Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

Το τελευταίο αξιόλογο κουπόνι της στοιχηματικής σεζόν, ήδη αρκετά μικρό μιας και πολλά πρωταθλήματα έχουν σφυρίξει λήξη. Και αυτό το Σ/Κ, θα πάμε με τις ομάδες που έχουν κίνητρο, όπως όλο τον τελευταίο καιρό που, χωρίς να θέλω να περιαυτολογίσω με ξέρετε μετά από τόσα χρόνια, αλλά πάμε με σπασμένα φρένα. 10 στα 11 είχαμε την προηγούμενη βδομάδα και το διπλό της Βαγιαδολιδ που έσπασε, είδατε πως έσπασε. Και η Βαγιαδολιδ θα πέσει αλλά θα τα πούμε αναλυτικά αυτά αύριο που θα μιλήσουμε για το φινάλε της Ισπανίας. Και σήμερα θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποιες αποδόσεις, μιας και δεν θα κουραστώ να το γράφω, οι μπουκ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

300 1 1,80 (19:00)
*Τελευταία αγωνιστική
Υπάρχει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη; Αν υπάρχει τότε η Ατλέτικο πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Βέβαια αυτά που γίνονται τελευταίες αγωνιστικές στην Ισπανία, όπου και οι τρεις μεγάλες έχουν κάνει γκέλες  τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε μικρές ομάδες, δε νομίζω να έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν, τελευταίες αγωνιστικές όπου κρίνεται ο τίτλος. Ε, να όμως, που η Μπαρτσελόνα, κάνοντας μία τραγική χρονιά, με όλη τη σημασία της λέξης, με νίκη σήμερα παίρνει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μαρτίνο όλη τη χρονιά αμφιβάλλω αν έκανε 1-2 καλά παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό στο Μπερναμπέου. Ο Μαρτίνο φάνηκε ότι δε μπορούσε να διαχειριστεί αυτή την ομάδα, δεν κόλλαγε και στη φιλοσοφία της, με αποτέλεσμα μία τραγική χρόνια, που όμως στις καθυστερήσεις της χρονιάς με νίκη, παίρνει το πρωτάθλημα και άρα η χρονιά θα γίνει κάπως θετική, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νου. Από την άλλη η Ατλέτικο, φαίνεται ότι ξεμένει από δυνάμεις, για τα δεδομένα του ρόστερ της έχει υπερβάλλει κατά πολύ τον εαυτό της, οι παίχτες είναι στα όρια τους αλλά έχουν μπροστά τους πλέον δύο τελικούς. Σήμερα και με τη Ρεαλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτούς τους τελικούς μιλά η ψυχή, η δίψα για την κούπα και λιγότερο οι δυνάμεις. Φάνηκε και την Τετάρτη αυτό όπου ναι μεν η Σεβίλλη είχε ξεμείνει από δυνάμεις αλλά κράτησε με νύχια και με δόντια, πήγε το παιχνίδι στην παράταση και πήρε την κούπα στα πέναλτι. Επανερχόμενος στο σημερινό παιχνίδι, όπως έχω τονίσει πολλάκις, ο Σιμεόνε έχει κάνει τρομερή δουλειά, στήνει υποδειγματικά την ομάδα του, μη ξεχνάμε ότι απέκλεισε και τη Μπαρτσελόνα για να φτάσει στον τελικό και επειδή σήμερα η Ατλέτικο παίζει για δύο αποτελέσματα και όσο περνά ο χρόνος θα είναι υπερ της και άρα η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να ανοιχτεί και άρα θα είναι ευάλωτη πίσω. Το καλό βέβαια είναι ότι επιστρέφει ο Πικέ για να συμμαζέψει πίσω τα πράγματα. Βέβαια κάτω απ τα δοκάρια είναι ο Πίντο που κάθε φορά που κάνει έξοδο ένας αλλόθρησος οπαδός αλλάζει άποψη και αρχίζει τις προσευχές. Ωστόσο στο παιχνίδι υπάρχει και ένας απροσδιόριστος παράγοντας, που δεν είναι άλλος από το Μέσι. Ναι οκ, κάνει και αυτός τραγική χρονιά, ναι οκ ο Σιμεόνε τον έσβησε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν παύει να είναι ο Μέσι. Οι μπουκ έχουν μοιράσει στη μέση το καρπούζι, ο άσσος στο 1,80-1,85, το Χ2 κάπου στο 2,00. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια πιστεύω ότι θα μιλήσει η εμπειρία. Άλλωστε η Ατλέτικο στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε περάσει δύσκολες στιγμές. Πάω στον άσσο. Βάλτε και για κερασάκι στην τούρτα την ανανέωση συμβολαίου του Μέσι μέχρι το 2019....

