Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: ΤΗΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ....

Στο Γιουβέντους Στάνιουμ του Τορίνο γίνεται απόψε ο μεγάλος τελικός του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μπενφίκα.

Η Σεβίλλη έκανε μία ομολογουμένως όχι τόσο εντυπωσιακή χρονιά, ωστόσο είναι στην 5η θέση της Primera Division, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Σήμερα με την κατάκτηση του Europa League, σίγουρα θα χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη η χρονιά. Για να φτάσει βέβαια ως εδώ χρειάστηκε να υπερκεράσει μεταξύ άλλων το εμπόδιο της Βαλένθια, με γκολ κυριολεκτικά στα χασομέρια, σε μία εν γένει δίκαιη πρόκριση. Επί των αγωνιστικών, εκτός είναι ο χαφ Χάιρο ενώ ως αμφίβολοι δίνεται ο φορ Γκαμέιρο με τον χαφ Βιτόλο.

Από την άλλη έχουμε τη Μπενφίκα που φέτος πάει αν γράψει ιστορία σηκώνοντας ότι κούπα βρήκε στο διάβα της. Της το χρωστά η ιστορία έτσι όπως έχασε πέρσι τον τελικό με την Τσέλσι, το πρωτάθλημα και σίγουρα είναι λίγοι εκείνοι που θα στοιχημάτιζαν πέρσι ότι αυτή η ομάδα με ένα ηθικό στο ναδίρ θα μπορούσε φέτος να σηκώσει τα πάντα. Πόσο μάλλον να μείνει και ο Ζέσους στον πάγκο που κάποιοι βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν ως λούζερ. Το είδαμε και αυτό!! Να πούμε ότι η Μπενφίκα μετρά 7 σερί χαμένους τελικούς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Αετοί της Λισαβόνας, έχουν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό, κατέκτησαν το Λιγκ Καπ και απομένει ο σημερινός τελικός αλλά και ο τελικός με τη Ριό Άβε για το κύπελλο Πορτογαλίας. Επί των αγωνιστικών, εκτός είναι ο χαφ Πέρες, ο εξτρέμ Μάρκοβιτς αλλά και ο Σάλβιο. Σημαντικές οι απουσίες, ειδικότερα των δύο πρώτων. 

Στο δια ταύτα, όπως γράφω και στον τίτλο της το χρωστά η ιστορία για τη Μπενφίκα. Σίγουρα η Σεβίλλη δεν είναι αμελητέα ποσότητα, έχει παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αλλά είναι αναξιόπιστη ομάδα, ειδικά πίσω όπου υπάρχουν κενά που κάλλιστα μπορούν να επωφεληθούν οι Ροδρίγο και Λίμα.