Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΣΕΛΟΤΟ;;

Πολύ καλή και η χθεσινή μέρα, 5 στα 7 βγάλαμε. Πέρασε το Χ της Όλνταμ (3,20)  με τη Νοτς Κάουντι που το γραφα από την παρασκευή στο facebook, πέρασε και το διπλό της Μπράιτον (1,95), της Λεβερκούζεν (1,75) και η δυάδα εκτός ΟΠΑΠ με άσσο Οσγιεκ και κατάκτηση Κόπα Ιτάλια για Νάπολι. Από την άλλη χάσαμε τον άσσο της Νυρεμβέργη (1,85) και της Οσασούνα (1,70). Δύο άσσοι που είχαν παιχτεί αρκετά, αμφότερα must win παιχνίδια αλλά δεν ήρθαν ποτέ. Και σήμερα στο κίνητρο θα βασιστούμε, κάνοντας και λίγο τα στραβά μάτια στις αποδόσεις.

282 1 1,45 (16:00)
*Απομένουν μαζί με αυτή άλλες τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.
Η Πάρμα στα τελευταία παιχνίδια εμφανίζεται αγνώριστη και πλέον από φαβορί έγινε αουτσάιντερ για μία θέση στο Europa League. Παραμένει όμως σε απόσταση βολής από την έκτη θέση μόλις ένα βαθμό πίσω από την Τορίνο αλλά οι μνηστήρες είναι πολλοί. Η Πάρμα εντός έδρας μετρά (7-7-3), προέρχεται από την ήττα με 1-0 από την Κάλιαρι. Δίκαιη ήττα αλλά και χαζή. Υπό την έννοια ότι στο 35 έγινε το 1-0 με χαζό πέναλτι ενώ στο 50 έμεινε και με 10 παίχτες γιατί ο Φελίπε έσκασε μία μπουνιά σε παίχτη της Κάλιαρι. Γενικότερα υπήρχαν πολλά νεύρα στο παιχνίδι. Η Σαμπντόρια από την άλλη είναι παντελώς αδιάφορη, έχει σωθεί και έχει σφυρίξει λήξη. Εκτός έδρας μετρά (5-3-9). Ένας άσσος κινήτρου, σε εποχιακή απόδοση για κάποιο παρολί.

Υπο σκέψη και το διπλό της Τορίνο, που μας έχει πληρώσει πάμπολλες φορές φέτος, μέσα στην έδρα της Κιέβο που κυκλοφορεί γύρω στο 2,60.

269 1 1,40 (13:00)
*Απομένουν μαζί με αυτή άλλες τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.
Προφανής η επιλογή μετά τη χθεσινή αναπάντεχη ήττα της Οσασούνα, είναι η χρυσή ευκαιρία για την Αλμερία να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να ελπίζει πλέον σε σωτηρία. Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό must win. Από την άλλη η Μπέτις είναι τελευταία, υποβιβασμένη και μαθητικά. Το κλίμα στην ομάδα είναι κάκιστο με όλη τη σημασία της λέξης, οι οπαδοί γιουχάρουν τους παίχτες, αυτοί τα βάζουν με τη διοίκηση. Και το τελευταίο που έχουν στο μυαλό τους, είναι το παιχνίδι με την Αλμερία. Προς θεού, μην παρερμηνευτώ, δεν λέω ότι θα κάτσει να χάσει, άλλωστε είναι τοπικό ντέρμπι, απλά καταγράφω τα δεδομένα. Φυσικά ο άσσος πέφτει παντού, χτες τον έβρισκε κανείς εκεί στο 1,61 σήμερα έχει πέσει στο 1,50. Λογικό μιας και οι μπουκ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Εποχιακή η απόδοση.

309 1 1,75 (18:00)
*Απομένουν μαζί με αυτή άλλες τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.
Αν η Σοσό δεν κερδίσει σήμερα έπεσε. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Η Σόσο το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει πολύ, παίζει καλά και απόδειξη αυτού ότι την προηγούμενη αγωνιστική πήρε ισοπαλία 1-1 από  την Παρί. Βέβαια ξύπνησε αργά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Συμπλήρωσε πέντε σερί ματς αήττητη και δείχνει αποφασισμένη να μην πετάξει λευκή πετσέτα. Από την άλλη η Νις με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στη Ρεμς την προηγούμενη αγωνιστική όπου και μας πλήρωσε, σώθηκε και μαθηματικά και πλέον είναι παντελώς αδιάφορη. Εκτός έδρας παραδοσιακά είναι αδύναμη, μόλις δύο νίκες έχει σε 17 παιχνίδια. Είναι Do or Die για τη Σόσό. Θα πάω μαζί της. Από τα φορτωμένα σημεία της ημέρας.

