Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μετά από ένα εξαιρετικό μεσοβδόμαδο κουπόνι όπου Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη είχαμε το απόλυτο και ειδικότερα την Πέμπτη όπου πέρασε πολύ εύκολα με 0-3 η έκπληξη στο διπλό της Σουόνσι μέσα στο Μεστάγια με απόδοση 4,50. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν και πάμε στα φρέσκα, όπου έχουμε το Σ/Κ των ντέρμπι. Πάρα πολλά τα ντέρμπι, στις «φλόγες» το Μάντσεστερ με το Σίτι Γιουνάιτεντ, στις «φλόγες» η Ρώμη με το Ρόμα Λάτσιο, στις «φλόγες» η Πόλη με το Μπεσίκτας Γαλατασαράι και αρκετά ακόμα. Κατά τα λοιπά σήμερα έχω επιλέξει τριάδα απ την Πρέμιερ Λιγκ,

189 2 2.20
Η Έβερτον παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερη παρά την απώλεια του Φελαινί που πήγε στη Γιουνάιτεντ. Ξεκίνησε με τρεις σερί ισοπαλίες και πήρε τεράστια νίκη επί της Τσέλσι με 1-0, με παλικαρίσια εμφάνιση. Ο Μαρτίνεθ φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά, βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Η Έβερτον μπορεί να μην πήρε τις νίκες στις τρείς πρώτες αγωνιστικές ωστόσο έκανε καλές εμφανίσεις. Ο νεοαποκτηθείς Γκάρεθ Μπάρι ήταν καλός στα χαφ, ο Μπάρκλι είναι η αποκάλυψη της σεζόν ενώ μπροστά ο Λουκάκου θα κάνει το ντεμπούτο του σήμερα. Ο Λουκάκου θα δώσει δύναμη στην επίθεση.Απ την άλλη η Γουεστ Χαμ έχει εμφανές πρόβλημα στο σκοράρισμα, αγνοεί το γκολ εδώ και τρεις αγωνιστικές ενώ στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον πήρε εκ τύχης το 0-0 ή μάλλον ο Γιασκελάινεν την κράτησε όρθια όπου κατέβασε ρολά. Πάλι με τον Μαιγκά θα πάει στην κορυφή μιας και ο Πέτριτς δεν είναι έτοιμος ενώ ο Κάρολ, τον Κόουλ και τον Ντάουνινγκ να είναι εκτός. Η Γουεστ Χαμ έχει πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων και αν η Έβερτον πιάσει τα στάνταρ απόδοσης των προηγουμένων παιχνιδιών, αποκτήσει την κατοχή, οι φάσεις θα βγουν και το διπλό μπορεί να πληρώσει. Σωστό το σετ αποδόσεων απ τους μπουκ.

