Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. ΤΣΕΛΣΙ: ΣΙΜΕΟΝΕ VS ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε σήμερα στο Βιθέντε Καλντερόν, ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Τσέλσι. Δύο ομάδες με παρόμοιο στυλ ποδοσφαίρου και ένα μεγάλο ντέρμπι στην προπονητική σκακιέρα ανάμεσα στον Σιμεόνε και τον Μουρίνιο. 

Η Ατλέτικο αντέχει. Και το λέω αυτό διότι παραμένει σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας της Primera Division και ταυτόχρονα μετά από 40 χρόνια βρίσκεται στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το μεγάλο φυσικά ερώτημα είναι αν θα αντέξει ως το τέλος. Η ομάδα του Σιμεόνε, παίζει υποδειγματικά από την αρχή της χρονιάς, έκανε μία μίνι κοιλιά εκεί στις αρχές Μαρτίου αλλά τίποτα το σπουδαίο. Πλέον έχει ραντεβού με την ιστορία. Μέσα στην έδρας της είναι δυνατή, όπου φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις μία ήττα, αυτή στη ρεβανς του κυπέλλου από τη Ρεαλ 0-2. (22-4-1) μετρά. Επί των αγωνιστικών ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον Σιμεόνε είναι ο Αρντα Τουράν, είναι στην αποστολή αλλά θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να ξεκινήσει βασικός.

Από την άλλη η Τσέλσι προέρχεται από την αυτοκτονία κόντρα στη Σάντερλαντ όπου παρ ότι προηγήθηκε 1-0 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, κόντρα στην θεωρητικά υποβιβασμένη Σάντερλαντ, εν τούτοις έχασε 1-2 (!!). Και μένει εκτός διεκδίκησης τίτλου. Οπότε η Τσέλσι θα ρίξει αποκλειστικά το βάρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Ατλέτικο. Αν μη τι άλλο ο Μουρίνιο έχει αποδείξει ότι σε αυτή τη φάση είναι Special One. Το απέδειξε και κόντρα στην (ανώτερη ποιοτικά) Παρί στον προηγούμενο γύρο όπου ανέτρεψε το 3-1 του α' παιχνιδιού. Θα το πάει προσεχτικά το παιχνίδι, να διαφυλάξει τα νώτα του και να ψάξει το γκολ, στο οποίο θα μπορέσει να χτίσει πάνω του για τη ρεβάνς. Βέβαια ο Μουρίνιο θα βρει απεναντί του μία ομάδα που παίζει ίδιο στυλ ποδοσφαίρου, μία σφιχτή ομάδα και αναμένεται το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Εκτός για την Τσέλσι είναι ο Ετό, ο Αζάρ δίνεται ως αμφίβολος και είναι ζητούμενο αν θα παίξει, γνώμη μου είναι οτι θα παίξει. Ενώ ο Τσεχ ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση αλλά θα παίξει κανονικά.

Στο δια ταύτα, βλέπω άσσο. Αλλά να κοντράρω την Τσέλσι στο 1,90;  Η λογική επίσης λέει ότι είναι και Under το παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν παίζω Under. Συνεπώς ναι μεν το βλέπω άσσο, αλλά στο 1,90 δεν παίζω τον άσσο. Το αφήνω για το Live και αναλόγως θα πράξουμε.