Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πλέον για το Μουντιάλ, όπου απομένουν πλέον λιγότερο από δέκα ημέρες για το πρώτο σφύριγμα στα γήπεδα της Βραζιλίας, πάμε να δούμε μερικά μακροχρόνια στοιχήματα για το Μουντιάλ που έχουν ενδιαφέρον. Την άποψη μου για τα μακροχρόνια οι παλαιότεροι την ξέρετε και προφανώς δεν αλλάζω άποψη, για αυτό τα μακροχρόνια στοιχήματα που έχω παίξει θα αρκεστούν σε επίπεδο ομίλων.

Α Όμιλος: 
Βραζιλία - Κροατία - Μεξικό - Καμερούν
Όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις, η Βραζιλία είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης (1,25). Η Βραζιλία και ως διοργανώτρια πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πως δε θα πάρει την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα Κροατία και Μεξικό θα παλέψουν στα ίσια για τη δεύτερη θέση. Το καλό για τους Κροάτες είναι ότι ξεκινάνε με Βραζιλία όπου θα λείψει ο τιμωρημένος Μάντζουκιτς. Θεωρώ οριακά καλύτερους τους Κροάτες, θα πάρω συνεπώς δυάδα για πρόκριση Βραζιλία & Κροατία (2.25). Επιλογή και η τελευταία θέση για Καμερούν (1,72).

Β Όμιλος:
Ισπανία - Ολλανδία - Χιλή - Αυστραλία
Όμιλος φωτιά, που όμως από την εξίσωση βγαίνει εύκολα ότι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου είναι η Αυστραλία, δεν βλέπω καν να παίρνει βαθμό. Στο (1,25) λοιπόν η τελευταία θέση για την Αυστραλία. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μερικές αμφιβολίες που ίσως κρίνουν πολλά. Από τη μία είναι ζητούμενο αν θα παίξει ο Ντιέγκο Κόστα, μάλλον σε τι κατάσταση θα είναι και από την άλλη ερωτηματικό αποτελεί και η κατάσταση του Βιδάλ, που έκανε και φέτος εξαιρετική χρονιά και είναι βαρόμετρο στα χαφ της Χιλής. Οι Οράνιε πάνε με όνειρα στη Βραζιλία, αλλά ακόμα δεν έχει βγει η ταμπέλα λούζερ από πάνω τους και δεν πρόκειται να πληρώσω για να μάθω αν θα βγει σε αυτό το Μουντιάλ. Με απλά λόγια κρατώ μόνο, το να τερματίσει τελευταία στον όμιλο η Αυστραλία (1,25).

C Όμιλος:
Κολομβία - Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία
Ο όμιλος της εθνικής μας, ένας αρκετά ύπουλος όμιλος υπό την έννοια ότι ναι μεν δεν υπάρχει η ομάδα φόβητρο, αλλά από την άλλη οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σου κάνει εύκολα τη ζημιά. Η Κολομβία διαθέτει τρομερή ποιότητα ως ομάδα και ας μην έχει τον Φαλκάο, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος επίσημα, το κενό του στην επίθεση μπορεί να καλυφθεί μιας και όπως προείπα η ποιότητα υπάρχει. Πρώτο παιχνίδι, Κολομβία Ελλάδα. Για μένα αυτό είναι το κλειδί και για τις δύο ομάδες. Η Εθνική μας, που κάθε άλλο παρά εντυπωσίασε στο φιλικό με την Πορτογαλία, με την αδιανόητη εμμονή του Σάντος να παίζει ως βασικός, ο φερόμενος ως ποδοσφαιριστής Τζιόλης. Είδατε στο δεύτερο ημίχρονο μόλις βγήκε η εθνική μας άρχισε να κυκλοφορεί λίγο τη μπάλα. Αξιοπρόσεχτη και η παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη στα χαφ. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η καλύτερη από τις αφρικανικές ομάδες η παρουσία παιχτών όμως του Τουρέ ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της ομάδας ενώ τέλος η Ιαπωνία έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού που μπορεί να κρύβει παγίδες. Στο διά ταύτα, επιλογή ρίσκου η πρόκριση για Ελλάδα (3,00). Οι μπουκ μας παίζουν πρώτο φαβορί για την τελευταία θέση!! Διαφωνώ. 