190 Χ 3,75 2 5,75/ Draw no bet 4,10
Είναι η έκπληξη που ανέφερα και χτες στη σελίδα του Betsecret στο facebook. Η Λίβερπουλ πραγματικά εκπλήσσει σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Ομολογώ ότι δεν την περίμενα τόσο καλή, ειδικότερα απ τη στιγμή που της λείπει ο Σουάρες, ο οποίος παρεμπιπτόντως επανέρχεται μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ μετά την τιμωράι των 10 αγωνιστικών που είχε δεχθεί στο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ πέρσι, (πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή…) με τον Στάριτζ να έχει φροντίσει ώστε το κενό του στην επίθεση να μην έχει φανεί. Μετά από τρεις σερί νίκες με σκορ 1-0, την προηγούμενη αγωνιστική η Λίβερπουλ ήρθε 2-2 με τη Σουόνσι. Το παρακολούθησα το παιχνίδι, με τη Λίβερπουλ να έχει δύο πρόσωπα. Μέχρι και τον τραυματισμό του Κουτίνιο εκεί γύρω στο 55, ήταν αρκετά καλή, έκανε φάσεις αλλά μετά κατέρρευσε. Δέχθηκε την ισοφάριση στο 64 και θα μπορούσε κάλλιστα ακόμα και να κάνει την ολική ανατροπή η Σουόνσι. Η απουσία του Κουτίνιο είναι σημαντική, μιλάμε ίσως για το πιο φορμαρισμένο παίχτη της Λίβερπουλ που είχε μπει δυνατά στη χρονιά και έκανε πολύ δουλειά στο επιθετικό κομμάτι. Μάλλον ο Άσπας θα κλιθεί να καλύψει το κενό του. Η απουσία του Κουτίνιο θα φανεί. Απ την άλλη η Σαουθάμπτον έχει ξεκινήσει με πολύ καλές εμφανίσεις, ασχέτου αποτελέσματος, τη σεζόν, μία ομάδα καλοδουλεμένη με καλό ποιοτικό ρόστερ που πείθει ότι δεν αργούν να έρθουν και τα αποτελέσματα. Με τη Γουεστ Χαμ στο τελευταίο παιχνίδι, ο Γιασκελάινεν έπιανε τα άπιαστα αν και στα 37 του. Πολύ καλύτερη της Γουεστ Χαμ, δικαιούταν τη νίκη η οποία όμως δεν ήρθε. Ο Ποκετίνο κάνει καλή δουλειά, ενώ μπροστά έχοντας Οσβάλντο και Λάμπερτ είναι ζήτημα χρόνου να ξεμπουκώσει. Θεωρώ ότι αποδόσεις την αδικούν, η Λίβερπουλ ναι μεν έχει πάρει τα αποτελέσματα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές αλλά δεν έχει παίξει και σπουδαία μπάλα σε αντίθεση με τη Σαουθάμπτον που ναι μεν δεν της έχουν βγει τα αποτελέσματα αλλά έχει κάνει πειστικές εμφανίσεις. Συνεπώς αξία υπάρχει στο Χ2 και στο draw no bet για όσους παίζουνε εκτός ΟΠΑΠ. Στην Ασία το line υποχώρησε απ το -1,25 για τη Λίβερπουλ στο -1.

Τέλος κρατάμε και την προϊστορία που λέει ότι η Λίβερπουλ δεν έχει πετύχει ποτέ πέντε νίκες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές εδώ και 31 χρόνια. Το μακρινό 1982 το είχε επιτύχει αυτό.

191 1 1,70
Συνεχίζουμε στην Πρέμιερ, στη Νιούκαστλ ξεκίνησε η σεζόν με πολλή γκρίνια απ τους οπαδούς και το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ τεταμένο και το μέλλον του Πάρντιου στον πάγκο αβέβαιο. Τις δύο πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Σίτι όπου έφαγε μία ωραιότατη τεσσάρα αλλά και στο 0-0 με τη Γουεστ Χαμ οι εμφανίσεις της ήταν τραγικές. Ωστόσο, τις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Νιούκαστλ έχει μεταμορφωθεί. Παίρνοντας ισάριθμες νίκες κόντρα σε Φούλαμ και ΆστονΒίλα. Όχι φυσικά επειδή κάποιος με ένα μαγικό ραβδάκι άλλαξε την εικόνα της ομάδας αλλά επειδή επανήλθε ο παιχταράς Καμπάιγ που ζήτησε συγνώμη απ τους οπαδούς για το σίριαλ της μεταγραφής του μιας και τον ήθελαν τόσο η Παρί όσο και η Άρσεναλ. Ο Μπεν Αρφά έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και η προσθήκη του Ρεμί δίνει ακόμα μία λύση στην επίθεση για την ομάδα του Πάρντιου. Ναι μεν στο μεταγραφικό παζάρι δεν κινήθηκε δυναμικά αλλά αν δει κάποιος το ρόστερ της θα καταλάβει ότι δε χρειαζόταν κάτι. Υπάρχει τρομερή ποιότητα απ τη μέση και μπροστά και σίγουρα με επιθετική τριπλέτα Παπίς Σισέ στην κορυφή και Μπεν Αρφά και Ρεμί στα άκρα, το γκολ το έχει. Η ψυχολογία της ομάδας έχει ανέβει, το μομέντουμ είναι με τη Νιουκάστλ και παίζει κόντρα σε μία Χαλ που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, δεν είναι εύκολος αντίπαλος αλλά έχει πρόβλημα στο γκολ. (1-1-2) στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές για τους φιλοξενούμενους. Είχα δει τη Χαλ με Σίτι προ δύο αγωνιστικών την όποια δυσκόλεψε αρκετά παρά το τελικό 0-2. Ωστόσο, σήμερα ποντάροντας σε αυτή την εμφανή αλλαγή του κλίματος στο στρατόπεδο της Νιουκαστλ θα πάω στον άσσο.

Καλή τύχη και τα λέμε στο live.