Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καταρχήν καλό μήνα σε όλους!!

Στο απόλυτο μηδέν οι χθεσινές μας προτάσεις, δεν βγήκε η έκπληξη της Κρίσταλ Πάλας μιας και η ομάδα του Πιούλις ηττήθηκε δίκαια απ τη Νόριτς με 1-0. Ο Παναθηναϊκός με τον Κοτσόλη να κάνει την έξοδο του Μεσολογγίου και τον Ζαχαριάδη να γίνεται προκλητικός με τη διαιτησία του έμεινε στο 1-1 στη Ριζούπολή. Τέλος η Φιγκειρένσε, ένα διπλό που είχα επισημάνει απ την Παρασκευή το πρωί λέγοντας ότι αυτό το 1,70 είναι μεγάλο και είναι ευκαιρία, έπεσε ακόμα και στο 1,25 το διπλο, δεν ήρθε ποτέ γιατί πολύ απλά μόλις δέχθηκε γκολ τόσο η Σεαρα όσο και η Ικάσα και άρα η Φιγκειρένσε εξασφάλιζε την άνοδο, το φαγε και η ίδια και τελείωσε 1-1. Η Βραζιλία παρ ότι μέχρι χθες τις τελευταίες αγωνιστικές πέρναγε κορδόνι, χτες οι μπουκ πήραν τα χαμένα πίσω, τόσο απλά.

Αυτά όσον αφορά το χθεσινό απολογισμό και πάμε στα σημερινά, που το μόνο σίγουρο είναι ότι χειρότερα δε μπορεί να πάμε, πιάσαμε πάτο χτες.

277 2 1,75 (16:00)
Η Ρόμα εκεί που πήγαινε τρένο με 10 στα 10, τώρα μετρά τρεις σερί ισοπαλίες, με Τορίνο, Σασσουόλο και Κάλιαρι. Ήταν φυσικό και επόμενο ότι δε μπορούσε να πάει η Ρόμα με σερί με νίκες μέχρι το τέλος, τα δείγματα κούρασης είχαν φάνει, οι απουσίες υπήρχαν και οι δύο γκέλες πριν τη διακοπή δεν προκάλεσαν έκπληξη. Στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, μετά τη διακοπή, δεν ήταν κακή με την Κάλιαρι, έχασε πολλές ευκαιρίες απλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Αυτή η γκέλα σε συνδυασμό με τη νίκη της Γιουβέντους μέσα στο Λιβόρνο, οδήγησε την μεγάλη Κυρία στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Ρόμα που έπεσε στη δεύτερη θέση έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο μήνα. Έχει να παίξει με Φιορεντίνα, Μίλαν, Κατάνια και Γιουβέντους. Οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ένας μήνας που θα κρίνει πολλά και το αποψινό παιχνίδι επίσης. Αν σήμερα δεν κερδίσει η Ρόμα θα πάει σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια με 4 βαθμούς πίσω τουλάχιστον απ την κορυφή. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά ο Γκαρσία και οι παίχτες του. Το Μπέργκαμο ασφαλώς και δεν είναι εύκολη έδρα. Η Αταλάντα δεν είναι εύκολος αντίπαλος αλλά υπάρχουν σημαντικές απουσίες και πρέπει να γίνουν αλχημείες απ τον Καλαντούονο για να καλύψει τα κενά. Εκτός είναι οι Ραιμόντι, Μπελίνι και Νίτσα, τρεις μπακ δηλαδή αλλά και οι στόπερ Στεντάρντο και Γιέπες. Συνεπώς να η ευκαιρία για τη Ρόμα, έστω και χωρίς Τότι, να επανέλθει στις νίκες και να μπει με καλή ψυχολογία σε αυτόν τον αγωνιστικό γολγοθά. Το διπλό έχει πέσει, πλέον κυμαίνεται στο 1,80-1,85.

281 2 1,50 (16:05)
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, δε βλέπω έκπληξη. Η Λίβερπουλ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχεται απ το 3-3 με την Έβερτον σε ένα χορταστικό παιχνίδι. Βρίσκει δίχτυα για πλάκα αν και δε θα χει σήμερα τον φορμαρισμένο Στάριτζ ο οποίος χτύπησε στην προπονήσει και θα απουσιάσει για ένα μήνα. Η Χαλ απ την άλλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και δε νομίζω να κόψει βαθμούς απ τη Λίβερπουλ.

326 1 1,60 (22:30)
*προτελευταία αγωνιστική
Μετά και τη χθεσινή γκέλα της Νιουελς όπου ηττήθηκε 3-1 απ την Ολ Μπόις, αν σήμερα η Σαν Λορέντζο κερδίσει μέσα στο κατάμεστο γήπεδο της, την αδιάφορη Εστουδιάντε και το βράδυ δεν κερδίσει η Λανούς τη Μπόκα, παίρνει το πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνετε το κίνητρο είναι μεγάλο, η προσμονή των φιλάθλων τεράστια. Τέτοια που μέχρι και ο Πάπας είπε ότι θα προσευχηθεί για να πάρει το πρωτάθλημα η Σαν Λορέντζο. Υποθέτω ότι θα έχει τα κονέ με το θεό οπότε και αυτό υπέρ μας είναι. Η Σαν Λορέντζο έχει δείξει μία σταθερότητα καθ όλη τη χρονιά, δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, προέρχεται από την ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Ραφαέλα σε ένα παιχνίδι που έβγαλε ψυχή και πάθος παρ ότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 2-0 και ισοφάρισε με δύο γκολ του Πιάτι στο 66 και στο 86. Εντός έδρας είναι δυνατή (6-2-1) και υποδέχεται απόψε μία Εστουδιάντες που ναι μεν παλεύει τα παιχνίδια της αλλά μέχρι εκεί. Έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, παρά την επιστράτευση του Βερόν, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αν και άπαντες δηλώνουν ότι κατεβαίνουν σήμερα για τη νίκη. Προφανέστατα και είναι αφελές να πιστέψει κανένας ότι η Εστουδιάντες θα ανοίξει τα πόδια, αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα θα ναι κρίμα για τη Σαν Λορέντζο να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Αν σήμερα γκελάρει ναι μεν κρατά πάλι την τύχη στα χέρια της αλλά θα πρέπει να πάει να νικήσει μέσα στην έδρα της Βελέζ, που μόνο εύκολο δε θα είναι το παιχνίδι. Η απόδοση του άσσου πέφτει παντού και το 1,60 του ΟΠΑΠ είναι απ τις υψηλότερες αποδόσεις που κυκλοφορούν. Μη ξεχνάτε ότι σήμερα έχουμε και τις ευλογίες του Πάπα.

Καλή τύχη.