D Όμιλος:
Ιταλία - Αγγλία - Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα
Να πω το προφανές, ότι η Κόστα Ρίκα θα βγει τελευταία στον όμιλο; Νομίζω είναι το πλέον λογικό σενάριο. Το πλέον λογικό σενάριο με μηδέν βαθμούς. Από εκεί και πέρα, Ιταλία Αγγλία και Ουρουγουάη θα παίξουν στα ίσια για τις δύο πρώτες θέσεις. Οι μπουκ έχουν οριακά ως φαβορί πρώτα την Ιταλία (1,40), έπειτα την Ουρουγουάη (1,50) και τρίτη την Αγγλία (1,57). Κινούμενος αντίθετα με τους μπουκ, η βασική μου πρόταση θα είναι για πρόκριση Αγγλίας (1,57). Ίσως αποδειχθεί και το μουντιάλ όπου οι Άγγλοι θα βγάλουν την ταμπέλα "λούζερ", όχι βέβαια ότι τους υπολογίζω για ψηλά. Κάθε άλλο. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολος όμιλος, θα πάει στην κόψη του ξυραφιού.

Ε Όμιλος:
Γαλλία - Ελβετία - Ισημερινός - Ονδούρα
Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Η Γαλλία είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση. Ο Μπενζεμά και η παρέα του είναι σε εξαιρετική κατάσταση, η Γαλλία μπορεί να φτάσει ψηλά, μιας και το ρόστερ της είναι από τα πιο ποιοτικά του Μουντιάλ. Το έτερο εύκολο είναι ότι θα τερματίσει τελευταία η Ονδούρα, που δείχνει να είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Και το ερώτημα είναι Ισημερινός ή Ελβετία; Ως ομάδες τις θεωρώ περίπου ισοδύναμες, ελάχιστα καλύτερους τους Ελβετούς. Ωστόσο, βάλτε στην εξίσωση ότι ο Ισημερινός δεν θα επηρεαστεί ούτε από το κλίμα, ούτε από τις αποστάσεις. 1η αγωνιστική Ελβετία Ισημερινός. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα. Συνεπώς κρατώ την πρόκριση για Γαλλία (1,20) και να τερματίσει η Ονδούρα στην τελευταία θέση (1,33).

F Όμιλος:
Αργεντινή - Βοσνία - Ιράν - Νιγηρία
Νομίζω ότι και εδώ το προφανές φαβορί για την πρωτιά είναι ξεκάθαρο και είναι η Αργεντινή. Όπως έχω γράψει από πέρσι/προπερσι για μένα η Αργεντινή θα πρωταγωνιστήσει σε αυτό το Μουντιάλ, δεν αποκλείω να φτάσει και στην κορυφή. Και δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι ο Μέσι όλη τη χρονιά έκανε συντήρηση δυνάμεων, περιμένοντας αυτό το Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα η Νιγηρία δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Δεν αποκλείω να είναι εκείνη που θα πάρει την τελευταία θέση και όχι το Ιράν, που κάνει εμφάνιση πρώτη φορά σε μουντιάλ. Η Βοσνία με την τρομερή μεσοεπιθετική γραμμή που διαθέτει, αν προσέξει τα μετόπισθεν μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση. Συνεπώς, η δυνατή μου επιλογή είναι η Αργεντινή - Βοσνία (2,00).

G Όμιλος:
Γερμανία - Πορτογαλία - ΗΠΑ - Γκάνα
Και ο έβδομος όμιλος, έχει ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλο από τα Πάνστερ. Το (1,12) φυσικά είναι άνευ σημασίας. Για τη δεύτερη θέση, φαβορί είναι η Πορτογαλία. Αλλά ΗΠΑ και Γκάνα μπορούν να βάλουν δύσκολα στους Πορτογάλους. Θα πάω πάσο, σε αυτόν τον όμιλο.

Η Όμιλος:
Βέλγιο - Ρωσία - Αλγερία - Ν. Κορέα
Τέλος στον όγδοο όμιλο, έχουμε ένα Βέλγιο, που έχει την καλύτερη φουρνιά παιχτών της σύγχρονης ιστορίας τους. Έχει παίχτες με εξαιρετική ποιότητα, προερχόμενοι από γεμάτη χρονιά. Ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Εντάξει τι άλλο να πει κανείς; Θα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ. Κάτοπιν θεωρώ ότι η Ρωσία, αν και δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της, έχει τη δυνατότητα να πάρει τη δεύτερη θέση. Έχει καλό προπονητή, δεμένο σύνολο. Οπότε πάμε με δυάδα πρόκρισης Βέλγιο - Ρωσία (1,66)