Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Ξεκινώντας θα θελα να πω δυο κουβέντες για το Λεβαδειακός Πανιώνιος. Απ την Παρασκευή κιόλας υπήρξε μία ραγδαία πτώση του άσσου απ το 2,10-2,20 που άνοιξε έφτασε μέχρι το 1,33, προδικάζοντας ότι το παιχνίδι θα είναι στο φάκελο της UEFA. Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση ότι εκεί στη Λειβαδιά δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Ένα παιχνίδι έχει βρωμίσει απ την Παρασκευή και γίνεται Δευτέρα και παρά ταύτα περνά ο άσσος, ξεκούραστα. Όμως συζήταγα και με αρκετούς φίλους τόσο στο twitter όσο και στο facebook, έλεγα ότι όσοι το πήρανε στο 2,10 μαγκιά τους να το πληρωθούν. Οι υπόλοιποι δεν αξίζε επ ουδενί να τον έπαιρναν στο 1,33 και η αξία υπήρχε στο Χ2. Το σωστό παίξιμο σε αυτές τις αποδόσεις ήταν το Χ2, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Απλά επαναλαμβάνω ότι δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα…

Πάμε στα σημερινά, όπου έχουμε την προτελευταία αγωνιστική για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόγραμμα όμως δεν είναι καλό, δε σας κρύβω ότι σκεφτόμουν το διπλό της Μίλαν όσο παράξενο και αν ακούγεται σε κάποιους. Όσο κι αν η κατάσταση στη Μίλαν δεν περιγράφεται με λόγια και θυμίζει μπουρδέλο με όλη τη σημασία της λέξης, θέλω να βρω λίγο χρόνο για να σας περιγράψω το τι συμβαίνει στη Μίλαν. Πιστεύω ότι κάπου η Μίλαν θα βγάλει μία αντίδραση αλλά δε ξέρω αν αυτή θα βγει αφ ότου φύγει ο Αλέγκρι. Αυτό δε που με τρομάζει περισσότερο είναι το κεντρικό δίδυμο των Ροσονέριμε Αμπάτε και Μπονέρα. Πάντως το 2,55 του διπλού έξω, είναι σε σκέψη αλλά το αφήνω για το live, επαναλαμβάνω όσο και αν τρελό ακούγεται σε κάποιους γιατί είναι σημείο κόντρα στη λογική. Απ τα υπόλοιπα ένα σημείο θα κρατήσω το διπλό της Σάλκε.

107 2 1,85
Διαβάζω πολλούς που γράφουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία των Ρουμάνων για να παλέψουν την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλλον άλλη βαθμολογία θα κοιτάζω. Εξηγούμαι. Η Στεάουα είναι τελευταία με δύο βαθμούς. Η Βασιλεία είναι στην τρίτη θέση με 5 βαθμούς. Άρα για να προκριθεί η Στεάουα θέλει νίκη απόψε, παράλληλα μη νίκη της Βασιλεία με την Τσέλσι και ταυτόχρονα την επόμενη αγωνιστική να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, απ αυτό που θα φέρει εντός έδρας η Βασιλεία με τη Σάλκε. Θυμίζω ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας Βασιλείας και Στεάουα, η Στεάουα πρέπει να καλύψει και 4 γκολ διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες μιας και οι αναμετρήσεις μεταξύ τους έχουν έρθει 1-1. Πρακτικά λοιπόν η Στεάουα έχει ήδη αποκλειστεί και έχασε την ευκαιρία της όταν ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις απ τη Βασιλεία την προηγούμενη αγωνιστική. Μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι σήμερα η Στεάουα θα κατέβει για τουρισμό, κάθε άλλο. Μιλάμε για παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, η Στεάουα θα παλέψει ακόμα και για αυτές τις μαθηματικές ελπίδες που έχει στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι. Εκ των πραγμάτων όμως η Στεάουα θα πρέπει να ανοιχτεί δεν έχει νόημα να κάτσει πίσω. Μάλλον θα ξεκινήσει ο Πιοβοκάρι μπροστά, αντί του βάλε ένα γκολ κι ας πεθάνω Καπετάνο Καπετάνο, ο οποίος Πιοβοκάρι όμως δεν έχει προπονηθεί καθόλου όλη τη βδομάδα. Δε νομίζω να βγάλει όλο το 90λεπτο. Η Στεάουα στο ρουμάνικο πρωτάθλημα μετά και την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Παντούρι έπεσε στη δεύτερη θέση. Απ την άλλη η Σάλκε που προέρχεται από το 3-3 με την Άιντραχτ, θέλει απόψε τη νίκη ώστε σε συνδυασμό με πιθανή μη νίκη της Βασιλείας με την Τσέλσι να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Σάλκε βέβαια βολεύεται και με Χ αν την ίδια ώρα δεν κερδίζει η Βασιλεία για τον απλούστατο λόγο ότι τελευταία αγωνιστική θα παίζει για δύο αποτελέσματα κόντρα στους Ελβετούς εντός έδρας. Προσωπικά, δε νομίζω ότι η Σάλκε θα παίξει για την ισοπαλία. Αν κρατήσει πίσω στα μετόπισθεν, η Στεάουα θα ανοιχτεί, ε και μέτα Ντράξλερ απ τη μία Φαρφάν απ την άλλη θα κάνουν τα δικά τους. Συνεπώς πάμε με το διπλό που είναι δυαράκι έξω ενώ να πούμε ότι δε θα παίξει και ο Χίλντεμπραντ και κάτω απ τα δοκάρια θα κάστει ο 25χρονος Φέρμαν. Ούτως η άλλως ο Χίλντεμπραντ ήταν ντεφορμέ.

Καλή τύχη.