Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - Η ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Αρκετά ενδιαφέρον το πρόγραμμα του Σ/Κ μιας και πλησιάζουμε προς το φινάλε της σεζόν και τα κουκιά πλέον είναι μετρημένα ένα προς ένα για τις ομάδες, ειδικά στο Νησί όπου έχουμε την προτελευταία αγωνιστική στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και την τελευταία στην Κόνφερενς. Φυσικά οι αποδόσεις είναι εποχιακές, αναμενόμενο μιας και οι μπουκ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Κάνοντας ένα ξεσκαρτάρισμα κράτησα μία τριάδα από το σημερινό πρόγραμμα και λογικά θα τα πούμε και στο live το απογευματάκι μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. 

192 2 2,15 (17:00)
*Προτελευταία αγωνιστική
Εκ των σημειών που ανέβασα  μέσα στη βδομάδα στη σελίδα μας στο facebook μιας και το 2,50 του διπλού θεωρούσα ότι θα υποχωρούσε. Πλέον παίζει στο 2,35-2,40 αλλά θα πέσει κι άλλο. Είναι το παιχνίδι δίχως αύριο για τη Νορθάμπτον. Αν θέλει να σωθεί πρέπει να το πάρει, τόσο απλά. Τελευταία αγωνιστική παίζει εντός έδρας με την ανώτερη Οξφορντ, που μάλλον θα είναι αδιάφορη, χωρίς να είναι βέβαιο αυτό. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η Ντάγκεναμ στη μέση της βαθμολογίας είναι παντελώς αδιάφορη. Εντός έδρας μετρά (8-7-7), σίγουρα δεν θα χαριστεί. Δε μιλάμε για Ελλάδα, για Αγγλία μιλάμε. Αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η Νορθάμπτον πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Γιατί τελευταία αγωνιστική ουδείς ξέρει τι γίνεται. Το καλό για τη Νορθάμπτον είναι ότι είναι σε απόσταση βολής από 4 ομάδες από πάνω της. Οπότε αν σήμερα κερδίσει θα κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για τη σωτηρία. Προσθέστε επίσης ότι από την ημέρα που άλλαξε προπονητή η Νορθάμπτον παίζει πολύ καλύτερα εκτός απ ότι εντός έδρας, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Το 2,15 του ΟΠΑΠ προκαλεί γέλια. Στο 2,35-2,40 που κυκλοφορεί το διπλό μου κάνει.

201 2 1,55 (17:00)
*Προτελευταία αγωνιστική
Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, μιας και η Αλοά θεωρώ ότι έχει σωθεί είναι στο +4 από τα πλέι αουτ, από την Καουντεμπιθ δηλαδή ενώ από την άλλη Νταντί και Χάμιλτον πάνε στήθος με στήθος για την άνοδο. Την προηγούμενη βδομάδα η Νταντί κατάφερε να ηττήθει από την υποβιβασμένη Μόρτον και πλέον η άνοδος δεν είναι στα χέρια της μιας και η Χάμιλτον πέρασε μπροστά με ένα βαθμό αλλά η Χάμιλτον έχει πιο δύσκολο παιχνίδι με την Νταμπαρτον. Συνεπώς αν θέλει η Νταντί την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο, το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Αλόα που έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας πρέπει να το τελειώσει απ τα αποδυτήρια. Τόσο απλά. Διπλό λοιπόν, χαμηλά στον ΟΠΑΠ, 1,70 έξω.

249 1 1,80 (21:00)
Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, η Νις καίγεται για τη νίκη ενώ η Ρεμς είναι παντελώς αδιάφορη. Θα μου πει κάποιος η Νις έχει μία άνεση είναι στο +6 απ τη ζώνη του υποβιβασμού και ενώ απομένουν μαζί με τη σημερινή 4 αγωνιστικές. Σωστά, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές παίζει εκτός έδρας με Εβιάν και Σοσο, εκτός έδρας αμφότερες είναι από κάτω της, σε απόσταση βολής. Ενώ τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Λυών που λογικά θα ψάχνει νίκη για να βγει Ευρώπη. Άρα το πλέον βατό παιχνίδι για τη Νις είναι το σημερινό. Απ την άλλη η Ρεμς έχει σφυρίξει λήξη, φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Σοσό την προηγούμενη αγωνιστική. Ο άσσος πέφτει παντού πλέον παίζεται εκεί γύρω στο 1,90. Ένας άσσος κινήτρου και τίποτε παραπάνω.