350 2 1,95 (20:00)
*Προτελευταία αγωνιστική
Από τα πλέον φορτωμένα σημεία της ημέρας, το οποίο έχω γράψει απ την παρασκευή στο facebook για να προλάβετε μία αξιοπρεπή απόδοση στο διπλό. Γύρω στο 2,10 κυκλοφορεί το διπλό. Το παιχνίδι είναι Must win για την Πάκος Φερέιρα μιας και αν σήμερα δεν κερδίσει πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα μπαράζ υποβιβασμού. Η Μπελενενσες που είναι από πάνω της στο +1, την τελευταία αγωνιστική παίζει εντός έδρας με την Αρούκα. Συνεπώς, τρεις βαθμοί στο σακούλι. Η Πάκος σήμερα είναι αναγκασμένη να κερδίσει την παντελώς αδιάφορη Ρίο Άβε. Ουδεις ασχολείται στη Ρίο Άβε με το πρωτάθλημα όταν έπονται δύο τελικοί για το κύπελλο και το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Δεν αποκλείονται και αλλαγές. Ένα το κρατούμενο. Η Ρίο Άβε έχει τη χειρότερη έδρα στο πρωτάθλημα (2-4-8). Δύο τα κρατούμενα. Η Πάκος από την άλλη προέρχεται από τρεις σερί ήττες, προέρχεται από την 5αρα κόντρα στη Νασιονάλ, που θέλω να ελπίζω ότι θα την αφυπνίσει. Πάμε στο διπλό του 2,10-2.15. Το line στην Ασία από 0 υποχώρησε σε -0,25 για την Πάκος Φερέιρα.

351 1 1,75 (20:30)
Δε νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για τον άσσο του Παναθηναϊκού, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ όπου φάνηκε και η διαφορά των δύο ομάδων. Βέβαια αυτό ενέχει και τον κίνδυνο να υποτιμήσει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ και τότε θα την πατήσει. Εκτιμώ όμως ότι ο Αναστασίου θα πράξει τα δέοντα ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, όπως απορρέι απ όλα τα ρεπορτάζ, ο Αναστασίου θα παίξει φουλ επίθεση με Πετριτς, πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ. Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει και 300 οπαδούς στο πλευρό του. Ο ΠΑΟΚ και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στο κύπελλο θα έχει απουσίες αφού εκτός είναι ο Κίτσιου, ο Λαζάρ, ο Μαντούρο, ο Λούκας, ο Κατσουράνης και ο Χούσεν. Ο άσσος στο 1,75 του ΟΠΑΠ δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Έξω όμως στο 1,90, είναι καλό και θα μπει στο παιχνίδι μου.

364 1 2,10 (23:10)
*Απομένουν μαζί με αυτή άλλες τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.
Για μένα το 2,10 ασχέτως του αν έρθει είναι μία ευκαιρία. Και εξηγούμαι. Καταρχήν η Χιμνάσια Λα Πλάτα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από Γοδόι Κρουζ και Ρίβερ Πλέιτ. Είναι μία χρυσή ευκαιρία για τη Χιμνάσια να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα μετά από έναν αιώνα. Μετράει σερί νίκες, πάει τρένο, παίζει καλά και σήμερα βρίσκει απέναντι της ένα δικό της παιδί. Τον Σελότο. Όταν λέμε Σελότο για τη Χιμνάσια είναι, για να σας δώσω να καταλάβετε, ότι για τον παναθηναϊκό ο Βαζέχα. Η Λανούς είναι παντελώς αδιάφορη και έχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα για το Λιμπερταδόρες με τη Μπολιβάρ για τα προημιτελικά, όπου αυτό είναι που την ενδιαφέρει. Η εκτίμηση η δική μου, και μην πάρω κανένα στο λαιμό μου, δεν ξέρω κάτι, είναι ότι η Λανούς δε θα τα δώσει όλα στο σημερινό παιχνίδι. 

Καλή τύχη.