Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ: Χ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ...

Τελευταία αγωνιστική για το Τσάμπιονς Λιγκ απόψε, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο Καραΐσκάκη όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μάλμε, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκρισή του ή μη στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ ή αν η Ατλέτικο θα του κάνει δώρο την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας τα πάρουμε όμως ανά όμιλο να δούμε τι έχει,  

Α Όμιλος
Η Ατλέτικο πάει στο Τορίνο με στόχο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, κάτι που θα πετύχει ακόμα και με την ισοπαλία όντας στο +3 από τη Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία με ισοπαλία κλειδώνει την πρόκρισή της στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ με νίκη με πάνω από ένα γκολ διαφορά, θα πάρει και την πρώτη θέση. Αμφότερες οι ομάδες είναι σε καλή κατάσταση, αναμένω ένα παιχνίδι υπομονής, καμία ομάδα δε θα ανοιχθεί, για μένα είναι από τις ισοπαλίες που αξίζει να παίξεις και ας τις χάσεις. Χ στο 2,95 στον ΟΠΑΠ, 3,20 έξω.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ολυμπιακός όπως προανέφερα υποδέχεται τη Μάλμε. Ο Ολυμπιακός με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την πρόκριση του στο Γιουρόπα Λιγκ. Ενώ αν κερδίσει και η Ατλέτικο του κάνει δώρο, δική της νίκη μέσα στο Τορίνο, τότε παίρνει και την πρόκριση για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπουμε το χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών, απόρροια φυσικά της αποδυνάμωσης της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι και ποιος θα το περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε δεύτερη συνεχόμενη γκέλα στο Καραΐσκάκη. Πραγματικά αυτός ο Ολυμπιακός δε βλέπεται και δεν είνει ευθύνη του Μίτσελ τόσο πολύ, όταν ο πρόεδρος για βασικό φορ, του φέρνει τον Μήτρογλου που δεν πετυχαίνει ούτε κεφτέ με πιρούνι. Σήμερα κόντρα στη Μάλμε δε βλέπω έκπληξη αλλά αυτό επ ουδενί δε σημαίνει ότι θα πάω και θα παίξω τον άσσο του 1,35, χάρισμα τους,

Β Όμιλος
Η Ρεαλ με το πέντε στα πέντε που έχει κάνει, έχει ήδη εξασφαλίσει από νωρίς την πρωτιά και το παιχνίδι κόντρα στη Λουντογκόρετς στη Μαδρίτη έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ψυχαγώγησεις του κοινού. Προφανής επιλογή τα πολλά γκολ, το 1,20 του over 2,50, είναι για γέλια. Πάμε στο Over 3.50.

Το ενδιαφέρον είναι στο άλλο παιχνίδι, όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Βασιλεία. Ο θάνατος σου ή ζωή μου. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει το ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ισοφάριση της Λουντογκόρετς την προηγούμενη αγωνιστική στα χασομέρια κόντρα στη Λίβερπουλ, στερεί τη δυνατότητα σήμερα η ομάδα του Ρότζερς να παίξει για δύο αποτελέσματα και άρα για να προκριθεί θέλει νίκη και μόνο νίκη. Αν αποκλειστεί η Λίβερπουλ, θα μιλάμε για την πλέον καταστροφική χρονιά, σε μία χρόνια όπου ο πήχης είχε ανέβει λόγω της περσινής εξαιρετικής σεζόν. Η Βασιλεία από την άλλη, έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι πρόκειται για μία ομάδα που χρήζει προσοχής και μόνο ως αμελητέα ποσότητα δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Θεωρώ όμως ότι μέσα στο Ανφιλντ, η Λίβερπουλ έστω και δύσκολα μπορεί να το πάρει το παιχνίδι αλλά ο άσσος στο 1,65-1,70, είναι πολύ οριακός για αυτή τη Λίβερπουλ, συνεπώς το αφήνουμε για το live. 

Γ Όμιλος
Είναι ο πιο αμφίρροπος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη με 9β. η Λεβερκούζεν, ακολουθεί η Μονακό με 8β. και η Ζενιτ με 7β. Συνεπώς όπως καταλαβαίνετε αναμένεται να γίνει σφαγή την τελευταία αγωνιστική. Η Μονακό υποδέχεται τη Ζενίτ και θέλει νίκη ή ισοπαλία για να βρεθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η Ζενίτ μόνο νίκη. Στο άλλο παιχνίδι η αδιάφορη και αποκλεισμένη Μπενφίκα υποδέχεται τη Λεβερκούζεν. Η Λεβερκούζεν λόγω του ότι υπερέχει της Ζενίτ σε περίπτωση ισοβαθμίας, θέλει απλά ένα Χ για να κλειδώσει την πρόκριση και να μην ενδιαφέρεται τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι. Το Μονακό Ζενίτ θεωρώ ότι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα ενώ για το Μπενφίκα Λεβερκούζεν και εδώ κλείνω προς το Χ.

Δ Όμιλος
Τα πάντα έχουν κριθεί. Η Ντόρτμουντ με την Άρσεναλ έχουν πάρει την πρόκριση για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η Άντερλεχτ θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η μόνη εκκρεμότητα είναι η πρώτη θέση τυπικά αλλά επί της ουσίας η Ντόρτμουντ υποδέχεται την τελευταία Άντερλεχτ οπότε ακόμα και αν χρειαστεί ένα Χ σε περίπτωση νίκης της Άρσεναλ μέσα στην Τουρκία, ε προφανώς θα το πάρει. Η Ντόρτμουντ θα θελήσει να το πάρει το παιχνίδι όχι μόνο για να επικυρώσει την παρουσία της στους 16 και την πρωτιά στον όμιλο διότι θέλει να δώσει και μία χαρά στους οπαδούς της, τους οποίους έχει πικράνει με την πορεία της στο πρωτάθλημα. Η πορεία των Βεστφαλών στο πρωτάθλημα είναι σε πλήρη δυσαναλόγια με αυτή που πραγματοποιούν στο πρωτάθλημα. Άσσος λοιπόν σε λογική ΠΡΟ ΠΟ, σε στοιχηματική λογική προφανώς πάμε πάσο, διότι το 1,35 δεν έχει νόημα.

Καλή τύχη,