Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ ΒΥ BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΚΙΕΒΟ (16η)
Total Market Value: 55,05 εκατ. Ευρώ
Στην χειρότερη πορεία της στην τελευταία πενταετία κατάφερε να σωθεί. Όπως έγραφα όλη τη χρονιά η Κιέβο με τόσες σχέσεις που είχε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια θα σωνόταν, όπερ και εγένετο. Στον πάγκο συνεχίζει ο Κορίνι που την ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο. Μεταγραφικά είχαμε αρκετές κινήσεις. Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν ο Ισκο από την Κατάνια, ο Σελότο από την Πάρμα, ο Γκαμπερίνι από τη Νάπολι, ο Μπίρσα από τη Μίλαν, ο Μετζιορινι από την Τορίνο και φυσικά ο Μάξι Λόπεζ από τη Σαμπντόρια, στον οποίο θα πέσει το βάρος για να καλύψει τα γκολ του Τερεο ο οποίος αποχώρησε για την Ουντινέζε. Σημαντική επίσης και η απώλεια του Ριγκόνι στα χαφ. Η Κιέβο θα παίξει με τη φωτιά αλλά εκτιμούμε ότι θα τη σκαπουλάρει έστω και οριακά. (15η-17η).

ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ (17η)
Total Market Value: 73,18 εκατ. Ευρώ
Το αστείο με το Μαλεζάνι στον πάγκο τελείωσε νωρίς ενώ η ηρεμία επήλθε με την επιστροφή του Ντι Φραντσέσκο στον πάγκο της ομάδας. Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη. Για φέτος προφανώς στόχος είναι η παραμονή. Η Σασσουόλο τα έχουμε ξανά γράψει παρ ότι είναι ομάδα με μικρή οπαδική βάση εν τούτοις έχει έναν πλούσιο πρόεδρο βιομήχανο, πρόεδρο του αντίστοιχου ιταλικού ΕΒΕΑ. Έσπρωξε και φέτος χρήμα για μεταγραφές. Πήρε τον μπακ Πελούζο από τη Γιουβέντους, τον μπακ Βρσάλκο από τη Τζένοα, ενώ αγόρασε πλήρως τους Φλόρο Φλόρες και Μπιοντίνι. Απέκτησε επίσης και τον Στοράρι από τη Γιουβέντους. Σημαντική αποχώρηση προς το παρόν δεν υπάρχει. Από πέρσι γράφαμε, μου το χε επισημάνει ο Ιταλός, για τον παιχταρά Μπεράρντι. Καταάφερε και τον κράτησε έναν ακόμα χρόνο δανεικό. Πολύ σημαντική κίνηση, της εξασφαλίζει πολλά στην επίθεση. Και φέτος θα σωθεί. (13η-17η).

ΠΑΛΕΡΜΟ (1η Β)
Total Market Value: 54,75 εκατ. Ευρώ
Παρ ότι δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο εν τούτοις πήρε εύκολα την άνοδο. Σε κάτι που συνετέλεσε και η πρόσληψη του Μπέπε Ιακίνι τον περασμένο Οκτώβριο. Το ρόστερ της πέρσι ήταν αρκετά καλό για τα δεδομένα της Serie B. Από εκεί και πέρα φέτος, στόχος είναι φυσικά η παραμονή. Ο πρόεδρος Τζαμπαρίνι, που φημίζεται για την τρέλα του, παραδόξως έκανε προσεχτικές μεταγραφές. Πονάει η απώλεια του Λάφερτι. Μπήκε όμως ζεστό χρήμα στα ταμεία. Από όσους αποκτήθηκαν ξεχωρίζουν ο χαφ Ριγκόνι, ο χαφ Τσότσεφ, ο αμυντικός Φεντάλ και ο Έμερσον από τη Σαντος. Ζητούμενο το αν θα κρατήσει τον κίπερ Σορεντίνο και τον πρώτο της σκόρερ Ερνάντες. Στην υπόθεση ότι θα τους κρατήσει μπορεί να σωθεί αλλιώς θα μπλέξει. (15η-17η).

ΕΜΠΟΛΙ (2η Β):
Total Market Value: 30,23 εκατ. Ευρώ
Η Έμπολι πήρε την απευθείας άνοδο πέρσι κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και μετά από έξι χρόνια επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Μεταγραφικά έγιναν μετρημένες κινήσεις, μιλάμε για την ίδια ομάδα με πέρσι. Μαζί με την Τσεζένα είναι οι ομάδες με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, με το πιο αδύναμο ρόστερ της κατηγορίας. Όπως ανέβηκε έτσι και θα πέσει. (19η-20η)

ΤΣΕΖΕΝΑ (4η Β):
Total Market Value: 23,00 εκατ. Ευρώ
Παρ ότι σχεδόν πτωχευμένη πέρσι, από το πουθενά κατάφερε μέσα από τα πλέι οφ να πανηγυρίσει μία μεγάλη άνοδο. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε ήταν ανιαρό, είναι η ομάδα με το φτωχώτερο ρόστερ της κατηγορίας και από άποψη μπάτζετ και άποψη ποιότητας. Έκανε 2-3 καλές μεταγραφές όπως του κίπερ Λεαλ από τη Σπέτσια άλλα το ρόστερ της είναι για Serie B. Έχοντας πλήρη ομοφωνία με τον Ιταλό μαζί με την Έμπολι είναι οι δύο ομάδες που θα μας κουνήσουν μαντίλι στο τέλος της σεζόν. Το δείχνουν άλλωστε ξεκάθαρα και οι αποδόσεις των μπουκ. (19η-20η).

Συνοψίζοντας,

Για πρώτη τριάδα: Γιουβέντους, Ρόμα, Νάπολι
Για εξάδα: Ιντερ, Φιορεντίνα, Λάτσιο και Μίλαν από πίσω τους.
Για υποβιβασμό: Έμπολι και Τσεζένα. Στο κόκκινο η Κάλιαρι.

Όσον αφορά τη Serie B, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιταλού,
Για άνοδο: Κατάνια και Μπάρι.