Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Update 14:10

Δεν πήγαμε καθόλου καλά χτες, αφού απ την τριάδα που προτάθηκε πέρασε μόνο η Γουεστ Μπρόμιτς στο Χ2, με τον Σεσενιόν να χάνει το άχαστο στο 92, αφού έχει περάσει τους πάντες και τα πάντα μέσα στην περιοχή της Στόουκ αλλά το πλασέ του σχεδόν εξ επαφής αποκρούστηκε απ τον κίπερ της Στόουκ. Η Πεσκάρα κατάφερε και έχασε κι απ την Λατίνα και πλέον καλό θα ήταν να αφήσει τις φιλοδοξίες ανόδου και να ασχοληθεί με το πώς θα σώσει την κατηγορία. Τραγική. Ενώ χάθηκε και το over στο Χέρτα Γκλάντμπαχ. Στο live πέρασανε κάποια σημεία με υψηλές αποδόσεις, όπως η Σοσιεδάδ μέσα στο Μεστάγια. Γενικότερα ήταν μία κακή μέρα. Σήμερα στο κουπόνι υπάρχουν αρκετά σημεία που ξεχωρίζουν. Είναι θέμα χημείας, είχα ξεχωρίσει συνολικά 6-7 παιχνίδια κράτησα τα τέσσερα εξ αυτών

326 2 1,50 (15:30)
Δε βλέπω έκπληξη, η Βίλεμ είναι απ τις καλύτερες ομάδες της Jupiler league, έχει ως στόχο την απευθείας άνοδο, προέρχεται από δύο σερί γκέλες και θεωρώ ότι κόντρα στη νεοφώτιστη ερασιτεχνική Ακιλιζ θα επανέλθει στις νίκες. Η Ακιλίζ δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, προέρχεται ωστόσο από δύο σερί νίκες, σίγουρα το όνομα της Βίλεμ δίνει ένα παραπάνω κίνητρο αλλά απ την άλλη υπάρχει διαφορά ποιότητας. Η Βίλεμ έχει το 6πλάσιο μπάτζετ απ την Ακιλίζ που μέχρι πέρσι τις ομάδες χώριζαν δύο κατηγορίες διαφορά. Συνεπώς πάμε στο διπλό, στο εύλογο 1,55 κάπου εκεί είναι έξω.

334 2 1,90 (16:00)
Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Α Σουηδίας και πλέον τα κουκιά είναι κάτι παραπάνω από μετρημένα. Η Χέλσινμποργκ εκεί που κυνηγούσε τον τίτλο, έκανε μία αναπάντεχη κοιλιά στα τελευταία έξι παιχνίδια με μόλις δύο νίκες. Η τελευταία την προηγούμενη αγωνιστική επί της Χάλμσταντ. Η Χέλσινμποργκ επί της ουσίας, όντας στο -5 απ την πρώτη Μάλμε, προφανέστατα και έχει χάσει τον τίτλο ωστόσο πλέον κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση απ την ΑΙΚ. Απ την άλλη η Ατβιτανμπεργκ είναι παντελώς αδιάφορη, στη μέση της βαθμολογίας. Στα τελευταία της παιχνίδια η αδιαφορία της είναι εμφανής, ενδεχομένως να γίνουν και αλλαγές, οπότε πάμε στο διπλό λόγω κινήτρου. Σημειώνουμε ότι επειδή είναι αδιάφορη η Ατβιτανμπεργκ δε σημαίνει ότι θα ανοίξει τα ποδιά, ας μην προσεγγίζουμε όπως έχω πει πολλές φορές τα σκανδιναβικά και όχι μόνο πρωταθλήματα με μεσογειακή λογική. Το διπλό είναι δυαράκι και είναι το βασικό μου σημείο για σήμερα.

