Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΘΕΜΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στη συνοικία της Ανάκασας. Αποφοίτησα από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Αγίων Αναργύρων και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά από όπου και αποφοίτησα. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, συνέχισα τις σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα «Οικονομική κι Επιχειρησιακή Στρατηγική» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Όλα τα χρόνια παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα σε εταιρία μαζικής εστίασης. Σήμερα εργάζομαι σε λογιστική-φοροτεχνική εταιρία.

Από τα μαθητικά μου χρόνια πίστεψα στην αξία της ενασχόλησης με τα κοινά και για το λόγο αυτό προσπάθησα με τη δράση μου στα 15μελή συμβούλια να εκπροσωπήσω τους συμμαθητές μου. Ως φοιτητής συνέχισα την έντονη συνδικαλιστική μου δραστηριότητα και διετέλεσα εκπρόσωπος των συμφοιτητών μου στη Γενική Συνέλευση των καθηγητών του τμήματος που φοιτούσα.

Ανέκαθεν ενδιαφερόμουν για το καλό της πόλης μας και γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Πρώτου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και συγκεκριμένα στο Τοπικό Συμβούλιο του δήμου Αγίων Αναργύρων. Οι αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ενισχυθεί με τον θεσμό αυτό. Ειδικότερα τα συμβούλια αυτά διατυπώνουν γνώμες και υποβάλλουν προτάσεις στη δημοτική κοινότητα για κρίσιμα θέματα που μας αφορούν όπως η ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, η κοινωνική μέριμνα, ο εθελοντισμός και άλλα.

Τα τελευταία χρόνια όλοι βιώνουμε μεγάλες δυσκολίες καθώς η χώρα μας διέρχεται μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και κυρίως της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα που ζούμε όλοι. Πιστεύω όμως ότι η λύση δεν είναι η απαξίωση των θεσμών και η απραξία αλλά η δραστηριοποίηση όλων εμάς των νέων ξεκινώντας από τις γειτονιές στις οποίες μεγαλώσαμε και από την πόλη στην οποία ζούμε. Αποδεχόμενος την πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού και Δήμαρχου της πόλης μας, κ. Νίκου Σαράντη, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της νέας γενιάς, θέτω υποψηφιότητα για το Τοπικό Συμβούλιο του δήμου μας. Θεωρώ ότι η εμπειρία αυτής της παράταξης είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις νέες απαιτήσεις της εποχής και ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμα μου για μία πόλη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον πολίτη.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΥΠ. ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ-ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ-ΝΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ…