Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πολύ καλά τα πήγαμε χθες, όπου είχαμε 3 στα 4 και με καλές αποδόσεις. Πέρασε με ανατροπή ο άσσος της Μπόχουμ (1,90), το Χ του Εργοτέλη (3,15) και το διπλό της Νάπολι (1,65) που κάθε άλλο παρά τυράκι ήταν και ακόμα δε μπορώ να κατανοήσω την άνοδο του διπλού που έφτασε μέχρι και στο 1,95. Όπως έγραφα και χτες αν είναι τυράκι χαλάλι τους, τυράκι δεν ήταν και οι μπουκ φάνηκαν γενναιώδοροι. Απ την άλλη χάσαμε το διπλό Σάντερλαντ (2,60), όπου ο Ο Σέι κάνει ένα τραγικό λάθος, τσαφ με τη μπάλα και στη συνεχεία υποκύπτει σε πέναλτι, η Πάλας κάνει το 2-1 στο 80 και εκεί τελείωσε το παιχνίδι, 3-1 το τελικό σκορ. Αυτά με το χθεσινό απολογισμό και πάμε στα σημερινά,

322 X 3.35 2 3.75
Η Αλκμάαρ τα χρειάστηκε για να καταφέρει να περάσει απ τον Ατρόμητο, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου και ηττήθηκε 0-2 μέσα στην έδρα της και πέρασε χάρη στο 1-3 του πρώτου αγώνα. Επεισοδιακό απ όλες τις απόψεις το παιχνίδι μιας και μόλις στο δεύτερο λεπτό έμεινε με 10 παίχτες, στο 18 ο Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι, κατόπιν στο δεύτερο ημίχρονο γίνεται το 0-1 και στο 57 έχουμε διακοπή του παιχνιδιού λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην οροφή του γηπέδου (!!). Έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε την παρασκευή με τον Ατρόμητο να κάνει το 0-2 αλλά να μη φτάνει στο πολυπόθητο τρίτο γκολ που θα του έδινε και την πρόκριση. Η Αλκμάαρ σίγουρα θα εμφανιστεί κουρασμένη σε ένα ούτως η άλλως μικρό ρόστερ. Δεν έχει δείξει και κάτι το ιδιαίτερο και πως άλλωστε όταν είναι αισθητά αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι. Απ την άλλη η Φίτεσε στη μετά Μπόνι εποχή, δε θαμπώνει και με την απόδοσή της αλλά οι αποδόσεις στο διπλό προκαλούν, η διαφορά των ομάδων δεν είναι τέτοια ώστε το διπλό να κυκλοφορεί στο 4,00. Έχει συνεπώς αξία η κόντρα.

336 2 1,60
Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα πείτε ότι έχω εμμονή με την Κοπεγχάγη την οποία κυνηγώ συστηματικά απ την αρχή σχεδόν του πρωταθλήματος, τόσο σε κανονικό παιχνίδι όσο και στο live. Η Κοπεγχάγη μετρά τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες στις έξι πρώτες αγωνιστικές, κάτι που δεν έχει ξανά συμβεί στην ιστορία της. Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο τεράστια έκπληξη είναι το γεγονός ότι η Κοπεγχάγη δεν έχει ακόμα νίκη, φανταστείτε να ξεκινούσε ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα με τρεις ήττες και αντίστοιχες ισοπαλίες. Είχαμε αλλαγή προπονητή, με τον Σολμπάκεν να επιστρέφει αλλά στο ντεμπούτο του η Κοπεγχάγη έμεινε στο 1-1 με τη νεοφώτιστη Βέστελαντ. Τώρα παίζει με τη Βίμπορκ που είναι σε καλό μομέντουμ αλλά και νέα γκέλα πάει πολύ. Όσο τραγική και να είναι αμυντικά η Κοπεγχάγη κάπου θα ξυπνήσει. Τη συχαίνομαι αυτή τη λογική στο στοίχημα, του να παίζεις δηλαδή μία ομάδα μέχρι να κερδίσει αλλά όταν μπαίνεις στο χορό χορεύεις. Διπλό του 1,72.

390 2 1,90
Όσοι θα διαβάσετε το αφιέρωμα για την Α Ιταλίας που ετοιμάσαμε μαζί με τον Ιταλό θα έχετε καταλάβει σε τι εκτίμηση έχω τη φετινή Φιορεντίνα. Έγιναν πολύ καλές μεταγραφές και ασχέτως του αν έφυγε απ τη Φλωρεντία ο παιχταράς Γιόβετιτς, η Φιορεντίνα βγαίνει απ το μεταγραφικό παζάρι ενισχυμένη και φέτος χτυπά τετράδα. Βέβαια έχει θέμα κάτω απ τα δοκάρια, εκεί ήθελε έναν παίχτη. Ο Μοντέλα στον πάγκο κάνει εξαιρετική δουλειά κι όλα βαίνουν καλώς. Βέβαια μεσοβδόμαδα παραλίγο να γίνει η κηδεία μέσα στο Αρτέμιο Φράνκι στη ρεβάνς του 1-2 μέσα στην Ελβετία επι της Γκρασχόπερς, μιας και οι Ελβετοί κέρδισαν 0-1, με τη Φιορεντίνα να παίρνει την πρόκριση χάρη στην εκτός έδρας νίκη της. Τη δεύτερα νίκησε και 2-1 την Κατάνια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Απ την άλλη η Τζένοα ήταν κάκιστη στην πρεμιέρα κόντρα στην Ιντερ, δε βλεπόταν η ομάδα και αν συνεχίσει έτσι βλέπω τον ιδιόρρυθμο πρόεδρό της, να στέλνει πρόωρα τον Λιβεράνι στο ταμείο ανεργίας. Γενικότερα ως ομάδα δεν πείθει και φέτος αναμένουμε να είναι εκεί λίγο πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, η μόνη αξιόπιστη λύση που έχει μπροστά είναι ο Τζιλαρντίνο, απ εκεί και ύστερα δεν υπάρχει κάποιος άλλος αξιόλογος φορ. Ο Τζιλαρντίνο βέβαια ναι μεν είχε κάνει εξαιρετική χρονιά με τη Μπολόνια πέρσι, ίσως και χρονιά καριέρας αλλά στη Τζένοα δεν είχε δέσει. Μπερτολάτσι, Φλόρο Φλόρες πίσω απ τον Τζιλαρντίνο θα παρατάξει ο Λιβεράνι. Κρατώντας μία επιφύλαξη για το πως θα επηρεάσει το παιχνίδι της πέμπτης τη Φιορεντίνα θα πάω στο διπλό μιας και η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Το διπλό είναι δυαράκι.

Καλή τύχη.