Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Αν χτες περνούσε και με διπλό η Γιουβέντους απ την Κοπεγχάγη θα μιλούσαμε για την ιδανικότερη πρεμιέρα των τελευταίων ετών όπου πέρασαν όλα τα σημεία που είχαν πάρει παιχνίδι. Προσωπικά, κάθε άλλο παρά ανέμενα τη γκέλα τη Γιουβέντους κόντρα σε αυτή την τραγική Κοπεγχάγη που στο πρωτάθλημα της Δανία έχει κάνει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της έχοντας όλη κι όλη μόλις μία νικη (!!!). Ε, αυτή την ομάδα ανέστησε η Γιουβέντους και έκαψε πολύ κόσμο μεταξύ αυτών και τον γραφών. Κατά τα άλλα, η δυάδα με Παρί και Σίτι πέρασε και μάλιστα εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, εγκλώβισε την Παρί. Πραγματικά ο Ολυμπιακός του α ημίχρονου έκανε παπάδες, με τον Βάις να κάνει ότι θέλει στην άμυνα των Γάλλων. Στο β ημίχρονο όμως είχαμε πλήρη αντιστροφή της εικόνας, η Παρί έπαιξε ως Παρί, ο Ολυμπιακός γύρισε πίσω και είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Με τρία στημένα και ισάριθμες κεφαλιές η Παρί έκανε το 1-4 μέσα στο Καραϊσκάκη. Την χαρακτηρίζω ήττα εντός προγράμματος, δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα, το επόμενο παιχνίδι με την Άντερλεχτ είναι κρίσιμο. Αλλά δε νομίζω ο Ολυμπιακός να χάσει.

Στα σημερινά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αποφύγω όλα τα μικρά σημεία, που ίσως αποκτήσουν αξία κάποια εξ αυτών στο live και θα πάω μόνο με το διπλό της Άρσεναλ μέσα στη Μασσαλία.

141 2 2,25
Η Μαρσέιγ ενώ ξεκίνησε καλά τη χρονιά εν τούτοις τις τελευταίες δύο βδομάδες έχει αρχίσει και χάνεται αυτό το μομέντουμ. Ξεκίνησε με ένα 3 στα 3, υπήρξε ενθουσιασμός και μετά ακολούθησε η ήττα με ανατροπή απ τη Μονακό εντός έδρας και το Σάββατο μετά βίας πήρε το 1-1 απ την Τουλούζ. Η φετινή Μαρσέιγ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι αρκετά επίπεδα πιο κάτω απ την Παρί και τη Μονακό. Είχε κάποιες προσθήκες που μπορούν να βοηθήσουν αλλά η υπόθεση τίτλος είναι κούρσα για τις δύο νεόπλουτες ομάδες. Φυσικά σήμερα αναμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι άλλο Γαλλία και άλλο Ευρώπη όπως είπε και ο προπονητής των γηπεδούχων που δεν θα έχει και σημαντικές απουσίες μιας και εκτός είναι μόνο ο στόπερ Ντιαβαρά. Σημειώνουμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό που λέει ότι η Μαρσέιγ στις τρεις τελευταίες πρεμιέρες ηττάται. Απ την άλλη οι Κανονιέρηδες εκεί που ξεκίνησαν τη σεζόν με αυτή τη σφαλιάρα απ την Άστον Βίλα μέσα στο Emirates, και έγινε ο χαμός απ τη γκρίνια των οπαδών. Έδωσε 50 εκατ. ευρω και πήρε τον Οζίλ απ τη Ρεάλ και όλα άλλαξαν. Το κλίμα είναι πολύ καλό, η ομάδα μετρά ήδη τρεις σερί νίκες και μάλιστα με καλές γεμάτες εμφανίσεις, με τον Οζίλ να δείχνει ότι προσαρμόζεται άμεσα στην ομάδα. Είναι σε θετικό μομέντουμ κάτι που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί και σήμερα. ΟΒενγκέρ βέβαια για πολλοστή φορά το ιατρικό του δελτίο είναι γεμάτο αφού εκτός είναι Ο Καθόρλα, ο Ροζίτσκι, ο Σανόγκο, ο Ποντόλσκι, ο Τσάμπερλειν, ο Αρτέτα, ο Ντιαμπί και ο Μπέντνερ. Απουσίες που έχει μάθει να ζει η Άρσεναλ και σήμερα θα πάω στο διπλό που κυκλοφορεί στο 2,50 μιας και οι Κανονιέρηδες πείθουν περισσότερο τις τελευταίες βδομάδες.

Καλή τύχη.