370 1 1,60 (20:00)
Είναι γεγονός η Κοπεγχάγη πριν τη διακοπή έκανε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα σε 11 αγωνιστικές και βγήκε για πρώτη φορά απ τη ζώνη του υποβιβασμού (!!!). Το δα το παιχνίδι με τη Σοντερίσκε, ασχέτως του αν ήρθε 2-1 θα μπορούσε να έρθει κάλλιστα, 4 ή 5-1. Η επιστροφή Σολμπάκεν έχει ανεβάσει τη ψυχολογία της ομάδας και φυσικά ο Νορβηγός δείχνει να μαζεύει αυτό το χάλι που παρουσίασε η Κοπεγχάγη αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Ναι μεν έχει Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα αλλά δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατηφόρα στο πρωτάθλημα. Η Ααλμποργκ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με καλές εμφανίσεις και δείχνει ότι έχει και το εύκολο γκολ. Ωστόσο, η Κοπεγχάγη είναι ένα κλικ ή μάλλον πολλά κλικ απ όλες τις ομάδες του Δανέζικου πρωταθλήματος. Πάμε στον άσσο που άλλες εποχές όχι στο 1,60 αλλά ούτε στο 1,40 δεν τον βρίσκαμε. Όσο για την προϊστορία, πέντε σερί νίκες για την Κοπεγχάγη εντός έδρας και για να βρούμε διπλό της Ααλμποργκ πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Κατά μ.ο στο 1,72 ο άσσος.

382 2 1,95 (21:45)
Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει για τους Νερατζούρι με την αποχώρηση του Μοράτι απ την ομάδα. Μετά από 58 χρόνια υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μοράτι, η ομάδα πουλήθηκε στον Ινδονήσιο επιχειρηματία Ερικ Τοχίρ. Τι εστί ο Τοχίρ, ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Ένας επιχειρηματίας απ την Ινδονησία χωρίς να ξέρουμε πολλά για εκείνον, κρατώ πολλές μα πολλές επιφυλάξεις. Επι των αγωνιστικών τώρα, η Ιντερ προέρχεται απ την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα απ τη Ρόμα με το βαρύ 3-0 μέσα στο Μιλάνο. (Μάλιστα πληρωθήκαμε και στο live το πρώτο γκολ για Ρόμα σε απόδοση 3,60). Το παρακολούθησα το παιχνίδι, μπήκε δυνατά η Ιντερ αλλά είχε κενά πίσω. Στο β ημίχρονο, ήταν κάκιστη, παράτησε επί της ουσίας το παιχνίδι. Η Ιντερ παραδόξως φέτος έχει δείξει καλά στοιχεία αν και πάντα είμαι επιφυλακτικός. Ο Ματσάρι κάνει καλή δουλειά και εν πάση περιπτώσει έχει ένα πλάνο η ομάδα απ αυτό το σκορποχώρι που παρουσιαζόταν τα τελευταία χρόνια στη μετά Μουρίνιο εποχή. Η Τόρινο απ την άλλη για τα δεδομένα έχει ξεκινήσει σχετικά καλά (2-3-2), στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη κόντρα στη Σαμπντόρια. Ο Βεντούρα σήμερα έχει να αντιμετωπίσει τις πολλές απουσίες στα μετόπισθεν, κινδυνεύει να ξεμείνει από στόπερ. Σημαντικές απουσίες. Με βάση τα όσα είχαμε δει απ την Ιντερ πριν τη διακοπή θεωρώ ότι το διπλό έχει αξία. Πόσο μάλλον όταν το διπλό έχει φτάσει πλέον στο 2,25.

Σήμερα όλη η Ελλάδα παίζει τον 1 του ΟΦΗ, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις λέω να μην ακολουθείτε τη μάζα. Στο 1,60 που έχει φτάσει ΔΕΝ έχει καμία μα καμιά απολύτως στοιχηματική αξία!! Μόνο στο live και αν....

Καλή τύχη και θα τα πούμε και στο live σε facebook και twitter.