Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ - ΜΕ ΜΠΑΛΑΡΑ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Στην ίσως καλύτερη εμφάνιση της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς υπερβολή, από την εθνική μας, αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, πήραμε πανάξια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία. Και λέω αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη καθώς, η Ελλάδα έπαιξε μπάλα, είχε πολλές φάσεις να καθαρίσει το παιχνίδι, πέτυχε το γκολ με τον Σάμαρη και χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 90 και την ολύμπια ψυχραιμία του Σαμαρά για να μας βγάλει στους δρόμους, με την όποια υπερβολή, που είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα. 


Μετά το παιχνίδι με την Κολομβία που ήμασταν τραγικοί, όλοι ασκήσαμε δριμεία κριτική στους παίχτες, τον Σάντος γιατί πολύ απλά η Εθνική έπαιξε με κατεβασμένα τα παντελόνια. Στο παιχνίδι με την Ιαπωνία τη δεύτερη αγωνιστική, μετά την αποβολή του παλαίμαχου Κατσουράνη, οι παίχτες έβγαλαν το πάθος που απαιτούνταν, έδειξαν τι θα πει ελληνική ψυχή, το πάλεψαν πήραν την ισοπαλία για να πάνε σήμερα και να τα παίξουν όλα για όλα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.


Σήμερα λοιπόν σε ένα παιχνίδι που σου ξεκίνησε τελείως στραβα με δύο (!!) αναγκαστικές αλλαγές με το καλημέρα του παιχνιδιού, με Κονέ και Καρνέζη ο Σάντος, έκανε εξαιρετικές επιλογές και πολύ διαχείριση του παιχνιδιού, να τα λέμε και αυτά. Ήταν θείο δώρο η αποβολή του Κατσουράνη, η είσοδος του Καραγκούνη και του Λάζαρου έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα. Ενώ μπροστά σε έναν άχαρο ρόλο ο Σαμαρας έκανε ότι μπορούσε, σίγουρα πολύ καλύτερα από τον ανύπαρκτο Γκέκα και τον ντεφορμέ Μήτρογλου. Επίσης η επιλογή του Σάντος να ρίξει το Σάμαρη αντί του τραυματία Κονέ αποδείχθηκε καταλυτική. Για να μαι ειλικρινής όταν είδα τον τραυματισμό του Κονέ, φοβήθηκα ότι θα βάλει τον φερόμενο ως ποδοσφαιριστή Τζιόλη, αλλά ευτυχώς μπήκε ο Σάμαρης, ο οποίος έδωσε πολλά τρεξίματα και βοήθησε τα μέγιστα.


Αναμφίβολα, όπως έγραφα και χτες η Ελλάδα με Παπασταθόπουλο και Μανωλά έχει το καλύτερο αμυντικό δίδυμο, ίσως του κόσμου, χωρίς καμία υπερβολή. Ενώ σήμερα ήταν πολύ καλος και ο Χολέμπας παρ ότι είναι ευάλωτος αμυντικά. Τοροσίδης και Μανιάτης για ακόμη φορά παθιασμένοι, τα έδωσαν όλα, ήταν εξαιρετικοί. Γενικότερα όλοι οι παίχτες μας, έκαναν πράξη το σύνθημα, ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες....

ΥΓ: Και επειδή κάποιοι πιστέψαμε σε αυτή την ομάδα, από την αρχή του Μουντιάλ και τα γραπτά μένουν....