Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Καταρχήν καλό μήνα σε όλους. Αρκετά καλό θα χαρακτήριζα το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου, θέλει βέβαια μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στην Αγγλία όπου χτες τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου είχαμε πλήθος μεταγραφών της τελευταίας στιγμής που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Πάμε στην προτεινόμενη τετράδα για σήμερα:

148 2 1,50 ( 17:00)
Όπως είχα γράψει και στο twitter και στο  facebook όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του Μάτα στην Γιουνάιτεντ, ότι θα την ανεβάσει επίπεδο σε συνδυασμό με την επιστροφή των Ρούνει και Φαν Πέρσι. Κάτι που φάνηκε και στο μεσοβδόμεδο παιχνίδι κόντρα στην Κάρντιφ παρά το φτωχό 1-0. Αναμένω παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα του Μόγιες να βρει ρυθμό και να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα. Τα κενά βέβαια στην άμυνα παραμένουν γι'αυτό άλλωστε και ο Μόγιες προσπάθησε να φέρει στο Ολντ Τράφορντ στόπερ στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Από την άλλη η Στόοουκ προέρχεται από σημαντική ήττα κόντρα στην Σάντερλαντ εκτός έδρας παρ΄ότι ήταν σχετικά καλή. Ήταν η τρίτη σερί ήττα μετά από αυτή κόντρα στη Λίβερπουλ και την Κρίσταλ Πάλας. Παρ΄ότι σέβομαι το Μπριτάνια ως έδρα όπου παραδοσιακά η Στόουκ είναι δυνατή θα πάω με το νορμάλ διπλό του 1,62 της Μάντσεστερ.

155 2 2,05 (17 :00)
H Nτέρμπι προέρχεται από μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Γεόβυ όπου μέχρι το 87 έχανε 1-2 και με δύο γκολ στα χασομέρια το γύρισε σε 3-2. Νίκη ψυχολογίας για την ομάδα του Μακ Λάρεν. Η Ντέρμπι είναι στην 4η θέση, παλεύει για την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην άνοδο στην Πρέμιερ Λίνγκ. Εκτός έδρας μετρά (8-3-3), είναι αρκετά δυνατή. Επί των αγωνιστικών δεν έχει σημαντικές απουσίες. Από την άλλη η Μπέρμπιγχαμ προέρχεται από τρεις σερί ήττες με κακές εμφανίσεις ενώ εντός έδρας έχει μόλις δύο νίκες σε 14 παιχνίδια. Στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Έκανε αρκετές μεταγραφές αλλά μου φαίνεται δύσκολο να αποδώσουν κατ'ευθείαν, γι'αυτό και πάω στο 2 σε απόδοση 2,20 περίπου.

213 1 1,95 (17:15)
 Όταν μέχρι το 82 κερδίζεις με 3-1 μέσα στην Λειβαδιά και καταφέρνεις να χάσεις 4-3, είσαι άξιος της μοίρας σου,τόσο απλά. Ωστόσο δε γίνεται να παραγνωρίσουμε την βελτίωση του Άρη με τις μεταγραφές που έκανε ενώ σήμερα επιστρέφει και ο βασικός τερματοφύλακας Διούδης. Βγαίνει με συσπείρωση παρά το σοκ της Λειβαδιάς. Στο -9 πλέον από την σωτηρία,είναι παιχνίδι must win το σημερινό,κόντρα στην Ξάνθη που ασχέτως αποτελεσμάτων παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια αλλά έχει απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ενώ εκτός έδρας έχει (1-3-7). Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη εντός έδρας νίκη του Άρη, εκεί κοντά στο 2 έχει ενδιαφέρον.

247 Χ 3,60 2 5,25 (21:45)
Εδώ ρισκάρουμε με το Χ2 της Τορίνο μέσα στο Μιλάνο. Η Μίλαν με μία επική ανατροπή νίκηση 2-1 την Καλιάρι στη Σαρδηνία με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπαλοτέλι στο 87 ενώ εν συνεχεία από κόρνερ του Χόντα έκανε το τελικό 2-1. Σήμερα ο Μπαλοτέλι (18/9) είναι τιμωρημένος. Τεράστια η απουσία για την ομάδα του Ζέεντορφ. Με τον Ολλανδό στον πάγκο, η Μίλαν μετρά δύο αγχωτικές νίκες στο πρωτάθλημα και μία ήττα στο κύπελλο. Δεν έχει ενθουσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της αν και με την Κάλιαρι μπήκε καλά στο παιχνίδι. Από τη άλλη η Τορίνο παίζει εξαιρετικά την κόντρα,είναι σε πολύ καλή κατάσταση (4-1-1) μετρά στα τελευταία 6 ματς, έχει ανέβει στην 6η θέση της βαθμολογίας και αν μη τι άλλο οι αποδόσεις την αδικούν. Με Τσέρτσι και Ιμόμπιλε μπροστά το χει το γκολ ρισκάρουμε στο Χ2.

Καλη τυχη