Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού

Όλες οι λέξεις στην Ελλάδα μπορούν να συνδυαστούν με την ιστορία και ο αθλητισμός είναι μία από αυτές. Το Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού (Fokianos Sports Park) είναι ένα από τα πιο ιστορικά υπαίθρια γυμναστήρια της Αθήνας. Λειτουργεί από τα τέλη του 19ο αιώνα και βρίσκεται στο χώρο του Ζαππείου απέναντι ακριβώς από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Ιωάννης Φωκιανός ήταν επόπτης των Κρατικών Γυμναστηρίων της εποχής και μέσα από ένα σύνολο εργασιών διοργάνωσε την τέταρτη Ζάππεια Ολυμπιάδα, πριν αναγεννηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του Αθλητικού Πάρκου Φωκιανού με κύριο μέλημά της τη διατήρηση αλλά και την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων του γυμναστηρίου. Ο χώρος διαθέτει 1 γήπεδο ποδοσφαίρου (5x5), 2 γήπεδα basket, 1 γήπεδο volley, κλειστό γυμναστήριο και μία κλειστή αίθουσα (120 τ.μ.), η οποία μπορεί να διατεθεί για μία πληθώρα εκδηλώσεων (όπως παιδικά party, εταιρικά bazaar, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας ή ζωγραφικής κ.α.). Στόχος είναι ο συνδυασμός του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την ιστορία.

Η στρατηγική θέση του Αθλητικού Πάρκου Φωκιανού προσελκύει όλες τις ηλικίες. Σχολεία, όπως η Σχολή Χιλλ, έρχονται στο χώρο για να αθληθούν. Παράλληλα, λειτουργούν ακαδημίες ποδοσφαίρου, basket, volley, το Steet Workout Athens (TRX, Cardio, Running, Weight Lifting, Yoga Pilates) και Zumba for kids. Τα προγράμματά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Επίσης, το Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις όπως το Athens Classic Marathon κ.α. και διαθέτει τους χώρους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που να συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού και τονώνουν την πεποίθηση, ότι ο αθλητισμός αποτελεί το εφαλτήριο για την εκτόνωση και την εξάσκηση του σώματος και του πνεύματος.



Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, αλλά και για να φιλοξενήσουμε τις δικές σας εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο fokianossportspark (facebook), fokianos sports park (twitter) ή μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ. 6944873058 & στο 210-3233973.