Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Εξαιρετική εμφάνιση χτες της εθνικής μας, μεγάλη νίκη με 3-1 επί των Ρουμάνων που δίνει αναμφίβολα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενόψει του επαναληπτικού της τρίτης. Όπως έγραφα και χτες η Ρουμανία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου ήταν ένα επίπεδο κάτω απ την Ελλάδα. Όπως και να έχει η ρεβανς θέλει προσοχή διότι με 2-0 αν χάσουμε προκρίνεται η Ρουμανία. Βέβαια στην κατάσταση που είναι ο Μήτρογλου με το Σαλπιγγίδη κόντρα σε αυτό το αμυντικό δίδυμο των Ρουμάνων ειλικρινά δε ξέρω πως δε θα σκοράρουμε. Χτες για ακόμη μία φορά ο Μήτρογλου βρήκε δίχτυα, εντάξει είπαμε και χτες ότι είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση αλλά αυτός που ήταν πραγματικός συγκλονιστικός ήταν ο Σαλπιγγίδης, έπαιξε με τρομερό πάθος, απίστευτη ενέργεια και με αστείρευτες δυνάμεις, όπου κυριολεκτικά τα έκανε όλα. Έτρεξε, μάρκαρε, έβγαλε ασίστ, έβαλε γκολ, πίεσε μέχρι το τέλος. Τα υπόλοιπα την Τρίτη.

Στοιχηματικά η χθεσινή μέρα ήταν εκπληκτική, πέρασε ο άσσος του Ολυμπιακού με τους Πολωνούς με το τρίποντο του Μάντζαρη σε νεκρό χρόνο και μας πληρώσε πολύ καλά στο live μέχρι και στο 3,70 πήραμε τον άσσο. Όπως έγραφα και στο facebook, πληρωθήκαμε την ανατροπή αλλά δε γίνεται κόντρα σε αυτή την ομάδα, που τα παιδιά δεν ήξεραν τα βασικά απ το άθλημα να το κάνει ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Εν συνεχεία, πέρασε και ο άσσος της εθνικής μας, πληρωθήκαμε και το επόμενο γκολ στο 2-1 και έκλεισε αρκούντος ικανοποιητικά η μέρα.

Σήμερα το κουπόνι είναι μικρό και έχω κρατήσει μία δυάδα απ τις αγαπημένες μου, μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

164 2 1.90 (17:00)
Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις νίκες η Τσέστερφιλντ, η οποία έχει να κάνει νίκη για το πρωτάθλημα απ το τέλος του Σεπτέμβρη. Η Τσέστερφιλντ παρά ταύτα παραμένει ίσως η καλύτερη ομάδα από άποψη ρόστερ στην κατηγορία και παρά τον καταστροφικό Οκτώβρη που δεν έκανε ούτε νίκη παραμένει στην 3η θέση με 26 βαθμούς. Έδειξε πάντως να συνέρχεται νικώντας 3-0 τη Ροτσντέιλ για το Λιγκ Τρόφι και πλέον το ζητούμενο είναι και η επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα. Η Τορκί απ την άλλη κινείται σε πολύ μέτρια επίπεδα, οριακά πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού με τρεις νίκες σε δεκαπέντε αγωνιστικές. Προέρχεται πάντως απ την εκτός έδρας νίκη επί της Μπέρι με 3-1. Σήμερα θα έχει και δύο απουσίες βασικών παιχτών. Το διπλό που κυκλοφορεί στο 2,00-2,10 μου κάνει.

174 1 1,90 (17:00)
Η Φορεστ Γκριν ενώ ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν όντας απ τα καυτά φαβορί για την άνοδο, είχε φτάσει προ δύο βδομάδων να μετρά εφτά ήττες σε οχτώ αγωνιστικές. Τρομερό ντεφορμάρισμα και το οποίο αν θέλετε δε συμβαδίζει και με την εποχή, συνήθως περιμένουμε τις ομάδες να κάνουν κοιλιά λίγο πριν ή λίγο μετά τη διακοπή. Απότοκο αυτών των ήττων ήταν η απομάκρυνση του προπονητή, η ομάδα έκανε δύο κολλητές εντός έδρας νίκες, όχι με πειστικές εμφανίσεις αλλά σημασία είχε η νίκη και να στρίψει το καράβι. Νέος προπονητής είναι ο Άντριου Πίνοκ, μέχρι πρότινος βοηθός του Πιούλις στη Στόουκ. Σήμερα έχει 2-3 αμφίβολους. Απ την άλλη η Λίνκολν έχει διαφορετικούς στόχους, θέλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεμπερδέψει με τον υποβιβασμό, προέρχεται από σημαντικό διπλό μέσα στην έδρα της Σάουθπορτ, μία νίκη που δίνει σημαντικές βαθμολογικές ανάσες αλλά και ψυχολογία στην ομάδα. Ωστόσο εκτός έδρας δεν παύει η Λινκολν να είναι κάτω του μετρίου μιας και αυτό ήταν μόλις το πρώτο διπλό απ τα τέλη του Αυγούστου. Θα έχει τρεις απουσίες σήμερα. Υποθέτωντας ότι το καράβι της Φόρεστ Γκριν άλλαξε ρότα, ο άσσος στο 1,90 μου κάνει. Αν το παιχνίδι γινόταν πρώτη αγωνιστική δε θα δινε πάνω από 1,60-1,65.

ΥΓ: Το αποψινό Κίλμες Ράσινγκ, δε ξέρω αν σας θυμίζει κάτι, αλλά πέρσι ημέρα Παρασκευή, 31/5 (το θυμάμαι πολύ καλά διότι απ τα μία περνάγαμε καλά στο Romeo και απ την άλλη είχα το νου μου στο παιχνίδι στο κινητό) η Ράσινγκ έκατσε και έχασε κατά την απαίτηση των οπαδών της για να πέσει η Ιντεπεντιέντε. Ο άσσος είχε φτάσει μέχρι και στο 1,50.

Καλή τύχη.