Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Όπως έγραψα και χτες στο facebook, δίκαιη η πρόκριση της Ατλέτικο πέραν πάσης αμφιβολίας. Τραγικότερη του τραγικού η Μπαρτσελόνα, 1-2 φάσεις είχε σε όλο το παιχνιδι. Η Ατλετικο στο πολύ χαλαρό θα μπορούσε να χε βάλει κι άλλα γκολ άλλωστε μόλις στο 18 είχε και τρία δοκάρια (!!). Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο κακή τη Μπαρτσελόνα, διότι έδειχνε ανεβασμένη, για αυτό και επέμενα στο διπλό. Εντύπωση μου προκάλεσε μεταξύ άλλων ότι ο Μέσι χτες ήταν ανύπαρκτος κάτι που οφείλεται στο εξαιρετικό διάβασμα του Σιμεόνε στο παιχνίδι του Αργεντινού, για δεύτερο παιχνίδι τον εξαφάνισε ο Σιμεόνε και δεν είναι τυχαίο. Η Ατλέτικο δείχνει με δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλι να τα καταφέρνει. Θα αντέξει ως το τέλος; Ουδείς ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας κύκλος κλείνει (Μπαρτσελόνα) και ένας άλλος ανοίγει (Ατλέτικο)....

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει το Γιουρόπα Λιγκ, όπου λιγο έως πολύ έχουν κριθεί τα πράγματα. Γιουβέντους, Μπενφίκα και Βασιλεία είναι τα ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση ενώ στο Σεβίλλη Πόρτο όλα είναι ανοιχτά με την Πόρτο να έχει ένα προβάδισμα λόγω της νίκης με 1-0 στο πρώτο παιχνιδι. 

144 1 1,75 (22:05)
Για όσους είδαν το πρώτο παιχνίδι θα συμφωνήσουν ότι η Πόρτο ήταν κατά πολύ ανώτερη της Σεβίλλη, είχε και δύο δοκάρια και το 1-0 κολακεύει τους Ισπανούς. Η Σεβίλλη κάπου έδειχνε εγκλωβισμένη και δε μπορούσε να βγάλει φάσεις. Μέσα στο Σάντσεθ Πιχθουάν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Άλλωστε εκεί μέσα προσκύνησε και η Ρεαλ αμέσως μετα την ήττα στο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα, μια ήττα που την οδήγησε στην 3η θέση και μάλλον εκτός δικεκδίκησης πρωταθλήματος. Η Σεβίλλη προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Εσπανιόλ και συνεχίζει τη μάχη για την 4η θέση ενώ ακολουθεί και το ντέρμπι μίσους με τη Μπέτις αλλά όπως δήλωσε και ο Έμερι προέχει το παιχνίδι με την Πόρτο. Μία Πόρτο που με την πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ προσπαθεί να σώσει μία χαμένη χρονιά, παντελώς εκτός στόχων στο πρωτάθλημα. Υπάρχει πίστη γαι πρόκριση αλλά και δύο σημαντικές απουσίες. Αυτή του χαφ Φερνάντο και αυτή του Μαρτίνες. Η Σεβίλλη θέλει νίκη για να προκριθεί το εις βάρος της 1-0 είναι ύπουλο σκορ, λογικά θα το πάει προσεχτικά το παιχνίδι αν και δεν είναι αυτής της φιλοσοφίας η Σεβίλλη, δεν αποκλείω να φάει γκολ. Κάπου 2-1, 3-1, 2-0. Εκεί το βλέπω.

Καλή τύχη.