300 2 2,30 (20:00)
Το παιχνίδι της χρονιάς τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Παναθηναϊκό. Αμφότερες θα τα δώσουν όλα για το κύπελλο και έχοντας στο πλευρό τους κάτι παραπάνω από 21 χιλ. οπαδούς. Για να καταλάβατε το μέγεθος της επιτυχίας για τον Παναθηναϊκό, σκεφτείτε τι συζητάγαμε και τι γράφαμε πέρσι τέτοια εποχή. Η μία κωλοτούμπα διαδέχεται πλέον την άλλη και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή, προφανώς δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Ο Αλαφούζος κράτησε όρθια την ομάδα, έδωσε μία σταθερότητα στη διοίκηση και απο εκεί και πέρα ο Αναστασίου με τον Νταμπίζα βγάλανε λαγούς από το καπέλο στις μεταγραφές και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός αποπνέει υγεία ως ομάδα, έχει ποιότητα, έχει τρεξίματα, ενώ το κυριότερο βγάζει βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι, δείτε πως ξεκίνησε τη σεζόν και πως τελείωσε. Αυτά πιστώνονται στον Αναστασίου. Ο τελικός του κυπέλλου έρχεται ως επισφράγισμα αυτής της εξαιρετικής πορείας στο πρωτάθλημα με ορόσημο φυσικά το 0-3 μέσα στο Καραΐσκάκη. Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη που θέλει όσο τίποτε άλλο το κύπελλο. Ο κόσμος του δίψα για την κούπα, μέσα σε μία ζούγκλα στην Τούμπα πήρε την πρόκριση επί του Ολυμπιακού με 1-0 όπου ναι οκ έγιναν αίσχη στην Τούμπα, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, αλλά μην ξεχνάμε και το παρελθόν του Ολυμπιακού. Είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι η Ριζούπολη δεν ξεχνιέται, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δικαιολογεί τα όσα έγιναν στην Τούμπα. Ο Σαββίδης έχει τάξει παχυλό πριμ για την κατάκτηση αλλά αν θέλουμε να λέμε αλήθειες έχει κάνει πολλά λάθη φέτος. Από το ότι κράτησε το Στέφενς τόσο πολύ, από τις λάθος μεταγραφές τύπου Σπυρόπουλου, Νίνη, Τζιόλη που γελάνε και οι πέτρες αλλά το χειμώνα κατάλαβε το λάθος του και το διόρθωσε κάνοντας καλές μεταγραφές όπως του Ινσουράλδε και κυρίως του Νάτχο. Ο οποίος Νάτχο είναι εκτός, όπως και ο Κατσουράνης με τον Αθανασιάδη. Τρεις βασικοί εκτός για τον ΠΑΟΚ. Σημαντικές απουσίες, που ίσως κρίνουν πολλά.
Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, έστω και αν δυσαρεστώ τους φίλους μου τους ΠΑΟΚτζήδες. Το διπλό πλέον έχει πέσει στο 2,30. Οι μπουκ άνοιξαν το διπλό στο 2,87 όπως βλέπετε και στη φωτό, ήταν λάθος, γι αυτό και το έπαιξα τόσο νωρίς, από το πρωί στης 17/4. Αντίστοιχα και με την κατάκτηση του κυπελλου που παιζόταν στο 2,00. Αυτά είναι λάθη και τα παίζεις και ας μη βγουν. Το 2,30 κρίνεται απλά ως εύλογο.

Σε σχέση με τα σημεία που είχα ανεβάσει μεσοβδόμαδα στο facebook, (που επ ευκαιρίας όσοι θέλετε να τα λέμε και από εκεί, κάντε ένα Like στη σελίδα ώστε να στε ενήμεροι για κάθε τι που ανεβαίνει), όπως βλέπεται απουσιάζει το διπλό της Έβερτον. Ο λόγος είναι οι απουσίες που τις ζύγισα λίγο καλύτερα. Προσωπικά έχω παίξει το διπλό απ την τετάρτη. Κάπου όμως επηρεάστηκα με τα όσα διαβάζω απ τα ρεπορτάζ και γι αυτό έμεινε εκτός πρότασης. Αυτό για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής.

Καλή τύχη.