Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν μας έκανε χτες το διπλό η Λούτον να πληρωθούμε τη δυάδα με τον Ατρόμητο, που πέρασε απ το Παγκρήτιο με μεγάλο διπλό. Και επειδή με ρώτησαν και κάτι φίλοι περί της γνωστής θεωρίας της τριγωνομετρίας, όπου την προηγούμενη αγωνιστική τα κατεβάσαμε όλα κορδόνι στη Superleague, πέραν του χ του Αστέρα, αν έχω κάτι γι αυτή την αγωνιστική. 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα παίζαμε δυνατά τον άσσο της Βέροιας, ήδη απόδοση έχει πέσει αρκετά, ακόμα και στο 1,50. Εν τούτοις δε θα το κάνω διότι αυτό το Χ της Βέροιας με τον Αστέρα κάπου μου χάλασε την τριγωνομετρία. Και στο κάτω κάτω είναι αστεία η απόδοση ένα αυτό. Δεύτερον υπάρχει και ο άσσος του Πανθρακικού. Το άφησα και αυτό, αν έρθει θα παίξω κατ ευθείαν τον άσσο του Λεβαδειακού την επόμενη βδομάδα με τον Εργοτέλη. Τι παίζουμε απ τη Superleague; Δυάδα με διπλό Παναθηναϊκό και διπλό ΠΑΟΚ.

187 2 2,00 (15:00)
Για τον Παναθηναϊκό τα έχουμε πει κατ επανάληψιν, η ομάδα έχει βρει ρυθμό, αποπνέει υγεία σε αγωνιστικό επίπεδο (και όχι σε οικονομικό), επανέρχεται και ο Μπεργκ και αν μη τι άλλο δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται φέτος στους Πράσινους. Και αυτό οφείλουμε να το πιστώσουμε και στον Αλαφούζο μετά τα εγκληματικά περσινά του λάθη. Το σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο, ο Παναιτωλικός εντός έδρας είναι δυνατός, αήττητος, (5-3-0) σε αντίθεση με εκτός έδρας όπου χάνει απ τα αποδυτήρια (0-3-6). Ο Παναιτωλικός τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Ολυμπιακό έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα δύο αυτά εντός έδρας παιχνίδια, δείγμα ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ο Παναθηναϊκός για να φύγει με το διπλό απ εκεί. Το διπλό είναι στο 2,10-2,15 και θεωρώ ότι μπορεί να μπει ζητούμενο σε ένα σύστημα.

188 1 2,15 (15:15)
Καταρχήν το 2,15 του ΟΠΑΠ είναι απ τις υψηλότερες τιμές της αγοράς. Ένα αυτό. Η Μπαστιά δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το κύπελλο δεν το σνομπάρει, ενισχύθηκε μεταγραφικά, πήρε τον Τζιμπρίλ Σισέ που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής σήμερα. Η Μπαστιά μέσα στην Κορσική είναι δυνατή (6-1-1) ενώ είχε νικήσει και 2-0 την Εβιάν για το πρωτάθλημα. Αλλά στο πιο πρόσφατο παιχνίδι στο Λιγκ Καπ στην έδρα της Εβιάν είχε ηττηθεί 2-1. Και η Εβιάν είναι κυπελλική ομάδα, ας μου επιτραπεί ο όρος, μη ξεχνάμε ότι είναι η περσινή φιναλιστ. Αλλά έχει ήδη στη  μασχάλι μέσα το Λιγκ Καπ, στο πρωτάθλημα παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, θα χωρέσει και το κύπελλο; Δεν το νομίζω. Προσοχή δε λέω ότι θα αδιαφορήσει απλά λέω ότι σαν πολλά δεν είναι τρία καρπούζια κάτω απ την ίδια μασχάλι. Ο άσσος στο 2,15.

210 2 1,70 (19:30)
Η Ξάνθη προέρχεται απ την ήττα στη Λεωφόρο απ τον Παναθηναικό όπου ναι μεν προηγήθηκε αλλά δεν ήταν καλή και δίκαια ηττήθηκε. Ωστόσο, παραμένει στην 6η θέση, χάρη στην έδρα της όπου μετρά (6-1-1). Κάτι αντίστοιχο με τον Παναιτωλικό που λέγαμε πριν. Κλασική ομάδα έδρας, η ομάδα του Πανόπουλου αλλά και εδώ θα πάω στο διπλό του ΠΑΟΚ που έκλεισε στο -10 απ την κορυφή, απ τον Ολυμπιακό με τον Στεφενς να ζητά μεταγραφές. Διότι με μεταγραφές τύπου Τζιόλη δε ....μησε ποτέ κανείς. Νομίζω είναι αστείο αν κάποιοι στον ΠΑΟΚ πιστεύουν στο πρωτάθλημα, ο μόνος εφικτός στόχος είναι η δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα, η Ξάνθη του Μάουρερ για μένα θα αρχίσει αν υποχωρεί βαθμολογικά, δεν είναι για τόσο ψήλα. Να κάνει και δημόσιες σχέσεις εκεί προς τον Μάρτιο αλλά αυτά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Το διπλό που έχει πάρει παιχνίδι στο 1,72 έξω, 1,70 στον ΟΠΑΠ οριακά με καλύπτει.

Τέλος για Χ κρατήστε το Κιέβο Κάλιαρι σε αποδ. 3,15

Καλή τύχη.