Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν πήγαμε καλά χτες αφού απ την τριάδα πέρασε μόνο το γκολ/γκολ της Κρου με την Τρανμίρ. Η Λούτον κατάφερε να ισοφαρίσει στο 97 (!!) και ναι μεν το χάσαμε ως σημείο αλλά το πληρωθήκαμε καλά στο live σε απόδοση 3,00. Επίσης δε μας βγήκε και η κόντρα της Γιουνάιτεντ που πέρασε εύκολα απ την έδρα της Σουόνσι. Κατά τα άλλα στο live, πήγε εξαιρετικά, βγήκαν καλά σημεία. Αυτά όσον αφορά το χθεσινό απολογισμό και πάμε στα φρέσκα,

359 1 1,90 (19:15)
Ο ΟΦΗ φέτος έχει κάνει καλές μεταγραφές και άπαντες στο Ηράκλειο είναι αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν. Στα αξιοσημείωτα και η επιστροφή Γκαλέτι στους αγωνιστικούς χώρους μετά από τρία χρόνια, με τη φανέλα του ΟΦΗ. Στον πάγκο πλέον κάθεται ο Παύλος Δερμιτζάκης που χαίρει εκτίμησης από τον κόσμο. Προσωπικά τον θεωρώ καλό προπονητή. Όλα δείχνουν ότι ο ΟΦΗ θα έχει μία άνετη παραμονή. Απ την άλλη για τον Πανιώνιο προβλέπεται δύσκολη χρονιά, από μεταγραφές τίποτα το σπουδαίο, σαφέστατα αποδυναμωμένη η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μεταξύ αυτών που αποχώρησαν ο Γουνδουλάκης και ο Σάμαρης δεν έχουν καλυφθεί τα κενά τους ενώ ήδη ο Κολοβός έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό αλλά θα μείνει για ένα χρόνο ακόμη στους κυανέρυθρους. Ο Πανιώνιος θα κινδυνέψει αλλά λογικά θα πάρει χέρι βοηθείας από το παρασκήνιο. Μέσα στο Γεντί Κουλέ δεν έχει τύχη. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε όλες τις εταιρίες και πλέον κυμαίνεται σε επίπεδα ΟΠΑΠ.

361 1 1,50 (20:00)
Αν κάποιος μας έλεγε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Δανίας ότι μετά από 4 αγωνιστικές η Κοπεγχάγη θα είναι στην τελευταία θέση, χωρίς καν νίκη θα τον περνούσαμε σίγουρα για τρελό και όχι άδικα. Να που όμως όλα γίνονται. Η Κοπεγχάγη έχει μόλις ένα βαθμό, αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Νόρτζελαντ όπου επειδή το είδα το παιχνίδι οφείλω να πω ότι φάνηκε καλύτερη, προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ για να ισοφαριστεί ισάριθμές φορές. Ειδικά το γκολ της Νόρτζελαντ στο 83 ήταν για όσκαρ. Κρατώ λοιπόν τη βελτίωση της Κοπεγχάγης και νομίζω ήρθε η ώρα να κάνει σεφτέ στις νίκες κόντρα στην Άαρχους. Αν δεν κερδίσει ούτε σήμερα η Κοπεγχάγη θα έχουμε πολλές μα πολλές μουρμούρες στο πρόσωπο του Γιάκομπς και η καρέκλα του θα αρχίζει να τρίζει για τα καλά. Η Άαρχους απ την άλλη έχει ξεκινήσει με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Προέρχεται από την ήττα απ την Έσμπιεργκ όπου διασύρθηκε με 5-1. Κάπου στη μέση της βαθμολογίας την υπολογίζουνε για φέτος, αξιοπρεπής ο άσσος στο 1,50. Άλλες εποχές θα δίνε 1,30 το πολύ.

372 1 1,55 (21:30)
Πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, ενός Παναθηναϊκού που ξεκινά μετά από χρόνια, όχι με στόχο το πρωτάθλημα αλλά μία θέση στην Ευρώπη. Με νεαρούς παίχτες στο ρόστερ και με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των τελευταίων χρόνων. Μία μεταβατική, περίεργη χρονιά ξεκινά για τους Πράσινους ωστόσο θεωρώ ότι δε θα καταντήσει σαν την ΑΕΚ. Οι πιτσιρικάδες έχουν ποιότητα, ειδικά ο Ντίνας θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια θα κάνει τη διαφορά. Από εκεί και πέρα η εικόνα στα φιλικά δεν ήταν καλή, ειδικά αυτός ο Μέντες θυμίζει παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Παρά ταύτα, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με το δεξί καθ ότι ο νεοφώτιστος Παναιτωλικός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και θα έχει και εννέα απουσίες για διάφορους λόγους. Θα μιλήσει η έδρα κι όσοι έχετε πάει λεωφόρο καταλαβαίνετε τι εννοώ. Φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει έδρα, μέχρι τώρα στο ΟΑΚΑ, ήταν περάστε κόσμε. Φέτος όμως ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός, με το μέτριο, ελπιδοφόρο, πείτε το όπως θέλετε ρόστερ, μέσα στη Λεωφόρο θα είναι δυνατός. Ο άσσος βέβαια στο 1,55 στον ΟΠΑΠ προφανώς δεν έχει αξία, στο 1,72 όμως που κυκλοφορεί έξω, το βάζω στο δελτίο μου.

Καλή τύχη.