Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ



Πάνω που είχαμε αρχίσει σιγά σίγα να καταλαβαίνουμε τις ομάδες, έρχονται κάθε τέτοια εποχή τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων για να σε ξανά βγάλουν πάλι εκτός ρυθμού. Συνεπώς θα ασχοληθούμε με τα προκριματικά του Euro 2016 αλλά και με το Mundobasket της Ισπανίας. Όπως θα δείτε και παρακάτω έχω επιλέξει μία δυάδα που αποτελείται από Ελλάδα και Ελλάδα.... Πιο αναλυτικά:


199 1 2,00 (21:45)
Πρώτο παιχνίδι για την προκριματική φάση του Euro 2016, πρώτο παιχνίδι στη μετά Σάντος Εθνική, πρώτο παιχνίδι με τον Ρανιέρι στο τιμόνι, πρώτο παιχνίδι χωρίς την ψυχή της ομάδας μετά από 25 χρόνια και φυσικά αναφέρομαι στον Γιώργο Καραγκούνη. Ήδη από τις πρώτες γραμμές καταλάβατε ότι ξεκινά μία νέα περίοδο για την Εθνική μετά το άκρως πετυχημένο Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου η Εθνική μας χόρτασε και αν είχαμε λίγη τύχη παραπάνω θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει και πιο ψηλά. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν και πλέον το Εuro του 2016 είναι ο επόμενος στόχος της γαλανόλευκης, Με τον Ρανιέρι, όπως προανέφερα στον πάγκο, η Εθνική μπαίνει σε ένα νέο δρόμο. Ο Ρανιέρι έχει δείξει ότι αφενός δεν διακατέχεται από την (πάλαι ποτέ) ιταλική λογική της φουλ άμυνας και αφετέρου δεν έχει και κάποιο συγκεκριμένο σύστημα που να ακολουθεί πιστά. Το πως θα στήσει την ομάδα, μένει να το δούμε και να το κρίνουμε. Αυτό που μπορούμε να κρίνουμε επί του παρόντος είναι οι κλήσεις του Ιταλού τεχνικού όπου θεωρώ ότι κάλεσε ότι καλύτερο υπάρχει. Επιτέλους μία εθνική χωρίς Τζιόλη. Πραγματικά. Ενδιαφέρουσες οι κλήσεις τόσο του Αθανασιάδη, του Μάνταλου όσο και του Διαμαντάκου, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Αντίπαλός μας η Ρουμανία την οποία και αποκλείσαμε στα πλέι οφ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Ρουμανία όπως και πέρσι έτσι και φέτος έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, δεν είναι ομάδα που τρομάζει αλλά όπως και να έχει χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πόσο μάλλον στο άδειο Καραΐσκάκη. 6-7 αλλαγές έχει η σημερινή αποστολή σε σχέση με την αντίστοιχη που είχαμε αντιμετωπίσει για τα πλέι οφ του Μουντιάλ. Θεωρώ ότι ο Ρανιέρι θα κάνει ντεμπούτο με το δεξί, η Εθνική μας έχει το μέταλλο ως ομάδα, την εμπειρία να τα καθαρίζει κάτι τέτοια παιχνίδια. 

705 2 1,60 (Απλή νίκη Ελλάδας, στον ΟΠΑΠ παίζεται ως Ειδικό Στοιχημα)
Αφήνοντας την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο πάμε στην επίσημη αγαπημένη την Ελλάδα στο μπάσκετ. Ομολογώ ότι είχα χρόνια να δω μία τέτοια Ελλάδα στο μπάσκετ, να χαίρεσαι να τη βλέπεις. Με παίχτες που γουστάρουν να φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο, μία Ελλάδα να παίζει μπάσκτετ, να παίρνει τα παιχνίδια άνετα και γενικότερα να σε πείθει ότι κάτι καλό γίνεται. Μετά την εποχή Διαμαντίδη, Παπαλουκά. Σπανούλη αυτή η Εθνική είναι για μεγάλα πράγματα. Φυσικά σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι στον πάγκο έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Κατσικάρη μετά τις αστείες επιλογές των Καζλάουσκας και Τρινκιέρι. Σήμερα στη φάση των 16 αντιμετωπίζουμε τη Σερβία, εντάξει προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από τη Σενεγάλη, την Κροατία κτλ αλλά αυτή η Εθνική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Διπλό.