Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ Η ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Χ2 ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΕΓΗ

Ο Παναθηναϊκός απόψε στις 21:00 επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, εκεί όπου καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης αφενός για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να μπουν στα ταμεία των πρασίνων σίγουρα 5 εκατ. ευρώ και αφετέρου για να διεκδικήσει το θαύμα της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κληρωτίδα μπορεί αναμφίβολα να χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό φέρνοντας του ως αντίπαλό τον πιο βατό ωστόσο το σημερινό παιχνίδι κρύβει όμως παγίδες για τον Παναθηναϊκό και χρειάζεται προσοχή. Η Σταντάρ Λιέγης πέρσι έκανε μία εξαιρετική χρονιά, ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας όπου στην κανονική διάρκεια είχε μόλις μία ήττα αλλά στα μπαράζ έκανε μία μεγάλη κοιλιά τον Απρίλιο και ως αποτέλεσμα ήταν να χάσει το πρωτάθλημα. Η Σταντάρ βγαίνει σίγουρα αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι αφού έχασε τους κατά τεκμήριο καλύτερούς της παίχτες. Αναφέρομαι στον πρώτο σκόρερ πέρσι του πρωταθλήματος στον Μπατσουαγι αλλά και στον χαφ Βενκέρ. Οι προσθήκες δεν είνα κάτι το αξιοσημείωτο. Η Σταντάρ από όσο την είχαμε δει πέρσι, θα μπει δυνατά στο παιχνίδι, θα έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, στα μετόπισθεν είναι πολύ καλή, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πέρσι είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Στο κέντρο έχει προβλήματα και εκεί πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός για να την βραχυκυκλώσει, ενώ μπροστά με Ντε Καμάργκο και Εζεκίελ είναι επικίνδυνη. Σοβαρό δείγμα για τη φετινή Σταντάρ δεν έχουμε, τώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με το 3-0 επί της Σαρλερουά θα γελάει ο κόσμος.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, πέρσι έκανε μία τρομερή σεζόν, ιδίως από το Γενάρη και μετά, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε ο Αναστασίου, του πάθους που έβγαζαν οι παίχτες και φυσικά την ποιότητα που είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του. Το ευτυχές λοιπόν για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν αποδυναμώθηκε, με εξαίρεση την απώλεια του Καπίνο και την διαφαινόμενη του Αμπέιντ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε. Ενώ ο Αλαφούζος έκοψε με το έτσι θέλω τον Καραγκούνη, ο οποίος σε κάτι τέτοια παιχνίδια μπορούσε να προσφέρει με την εμπειρία του το κάτι παραπάνω, φάνηκε αυτό και με την εθνική. Έχοντας ως αρχή μου, να μην σχολιάζω τα φιλικά δεν θα ασχοληθώ ούτε με το φιλικό με τον Παναιγιάλειο ούτε με τον Ατρόμητο. Γιατί λένε αρκετοί ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανέτοιμος. Ρε παιδιά ας σοβαρευτούμε λιγάκι, μιλάμε ότι είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, τι ακριβώς περιμένουμε να δέσει η ομάδα; Αυτό που λείπει είναι ο μόνο ο ρυθμός αλλά κατά τα άλλα θεωρώ ότι η ομάδα του Αναστασίου θα ξεκινήσει από εκεί που τελείωσε τη σεζόν. Κοστόλης κάτω από τα δοκάρια, Νάνο, Σίντελφελντ, Κουτρουμπής και Τριανταφυλλόπουλος η τετράδα της άμυνας. Στα χαφ, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Αντζαγκούν. Στην κορυφή ο Μπέργκ και παίζεται μία θέση του Πέτριτς αν δεν ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση με τον Καρέλη.

Στοιχηματικά διαφωνώ με τον έντονο φαβοριτισμό της Σταντάρ Λιέγης δεν είναι για 1,70 ο άσσος. Για μένα το Βέλγικο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο ανώτερο από το ελληνικό, μην τρελαθούμε δηλαδή. Το 2009-10 ναι μεν η Σταντάρ είχε κάνει περίπατο επί του Παναθηναϊκού, αλλά αφενός μιλάμε για διαφορετικές ομάδες αλλά ο Παναθηναικός τότε επηρεάστηκε από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, από την μεγαλειώδη πρόκριση επί της Ρόμα και αναμφίβολα από την απουσία του Τζόρβα. Η ώρα της εκδίκησης έφτασε..... Χ2 λοιπόν.