,95 στον ΟΠΑΠ, 3,25 έξω) και τον ξεκούραστο άσσο της Καεν (1,90 στον ΟΠΑΠ, 2,10 έξω) και αφετέρου στο live όσοι ήσασταν παρέα μου στο facebook και στο twitter είδατε τι πανηγύρι έγινε. Το μόνο που χάσαμε ήταν μία επιλογή ρίσκου όπως το γραψα στο τελευταίο στοίχημα αργά το βράδυ με το επόμενο γκολ της Νασιονάλ απ την Ουρουγουάη.

Αυτά όλα ανήκουν στο παρελθόν και πάμε στα σημερινά, όπου φυσικά δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, το ντέρμπι των αιωνίων. Κατά συνέπεια δεν είναι μία απλή Κυριακή η σημερινή.

152 1 1,65 (17:15)
Το παιχνίδι είναι must win για τον Πλατανιά και εξηγούμαι. Ο Πλατανιάς είναι στο +4 απ τη ζώνη του υποβιβασμού όπερ και σημαίνει ότι ακόμα κινδυνεύει. Η Κέρκυρα είναι στο +8 απ τη ζώνη του υποβιβασμού μπορεί να αισθάνεται κάπως πιο άνετη. Ο Πλατανιάς την επόμενη αγωνιστική παίζει στα Γιάννενα ενώ η Κέρκυρα παίρνει τρεις βαθμούς  ανευ αγώνος κόντρα στη Νίκη Βόλου, άρα έχει ήδη τρεις βαθμούς στο τσεπάκι. Οι Φαίακες εκτός νησιού μετρούν (1-3-7) και ο Πλατανιάς αν θέλει να ξεμπερδέψει μία ώρα νωρίτερα για την παραμονή, ε είναι το παιχνίδι που πρέπει να πάρει. Έχουν και κοινούς φίλους οι δύο ομάδες... Το μόνο που με προβληματίζει είναι το διπλό που έκανε ο Πλατανιάς μέσα στην Κέρκυρα στον α γύρο.... Ο νοών νοείτο...

153 1 2,80 (19:30)
Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός θέλουν το παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο μεν Παναθηναϊκός με νίκη πλησιάζει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να ξεπλύνει το περσινό 0-3 και αφετέρου για να φτιάξει ψυχολογία. Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός έχει το φτωχότερο σε ποιότητα ρόστερ των τελευταίων ετών. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι ίδιοι οπαδοί του Ολυμπιακού που γιουχάρουν την ομάδα, τα διαβάζετε στα status στο facebook. Μόνο τα ουγκ δεν το βλέπουν αυτό. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αντί να χτίσει πάνω σε αυτό που έχτισε πέρσι, ήταν κάκιστος στο α γύρο, οι μεταγραφές δεν του βγήκαν (με αυτόν τον Μπούι γελάνε και τα τσιμέντα), ήρθε και ο τραυματισμός του Μπεργκ και έδεσε το γλυκό, Ο Παναθηναϊκός επίσης πλήρωσε τα τραγικά λάθη του Αναστασίου, τις εμπνεύσεις που είχε (πχ Μπαιράμι) ενώ εντύπωση προκαλεί το ντεφορμάρισμα του Νάνο, που φέτος όσο αγωνιζόταν ήταν αγνώριστος, το ίδιο και ο Μέντες. Η απόκτηση του Ταυλαρίδη στα μετόπσθεν το Γενάρη άλλαξε τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός πολύ αμφιβάλλω αν θα είχε τη δεύτερη θέση. Ο Ταυλαρίδης έχει δέσει εκπληκτικά με τον Σίντερφελντ. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι το παιχνίδι θα πάει στην κόψη του ξυραφιού, ο Σιδηρόπουλος σίγουρα δεν θα παίξει έδρα, Αλλά αν συνυπολογίσουμε, το μομέντουμ, την εικόνα των δύο ομάδων, την επιπλέον κούραση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, η πλάστιγγα γέρνει προς τους γηπεδούχους. Επιλογή λοιπόν, χωρίς οπαδιλίκια, ο άσσος του Παναθηναϊκού. 

328 over 1.65 (16:00)
Καταρχήν το 1,60 του ΟΠΑΠ είναι απ τα χαμηλότερα της αγοράς, έξω κυμαίνεται στο 1.95(!!) και επ αυτού κάνουμε κουβέντα. Η Λάτσιο μετρά 8 over σε 11 εντός έδρας παιχνίδια, ενώ η Παλέρμο 7 σε 11 εκτός έδρας παιχνίδια. Η Παλέρμο μάλιστα προέρχεται και από 7 over στην τελευταία 11 παιχνίδια της. Αμφότερες οι ομάδες σκοράρουν και δέχονται εύκολα το γκολ. Υπό το πρισμα αυτών των αριθμών, το 1,95 του over, το 1,90 του goal/goal που βρίσκω έξω (πχ Bet365) είναι αρκούντος καλό.

341 1 1,40 (19:00)
Προφανώς δεν ανακαλύπτω την Αμερική. Ενδεχομένως κάποιοι θα πουν, μα καλά παιχνίδια του 1,40 μας προτείνεις; Δεν θα έχουν άδικο, αλλά ο άσσος έξω είναι στο 1,55. Τον θεωρώ τίμιο, εύλογο. Πόσο παραπάνω να μας τον έδιναν; Η Λυων μετρά τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, σήμερα όμως επιστρέφει ο ηγέτης της και πρώτος σκόρερ Λακαζέτ (22/21), η Παρί χθες κέρδισε και τα περιθώρια για νέα γκέλα έχουν στενέψει. Η Ναντ εκτός έδρας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, συνεπώς πάμε με τον άσσο της Λυών.

Καλή τύχη.