Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αντί προλόγου, νομίζω ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον το αυριανό παιχνίδι Κιέβο Τζένοα. Φαντάζομαι οι περισσότεροι έχετε ήδη διαβάσει ακούσει για τις φιλικότατες σχέσεις των δύο ομάδων κυρίως σε επίπεδο προέδρων, το περσινό αλισβερίσι που η Κιέβο έκατσε και έχασε, όντας αδιάφορη και φέτος η Τζένοα είναι αδιάφορη ενώ η Κιέβο καίγεται για τη νίκη. Την προηγούμενη βδομάδα έπαιζε Τζένοα Κατάνια. Αν θυμάστε είχα προτείνει τον άσσο, 2,20 έδινε κατά μ.ο αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνο σε αγωνιστικά κριτήρια. Σκόπιμα απέφυγα να αναφερθώ στο επερχόμενο παιχνίδι της Τζένοα με την Κιέβο για να μην παρασύρω σε λάθος μονοπάτια τον κάθε αναγνώστη της στήλης. Τι εννοώ; Η Κατάνια μάχεται και αυτή για την αποφυγή του υποβιβασμού και η Τζένοα με τη νίκη που πήρε βοήθησε την Κιέβο, να διατηρηθεί πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού. Κοιτάχτε, όποιος θέλει να παίξει άσσο ας το κάνει σήμερα διότι αύριο θα πέσει η απόδοση. Δε ξέρω αν θα ανοίξουν τα πόδια οι παίχτες της Τζένοα, αυτό που ξέρω είναι ότι τόσα χρόνια η Κιέβο έχει κάνει άριστες δημόσιες σχέσεις. Και αν θα παραστεί η ανάγκη να στε σίγουροι ότι θα τη βοηθήσουν και τα δανεικά δε θα είναι αγύριστα. Οι Ιταλοί είναι κύριοι σε αυτά αλλά το θέμα είναι ότι είναι Μάρτιος ακόμα, να ταν το παιχνίδι στις 5-6 τελευταίες αγωνιστικές, μαζί σας να το φόρτωνα και εγώ. Ας έχουμε υπόψιν μας ότι αν το παιχνίδι παιχτεί στα ίσια η Κιέβο και με τις απουσίες που έχει στην άμυνα δεν το παίρνει το παιχνίδι. 

Κατά τα λοιπά το σημερινό κουπόνι δεν με ενθουσιάζει για αυτό και κρατώ μία δυάδα.

173 2 2,15 (17:00)
Καταρχήν το διπλό έξω παίζεται κατά μ.ο στο 2,45 και επ αυτού συζητάμε. Η ΚΠΡ κάνει κοιλιά, αυτό φαίνεται με μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια. Απόρροια αυτής της κοιλιάς είναι ότι έχει υποχωρήσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αν εξαιρέσουμε τη Λέστερ που είναι ένα επίπεδο πάνω απ όλες τις ομάδες, η Ντέρμπι με την ΚΠΡ θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Παίζει σήμερα με μία Μπέρμπιγχαμ που διακατέχεται από πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλο, ειδικά μετά τη φυλάκιση του Ιάπωνα ιδιοκτήτη της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εντός έδρας είναι τραγική. Με δύο νίκες σε 16 παιχνίδια (!!). Εκτός έδρας μάλιστα έχει εφτά νίκες (!!) αυτό κι αν είναι παράλογο. Ή του ύψους ή του βάθους είναι. Και προέρχεται απ την ήττα κόντρα στην Ίπσουιτς. Ομολογώ ότι θα ήμουν πιο ζεστός για το διπλό αν η ΚΠΡ δεν είχε απουσίες. Έχει ως αμφίβολους τέσσερις βασικούς. Κράνιτσαρ, Άσσου Εκότο, Νιλ και Τζόνσον. Ενώ σίγουρα εκτός είναι ο βασικός κίπερ Οστιν και ο δεξιός μπακ Σίμπσον. Σίγουρα τα αγωνιστικά νέα προβληματίζουν, θα περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή να δω 11αδα. Και θα φροντίσω να ενημερώσω σε twitter και facebook.

255 2 1,95 (21:00)
*Προτελευταία αγωνιστική
Προτελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο και η μόνη εκκρεμότητα είναι για το ποια εκ των Γκενκ ή Γάνδη θα πάρει το εισιτήριο για τα πλεί οφ. Η Γάνδη εκεί που ήταν 19 βαθμούς πίσω απ την Γκενκ, χάρη στις συνεχόμενες γκέλες της Γκένκ όπου έχει 11 ήττες σε 13 παιχνίδια και αποκλείστηκε και απ το Γιουρόπα Λιγκ, πλέον παίζεται στα ίσια η έκτη θέση. Η Γάνδη έχει κάνει ένα εκπληκτικό ντεμαράζ, κέρδισε με ανατροπή τη Σαρλερουά την προηγούμενη αγωνιστική και παίζει με τη Σεκρλ Μπριζ που είναι αδιάφορη, δεν κυνηγά κάτι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ανοίξει και τα πόδια. Εντός έδρας μετρά (7-3-4). Θα πάω με το διπλό διότι θεωρώ ότι δύσκολα θα χύσει την καρδάρα με το γάλα η Γάνδη μετά από τέτοιο ντεμαράζ. Άλλωστε τελευταία αγωνιστική η Γκενκ παίζει με την Κορτράικ εκτός έδρας, δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Το διπλό στο 2,10, είναι νορμάλ.

Καλή τύχη.