Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION 2014

Όπως είθισται όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και φέτος, θα ασχοληθούμε εκτενώς με το στοιχηματικό κομμάτι της Eurovsion, όπου ανέκαθεν έχουμε υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας και οι παλαιότεροι αναγνώστες θα τα θυμούνται. Επ αυτού του λόγου, θα υπάρχει ως συνήθως το ειδικό section στο αριστερό μέρος του site, που θα αφορά τη Eurovision (όπου μπορείτε να διαβάσετε και άρθρα προηγούμενων ετών για τη Eurovision). Εκτιμήσεις και ειδικά στοιχήματα, θα ανέβουν στο site, το σάββατο ανήμερα του τελικού ώστε να έχω πλήρη εικόνα από τις χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς.  

Σήμερα λοιπόν έχουμε τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα με το Rise Up (το οποίο το θεωρούσα ως ένα απ τα χειρότερα που έχουμε στείλει τα τελευταία χρόνια αλλά βλέποντας το α ημιτελικό και τις μπαλάντες, θα ευνοηθούμε γιατί είναι ρυθμικό κομμάτι, αλλά θα τα πούμε αυτά αναλυτικά το σάββατο) και αναμένουμε ποιες θα είναι οι υπόλοιπες δέκα χώρες που θα συμπληρώσουν το πάζλ του τελικού το Σάββατο. Ήδη στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, θα βρεθούν το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία, η Δανία, η Αρμενία, η Ρωσία, το Αζερμπαιτζάν, το Σαν Μαρίνο, η Ουκρανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Ισλανδία.

Υπενθυμίζω επί της διαδικασίας, ότι προκρίνονται δέκα χώρες από τον εκάστοτε ημιτελικό και ψηφίζουν ΜΟΝΟ οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό συν Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία από της Big5.

Έχω πάρει ενδεικτικά τις αποδόσεις από τέσσερις μεγάλες εταιρίες ώστε να έχουμε μία σαφή εικόνα για το τι αναμένουμε απόψε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:


Στην Bet365 όπως βλέπετε και παραπάνω, Νορβηγία, Ελλάδα και Ρουμανία είναι τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση. Είναι άλλωστε και οι χώρες όπου βάσει αποδόσεων θα παλέψουν και για τη νίκη στον δεύτερο ημιτελικό. Ακολουθεί μία πεντάδα με Αυστρία, Μάλτα, Ισραήλ, Φινλανδία και Ελβετία που είναι φαβορί και λογικά θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Τη 10αδα κλείνει η Πολωνία με την Ιρλανδία. Η Σλοβενία ακολουθεί με απόδοση 1,80 ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι τα μεγάλα αουτσάιντερ και θα μιλάμε για έκπληξη αν περάσουν στον τελικό.


Συνεχίζουμε με τη Stoiximan, όπου και εδώ η πρώτη τριάδα δεν αλλάζει με Ρουμανία, Νορβηγία και Ελλάδα σε αποδόσεις μόλις 1,05. Ακολουθεί η τετράδα με Αυστρία, Μάλτα, Φινλανδία και Ισραήλ που είναι επίσης τα μεγάλα φαβορί αλλά προσέχτε τώρα διαφοροποίηση σε σχέση με τη Bet365. Η Ελβετία ενώ βάση αποδόσεων στην bet365 ήταν όγδοη, εδώ είναι 10η με απόδοση 1,50 ενώ στη Bet365 ήταν στο 1,36. Την 10αδα κλείνουν Ιρλανδία και Πολωνία. Με τη Σλοβενία και τη Λευκορωσία να ακολουθούν σε απόδοση 1,87.


Και στη Sportingbet, η πρώτη τριάδα με Νορβηγία, Ρουμανία και Ελλάδα δεν αλλάζει ενώ έπονται σε θέσεις καυτών φαβορί για πρόκριση, Αυστρία, Ισραήλ, Μάλτα και Φινλανδία. Η διαφοροποίηση στη Sportingbet είναι ότι η Ιρλανδία έχει υποχωρήσει μόλις στο 1,30, η χαμηλότερη δηλαδή απόδοση από τις προηγούμενες εταιρίες. Το ίδιο και για Πολωνία στο 1,36 με τη 10αδα να κλείνει με την Ελβετία στο 1,44. Ενώ προβάδισμα για την έκπληξη έχει και η Σλοβενία στο 1,70 έναντι στο 1,95 της Λιθουανίας.  Η Λευκορωσία είναι πιο πίσω με απόδοση 2,00. Με απλά λόγια μόνο η Bet365 δείχνει πιο ξεκάθαρο φαβορί για πρόκριση την Ελβετία.


Τέλος στη Playbet, Ελλάδα, Νορβηγία και Ρουμανία κλασικά η πρώτη τριάδα και με τις καλύτερες αποδόσεις, στο 1,07. Αυστρία, Μάλτα, Ισραήλ και Φινλανδία η επόμενη τετράδα που συμφωνούν όλες οι εταιρίες. Η Ιρλανδία έπεται με το χαμηλό 1,35 και η 10αδα κλείνει με Πολωνία και Ελβετία στο 1,42. Σλοβενία και Λιθουανία έπονται της 10αδας με 1,85. Η Λευκορωσία παραμένει πιο πίσω με απόδοση 2,00. Άρα βάσει αποδόσεων αν θα γίνει η έκπληξη θα σκάσει είτε από τη Σλοβενία είτε από τη Λιθουανία.

Συνοψίζοντας, όπως και στον πρώτο ημιτελικό είχαμε  δύο εκπλήξεις, ειδικά αυτή του Σαν Μαρίνο είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στη Eurovision, θεωρώ ότι και σήμερα θα έχουμε 1-2 εκπλήξεις. Όπως φαίνεται βάση αποδόσεων οι 7 θέσεις έχουν κλειδώσει, με Ελλάδα, Νορβηγία, Ρουμανία, Αυστρία, Μάλτα, Ισραήλ και Φινλανδία. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι που θα σκάσει η έκπληξη. Οι αποδόσεις δείχνουν προβάδισμα για Πολωνία, Ιρλανδία και Ελβετία.