Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ – ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο ΠΑΟΚ έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στα παιχνίδια με τη Σάλκε να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τα οφέλη φυσικά να είναι πολλαπλά. Όσο κι αν δε το δικαιούται ο ΠΑΟΚ να παίζει με τη Σάλκε δεδομένου ότι είχε ηττηθεί και αποκλειστεί απ τη Μέταλιστ, η τιμωρία όμως των Ουκρανών άλλαξε τα δεδομένα και οδήγησε την ομάδα του Στέφενς να παίζει την πρόκριση της στους ομίλους κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Προφανέστατα, η Σάλκε ως ομάδα είναι ποιοτικότερη του ΠΑΟΚ όχι τόσο όμως όσο δείχνουν και οι αποδόσεις των μπουκ. Τη Σάλκε την παρακολούθησα και στα δύο της παιχνίδια στη Γερμανία με Αμβούργο και Βόλφσμπουργκ το Σάββατο. Σε αμφότερα τα παιχνίδια, όπου μέτρησε συνολικά εφτά γκολ η άμυνα ήταν για γέλια. Παρ ότι ο Κέλερ έκανε κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι με τους Λύκους. Ο οποίος Κέλερ αν δεν τα καταφέρει με τον ΠΑΟΚ, η καρέκλα του θα τρίζει επικίνδυνα. Συνεπώς κρατάμε ως δεδομένο τα σημαντικά προβλήματα στην άμυνα που έχουν φανεί μέχρι στιγμής στη Σάλκε.

Δεύτερον, υπάρχει σαφέστατο κενό από τα αριστερά στην τριάδα στα χαφ πίσω από τον Χούντελααρ. Πέρσι κάλυπτε εκείνη την πλευρά οι Ντράξλερ, Μπαστός και Αφελάι. Οι δύο τελευταίοι αποχώρησαν, με τον Ντράξλερ να παίζει πίσω πλέον απ το φορ. Για τη θέση του αριστερού χαφ αποκτήθηκε ο πιτσιρικάς Κλέμενς απ την Κολωνία, που έκανε καλή χρονιά, είναι απ τα ανερχόμενα αστέρια αλλά ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα του. Το κρατάμε και αυτό.

Ο Χούντελααρ που ανέφερα πιο πριν είναι εκτός μάχης. Τη θέση του στην επίθεση θα πάρει ο νεαποκτηθείς φορ απ τη Μάιντς Σζαλάι. Καλή μεταγραφή, δε ξέρω όμως κατά πόσο θα μπορέσει να καλύψει πλήρως το κενό του Χούντελααρ, πάντως είναι παίχτης που θέλει προσοχή. Σημαντική η απουσία και του Παπαδόπουλου φυσικά στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα τα όσα προαναφέραμε και πριν.

Η σημαντικότερη παράμετρος που εκτιμώ ότι μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του παιχνιδιού είναι η παρουσία του Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όχι τόσο διότι έχω σε τρομερή εκτίμηση τον Στέφενς, χωρίς να αναιρεί αυτό ότι είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα, αλλά γιατί ξέρει τη Σάλκε όσο κανείς άλλος σαν την παλάμη του χεριού του. Γνωρίζει τις αδυναμίες της, δεδομένου ότι το ρόστερ της σε σχέση με το περσινό έχει 2-3 αλλαγές στην 11αδα. Και συνεπώς μπορεί να στήσει ένα πλάνο τέτοιο ώστε να εκμεταλλευτεί αυτές τις αδυναμίες και να πάρει απόψε ένα σκορ που να του αφήνει σημαντικές ελπίδες στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Στο δια ταύτα, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι χαμένος από χέρι και είναι σε θέση να κάνει την έκπληξη. Πάει και με καλή ψυχολογία στη Γερμανία, ρισκάρουμε στο Χ2.