Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΕΑΛ ΑΛΛΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ

Η μεγάλη μέρα λοιπόν έφτασε για την Ατλέτικο και τη Ρεαλ, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβώνα,  αλλά η κορυφή χωρά μόνο έναν. Από 17.000 εισιτήρια έχει πάρει η κάθε ομάδα.

Η Ατλέτικο φέτος πραγματικά έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, έχει κάνει τρομερή χρονιά, το χουμε πει πολλάκις. Νομίζω ότι ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δε θα περίμενε τέτοια ονειρεμένη σεζόν. Η ομάδα δημιούργημα του Σιμεόνε που άντεξε ως το τέλος έχοντας δύο καρπούζια κάτω από τη μασχάλι και την προηγούμενη Κυριακή κατέκτησε το πρωτάθλημα παλικαρίσια μέσα στο Καμπ Νου. Το κλίμα στην ομάδα είναι εκπληκτικό, στους οπαδούς το ίδιο, που την ακολουθούν παντού και δείγμα του πάθους, τη δίψας που έχουν οι ίδιοι οι παίχτες του Σιμεόνε είναι ότι ακόμα και οι τραυματίες ο Τουράν και ο Ντιέγκο Κόστα είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα πάντα για να παίξουν. Μιλάμε για δύο κομβικούς παίχτες. Ο ο Ντιέγκο Κόστα είναι η μηχανή των γκολ ενώ ο Αρντά Τουράν η μηχανή παραγωγής των φάσεων. Δε θα μπω στη διαδικασία αν θα παίξουν ή όχι. Γιατί ακόμα και να παίξουν σε τι κατάσταση θα είναι. Ο Ντιέγκο Κόστα ταξίδεψε μέχρι σε μία Σέρβα ειδικά θεραπεύτρια άρα προπονήσεις δεν έχει κάνει. Χτες κυκλοφόρησε ως ρεπορταζ ότι προπονήθηκε. Τώρα το κατά πόσο ισχύει και το κατά πόσο μπορεί να παίξει, δεν το ξέρω.Η εκτίμηση μου είναι ότι δε θα βρίσκεται στην αρχική 11αδα. Ο Τσόλο Σιμεόνε θα κατεβάσει την ομάδα με το κλασικό (4-4-2). Κουρτουά - Χουανφράν, Γκοδίν, Μιράντα, Φελίπε Λουίς - Κόκε, Γκάμπι, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρθία - Αντριάν, Βίγια.

Από την άλλη η Βασίλισσα, επιδιώκει την επιστροφή στο θρόνο της μετά από 12 χρόνια. Πολλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άπαντες στη Μαδρίτη περίμεναν αυτό το παιχνίδι, γι αυτό ο Αντσελότι και θυσίασε τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες που είχε στο πρωτάθλημα ώστε να έχει τους παίχτες του ετοιμοπόλεμους για την αποψινή μάχη. Ο Κρ. Ρονάλντο θα είναι κανονικά στην 11αδα, όπως και ο Μπέιλ με τον Μπενζεμά που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς. Αν παίξουν και οι τρεις ο Αντσελότι θα κατεβάσει την ομάδα με το κλασικό 4-3-3, με Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο. Ενώ τη θέση του τιμωρημένου Τσάμπι Αλόνσο στα χαφ θα πάρει ο Ιγιαραμέντι. Σημαντική η απουσία του Αλόνσο αλλά ο Ιγιαραμέντι είναι παίχτης που μπορεί να καλύψει το κενό του. Το θέμα για τον Αντσελότι είναι στα μετόπισθεν και αν θα παίξει ο Πέπε. Αν ο Πορτογάλος δεν παίξει τη θέση του θα πάρει ο Βαράν. Ενώ και ο Μπενζεμά προέρχεται από τραυματισμό, αν δεν ξεκινήσει βασικός, τη θέση του θα πάρει ο Ισκο με τον Κρ. Ρονάλντο να παίζει ως 9αρι.

Στο δια ταύτα, η Ατλέτικο, ασχέτως αν παίρνει τα αποτελέσματα, όλο αυτόν τον καιρό πάει αγκομαχώντας, το βλέπει ο καθένας ότι το ρόστερ της έχει φτάσει στα όριά του. Πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να αντέξει δεύτερο τόσο μεγάλο παιχνίδι μέσα σε μία βδομάδα. Για μένα ο άσσος είναι η πρώτη επιλογή.