Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Επιτέλους έφτασε η ώρα για το σεντόνι κι έχουμε απόψε την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο και λόγω του αγώνα φυσικά στο Γ. Καραϊσκάκης του Ολυμπιακού με την Παρί. Αναμφίβολα πολύ δύσκολη πρεμιέρα για τους Ερυθρόλευκους. Κατά τα λοιπά, αποφεύγοντας όλες τις μικρές αποδόσεις, θα πάμε σε μία δυάδα με Παρί και Σίτι σε πιο αξιοπρεπείς αποδόσεις.

107 2 1,95
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, έχει κάνει ήδη το 4 στα 4. Αναμενόμενο φυσικά αλλά τώρα ουσιαστικά είναι το πρώτο τεστ για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Με βάση τα όσα απορρέουν απ το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ο Μίτσελ θα κατεβάσει την ομάδα του με ένα επιθετικό σχήμα με δύο φορ Σαβιόλα και Μήτρογλου σε σύστημα 4-4-2. Ο ίδιος ο Μίτσελ αναφέρει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του λόγω του αντιπάλου. Δε συμμερίζομαι αυτή την άποψη και νομίζω ότι θα έχει πολλά προβλήματα διότι πολύ απλά τα χαφ του πρέπει να κάνουν πολύ δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι πρωτίστως. Αν ο Μίτσελ εκτιμά ότι θα ανταπεξέλθουν, εγώ πάω πάσο. Βέβαια για να τα λέμε κι όλα αν κάπου έχει αδυναμίες η Παρί είναι στην άμυνα κι αυτό ίσως θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μίτσελ. Έχοντας μία καλή εικόνα απ την Παρί, παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάζει την απόδοση της βρίσκει χημεία σε αυτό το 4-3-3 που εφαρμόζει πλέον ο Μπλαν, με Λούκας, Καβάνι στα άκρα και Ιμπραίμοβιτς στην κορυφή. Την Παρασκευή κέρδισε άνετα 0-2 στην έδρα της Μπορντό, με τον Μπλαν να δίνει ανάσες σε κάποιους βασικούς. Κι έχοντας ένα πληρέστατο ρόστερ, έχει την πολυτέλεια αυτή να φρεσκάρει την ομάδα του με λύσεις πρώτης γραμμής. Η Παρί φέτος ξεκινά τη χρονιά με φιλοδοξίες, η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά στους Εμίρηδες που θέλουν να δουν την Παρί να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται στη φετινή διοργάνωση. Όσο κι αν σέβομαι το Καραϊσκάκη ως έδρα, εν τούτοις θα πάω στο διπλό, η Παρί όπως και να το κάνουμε είναι σε άλλο επίπεδο. Το διπλό βρίσκεται γύρω στο 2,10.

101 2 1,60
Καταρχήν από άποψη απόδοσης το 1,65 του ΟΠΑΠ είναι παντελώς αδιάφορο, συζήτηση γίνεται για το διπλό στο 1,80 που κυκλοφορεί έξω. Η Πλζεν για ακόμη μία χρονιά τα τελευταία χρόνια μετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας περάσει από τρις προκριματικούς γύρους, έχοντας έξι νίκες, αποκλείοντας κατά σειρά τη Ζελέζνιτσαρ απ τη Βοσνία, την Νόμε Κάλιου απ την Εσθονία και την Μάριμπορ απ τη Σλοβενία. Σήμερα το γήπεδο φυσικά θα είναι κατάμεστο, δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα. Εντός έδρας στα ευρωπαϊκά σαλόνια παρουσιάζεται δυνατή ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με (6-2-0) ενώ προέρχεται απ την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Λίμπερετς. Απ την άλλη η Σίτι φέτος θα κυνηγήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, γι αυτό άλλωστε πήρε τον Πελεγκρίνι στον πάγκο που είναι πιο έμπειρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν με Μάλαγα και Βιγιαρεάλ έκανε αξιοπρόσεκτες πορείες. Η Σίτι δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, έχει ήδη δύο γκέλες με τον Πελεγκρίνι ακόμα να ανακατεύει την τράπουλα μιας και δεν έχει καταλήξει στη βασική 11αδα. Πληθώρα επιλογών ειδικά στην επίθεση, σήμερα θα πάει κορυφή ο Τζέκο έχοντας δίπλα του τον Αγκουέρο ενώ το Σάββατο ο Πελεγκρίνι είχε βάλει μπροστά Νεγρέδο και Γιόβετιτς. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ, το μεγάλο τοπικό ντέρμπι, αλλά δε θεωρώ ότι θα επηρεάσει τόσο αυτό τους παίχτες. Το αποψινό παιχνίδι στην Τσεχία δε θα είναι εύκολο αλλά έστω και δύσκολα η Σίτι θα μπει με το δεξί στους ομίλους.

Καλή τύχη.