Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΘΗΝΑΙΚΟ - ΑΝΑΛΥΣΗ BY BETSECRET

Απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δίνει ίσως το παιχνίδι που θα αλλάξει όλο τον σχεδιασμό της χρονιάς, όπως έγραφα και από το πρώτο παιχνίδι, η κληρωτίδα χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό και σήμερα με νίκη - πρόκριση, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αλλάξει όλη του τη χρονιά. Τι εννοώ; 

Το εξής απλό. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει, αφενός θα επιστρέψει στην Ευρώπη, σίγουρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και από εκεί και πέρα θα παίξει για την ιστορία του σε όποια ομάδα του πέσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο παιχνίδια είναι, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Θυμηθείτε απλά ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, αυτοκτονώντας, από τη Σάλκε. Πέραν του ότι θα δώσει άλλη ώθηση και στον κόσμο, σε έναν κόσμο που έχει μάθει τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Πάνε χρόνια από τότε....

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι φυσικά η οικονομική. Ο Αλαφούζος έχει καταφέρει να κρατήσει το καράβι στη θάλασσα, να μην πέσει στον ύφαλο και σήμερα θα κριθεί το κατά πόσον το όλο εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Αφού αν ο Παναθηναϊκός περάσει θα πάρει δεδομένα 5 εκατ ευρώ από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, συν επιπλέον κάποιες χιλιάδες ευρώ απ το μάκρετ πουλ αν πχ αποκλειστεί ο Αστέρας Τρ, συν τα εισιτήρια, συν τις χορηγίες οπότε καταλαβαίνετε ότι κλείνουν πολλές τρύπες. Λέω ότι θα αλλάξει το σχεδιασμό της χρονιάς διότι ο Παναθηναϊκός αν προκριθεί σήμερα θα προχωρήσει σε μεταγραφές. Εκτιμώ σε δύο μεταγραφές, η μία ενδεκαδάτη. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Παναθηναϊκός θέλει ένα δεξί χαφ, στη θέση του Αμπέιντ.

Στο πρώτο παιχνίδι, νομίζω ότι το αναλύσαμε πολύ ορθά και έγινε αυτό που εκτιμήσαμε. Έλεγαν τότε διάφοροι ότι είναι πιο έτοιμη η Σταντάρ, έχει παιχνίδια στα πόδια της και άλλες τέτοιες αστειότητες με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτε σε σχέση με πέρσι αρά το πως είναι πιο έτοιμη η Στανταρ απλά δεν είχε λογική. Κατά γενική ομολογία το 0-0 αδικεί τον Παναθηναϊκό. Είχε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες να κάνει το 0-1. Η Στανταρ Λ. είχε 2-3, με κορυφαία τη φάση του 91, όπου ο Κουτρουμπής έκανε επικό τάκλιν παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Εζεκίελ, τον οποίο πρόλαβε και στο σπρίντ. Ο Εζεκίελ μας κούνησε μαντίλι και προτίμησε τα πετροδόλαρα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήδη αποδυναμωμένη Σταντάρ έχασε έναν ακόμα βασικό. 

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός από το 60 και μετά έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Η Σταντάρ είχε ξεμείνει από δυνάμεις!! Αυτό είναι ένα δείγμα και του τι αναμένουμε σήμερα. Ο Παναθηναϊκός μέσα στη Λεωφόρο θα είναι εκείνος που θα κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας, ο Αναστασίου είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να παίξει παθητικά αλλά προσεχτικά. Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει το γρήγορο γκολ που θα βγάλει το άγχος από τους παίχτες και μετά θα το διαχειριστεί. Δηλαδή κάτι ανάλογο με ότι έγινε και με τον ΟΦΗ πέρσι. Ομολογώ ότι θα μου κάνει τρομερή εντύπωση αν η ομάδα του Αναστασίου δε βρει δίχτυα. Με τον Ιαπωνα που χει η Σταντάρ κάτω από τα δοκάρια, με τον κόσμο να έχει γεμίσει ασφυχτικά τη Λεωφόρο και τον Μπεργκ να παραμονεύει, το γκολ νομίζω θα έρθει. Βέβαια είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι ότι ο Μπεργκ ήταν κλεισμένος καλά, κάτι που πρέπει να το συνηθίσει φέτος ο Παναθηναϊκός όπερ και σημαίνει ότι ο δεύτερος φορ θα έχει πολλούς διαδρόμους. Και ο Πέτριτς δεν το εκμεταλλεύτηκε στο α παιχνίδι. Ίσως να είναι και ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού. 

Η Σταντάρ από την άλλη θα το πάει προσεχτικά και αυτή με τη σειρά της, ξέρει ότι περνάει με δύο αποτελέσματα, με ισοπαλία με γκολ και φυσικά με νίκη, οπότε πρακτικά θέλει γκολ για να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση. Δεν πρόκειται να ανοιχτεί, ο χρόνος θα κυλά υπέρ της και ενδεχομένως θα παίξει με κάποια αντεπίθεση. Ο Ντε Καμάργκο βέβαια αν παίξει με αντεπιθέσεις δεν πολύ κολλάει σε αυτό το στιλ παιχνιδιού αλλά οκ. 

Εν κατακλείδι, η εκτίμηση μου είναι ότι ο Παναθηναικός με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα το πάρει το παιχνίδι. Άσσος στο 2,10.