Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Χτες δυστυχώς δε μπορούσα να μαι μαζί σας στο live σε twitter και facebook για να σχολιάζουμε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου προσωπικά είχα μία καλή έμπνευση για νίκη της Ρεαλ στην παράταση σε απόδοση 8,50, στο ημίχρονο του παιχνιδιού, όταν δηλαδή η Ατλέτικο κέρδιζε 1-0. Για να μην χαρακτηριστώ και εκ των υστέρων προφήτης έχω ανεβάσιε και στο facebook τη σχετική φωτό. Από εκεί και πέρα, προφανέστατα χάσαμε τον άσσο που ήταν και η βασική μου επιλογή. Πίστευα ότι η κούραση για την Ατλέτικο θα της έβγαινε και θα το πλήρωνε αυτό, όπερ και έγενετο στην παράταση,  αλλά δεν υπολόγιζα την έξοδο Μεσολογγίου που έκανε ο Κασίγιας. 

Στα δικά μας τώρα, αναμφίβολα η προτελευταία αγωνιστική στη Serie B, ξεχωρίζει σε αυτό το μικρό πρόγραμμα για Κυριακή. Όπου θα κρατήσω δύο σημεία. το διπλό της Μόντενα και τον άσσο της Σιένα. Πιο αναλυτικά:

167 2 1,80 (19:00)
Η Μόντενα είναι σε τρομερή κατάσταση, τρέχει αήττητο 14 αγώνων, έχει τέσσερις σερί νίκες και πέρα από τους αριθμούς κάνει και καλές εμφανίσεις. Πραγματικά μεταμορφωμένη σε αυτό το δεύτερο γύρο, πάει τρένο και όχι μόνο έχει μπει στα πλέι οφ αλλά μπορεί κάλλιστα με νίκη σήμερα μπορεί να αποφύγει τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Ας τα πάρουμε λίγο με τη σειρά. Από φέτος στη Serie Β, δίνουν μπαράζ και ο 7ος με τον 8ο. Ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας παιρνάνε απευθείας στον επόμενο γύρο των πλέι οφ. Ο πέμπτος παίζει στον πρώτο γύρο με τον όγδοο και ο έκτος με τον έβδομο. Οι νικητές παίζουν στα ημιτελικά με τον τρίτο και τέταρτο αντίστοιχα. Συνεπώς η Μόντενα (62β.) με νίκη σήμερα και με δεδομένο ότι παίζει η Τσεζένα με τη Λατίνα μεταξύ τους, δηλαδή η 3η Τσεζένα (65β.) και η 4η  Λατίνα (64β.) θα ανέβει σίγουρα στην 4η θέση. Και πέραν του ότι γλιτώνει ένα γύρο, θα έχει και περισσότερες μέρες ξεκούρασης. Από την άλλη η Πεσκάρα είναι παντελώς αδιάφορη, σε τραγική κατάσταση, με κακές εμφανίσεις, με μία νίκη μόλις σε έξι παιχνίδια και σίγουρα απογοητευμένη μιας και ξεκίνησε με όνειρα τη σεζόν. Η απόδοση του διπλού έχει πέσει γύρω στο 1,90 έξω. Ο ΟΠΑΠ βέβαια έχει την μικρότερη απόδοση της αγοράς.  Στην Ασία το line από το -0,25 για τη Μόντενα ανέβηκε όπως αναμενόταν στο -0,50. Για μένα το διπλό αξίζει να μπει σε κάποιο δελτίο.

186 1 1,45 (21:30)
Και εδώ παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, η Σιένα θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να παραμείνει στα πλέι οφ ενώ η Πάντοβα είναι πρακτικά υποβιβασμένη. Μα θα μου πείτε η διαφορά με τη Νοβάρα και τη Βαρέζε είναι στους πέντε βαθμούς, μένουν δύο αγωνιστικές και άρα έχει ελπίδες για να σωθεί η Πάντοβα. Ναι έχετε δίκιο, πρέπει να κερδίσει σήμερα μέσα στην έδρα της Σιένα και την τελευταία αγωνιστική την Αβελίνο. Ταυτόχρονα η Νοβάρα και η Βαρέζε να μην πάρουν ούτε βαθμό την τελευταία αγωνιστική διότι στο χθεσινό μεταξύ τους παιχνίδι, όπου φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, έμεινε στο Χ. Σε αυτό το σενάριο της τριπλής ισοαβαθμίας αποφεύγει τα πλέι άουτ η Πάντοβα. Προσωπικά το βλέπω ανέφικτο. Η Πάντοβα ναι μεν προέρχεται από τη νίκη επί της Πεσκάρα αλλά δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, πέφτει απολύτως δίκαια και εκτός έδρας μετρά (3-4-13). Από την άλλη η Σιένα κάνοντας μία όχι και τόσο καλή χρονιά, παρά το -8 που είχε ως τιμωρία, έστω και την ύστατη στιγμή δείχνει να ξυπνά και μπορεί να μείνει στα μπαράζ ανόδου. Αν και για μένα δε θα ανέβει, υπάρχουν πολύ καλύτερες ομάδες. Μέσα στην έδρας της είναι δυνατή (12-5-3). Και θεωρώ ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα θα μιλάμε για αυτοκτονία αν η Σιένα χάσει τα μπαράζ ανόδου από την υποβιβασμένη Πάντοβα. Άσσος λοιπόν, γύρω στο 1,57-1,60.

Η πιάτσα έχει βρομίσει για το βολικό Χ στο Τσιταντέλα Έμπολι, ε φαίνεται εξάλλου και από την απόδοση πλέον έχει φτάσει στο 1,90 ενώ αρκετές εταιρίες το έχουν φράξει.

Επίσης σήμερα έχουμε τελευταία αγωνιστική στη Βολιβία όπου έχει τεράστιο ενδιαφέρον και θα τη δούμε παρέα στο live.