171 1 2,05 (20:30)
Σημείο που σας το γραφα από χτες στο facebook μιας και το 2,05 του ΟΠΑΠ είναι μακράν η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί και ως εκ τούτου υπάρχει στοιχηματική αξία ανεξαρτήτως του αν επαληθευτεί ή οχι. Ο Ατρόμητος θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ που γίνονται μέσα Ιουλίου και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την κάθε ομάδα. Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη παίζει για δύο αποτελέσματα, όπου φυσικά με νίκη βγαίνει δεύτερος ανεξαρτήτως τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Εμένα ο Αστέρας το χω πει και άλλες τις φόρες με τα ψέματα έχει φτάσει ως εδώ και εννοώ το εξής απλό, ότι παρ ότι δεν παίζει και κανένα τρομερό ποδόσφαιρο εν τούτοις έχει πάρει βαθμούς και πλέον έχει τις πιθανότητες μαζί του για κάτι καλό στα πλέι οφ. Ο Ατρόμητος όμως που όλη τη χρονιά έχει παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κάνει φάσεις, το 1-1 με τον Παναθηναϊκό είναι και λίγο μαγική εικόνα μιας και χάθηκαν φάσεις και από τις δύο ομάδες που δε χάνονται αλλά σήμερα με νίκη, αποφεύγει την τελευταία θέση και οι παίχτες θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές σαν άνθρωποι. Άσσος λοιπόν, όπου και εδώ αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, ο Ατρόμητος συνολικά όλη τη χρονιά ήταν πολύ καλύτερος από τον Αστέρα Τρίπολής.

187 1 1,70 (22:00)
*τελευταία αγωνιστική
Όπως πριν έγραψα ότι το 2,05 του ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί παγκοσμίως, ε ο άσσος της Σοσό στο 1,70 είναι από τις μικρότερες αποδόσεις που κυκλοφορούν. Σημείο που σας έχω αναφέρει από την Τρίτη στο facebook. Παιχνίδι ο θάνατός σου η ζώη μου. Με νίκη σώνεται η Σοσό και πέφτει η Εβιάν ενώ με Χ2 πέφτει η Εβιάν και σώνεται η Σοσό. Η Σοσό έχει κάνει ένα δεύτερο γύρο εξωπραγματικό, σκεφτείτε ότι στον α γύρο ειχε πάρει 11 βαθμούς και τώρα έχει φτάσει τους 40. Η ομάδα πάει τρένο και σήμερα παίζει την κατηγορία σε 90 λεπτά. Κοσμοσυρροή στο γήπεδο φυσικά, οπαδοί στην προπόνηση και τα σχετικά. Από την άλλη η Εβιάν κέρδισε και μας πλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική της Νις και πλέον παίζει για δύο αποτελέσματα. Θα παίξει σίγουρα με το χρόνο, θα προσπαθήσει να κλείσει χώρους ώστε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Επειδή την έχω δει την Εβιάν όσο και τη Σοσό, αυτή τη στιγμή το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα με τη Σοσό. Η ομάδα πάει τρένο. Αν θα χύσει την καρδάρα με το γάλα τελευταία αγωνιστική δεν το ξέρω αλλά εδώ που έφτασε και οι φορές που μας έχει πληρώσει, όπως και με τη Ρεν την προηγούμενη αγωνιστική, θα την ξανά εμπιστευτώ. Άσσος λοιπόν.

Όσον αφορά το παιχνίδι της Λιλ με τη Λοριαν, που επίσης σας το είχα γράψει την τρίτη όταν το διπλό ήταν στο 2,00 εκεί όντως είχε αξία. Πλέον στο 1,70 παίζεις τη κόντρα. Θα μου πείτε η Λοριάν είναι παντελώς αδιάφορη και η Λιλ αν δεν κερδίσει χάνει τα εκατ. του Τσλ. Σωστά. Αλλά το στοίχημα είναι απόδοση. Εγώ διπλό του 1,60 δεν το παίζω, πόσο να κάνω τα στραβά μάτια; Είπαμε παίζουμε κίνητρο αλλά να ναι και λίγο αξιοπρεπής η απόδοση. Συνεπώς ή ρίχνουμε μπιστολιά στο 1Χ ή καλύτερα να πάμε πάσο.

Καλή τύχη.