Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αρχίζει και γεμίζει το κουπόνι, οχτώ πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αυτή τη βδομάδα και επόνται σχεδόν άλλα τόσα την επόμενη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε μία σειρά αφιερωμάτων για τα πρωταθλήματα που κάνουν σέντρα. Ήδη έχω σχεδόν ολοκληρώσει το αφιέρωμα για τη Bundesliga που ξεκινάει την επόμενη βδομάδα και έπεται το αφιέρωμα για την Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά το αφιέρωμα για το Καμπιονάτο που γίνεται σε συνεργασία με τον Ιταλό και κάθε χρόνο, χωρίς να περιαυτολογώ, είναι καλύτερο και απ αντίστοιχα των εφημερίδων. Χρόνο μόνο να έχουμε για να προλάβουμε όλα στην ώρα τους. Πάμε στα σημερινά,

151 2 2,20 (17:00)
Η Γουίγκαν που πέρσι υποβιβάστηκε απ την Πρέμιερ, όπως ήταν αναμενόμενο έφερε αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ της. Είχαμε αλλαγή και στον πάγκο με τον Μαρτίνες να αποχωρεί και τη θέση του να αναλαμβάνει ο Κόιλ. Έχασε αρκετούς βασικούς αλλά κινήθηκε έντονα στο μεταγραφικό παζάρι, έχει καλό ρόστερ για τα δεδομένα της Τσάμπιονσιπ, θα παλέψει για την απευθείας άνοδο, την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια της Πρέμιερ Λγικ. Η Μπάρνσλει απ την άλλη πέρσι σώθηκε στο φινάλε της σεζόν, φέτος όμως θα έχει ακόμα ποιο δύσκολη χρονιά, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα παραμείνει στην κατηγορία. Τίποτα το σπουδαίο από μεταγραφές και θεωρώ ότι παρ ότι πρεμιέρα, με ότι συνεπάγεται αυτό, ότι αξίζει το διπλό στο 2,20. Λίγο παραπάνω έξω στο 2,30.

179 1 1,60 (17:00)
Εκ διαμέτρου αντίθετοι οι στόχοι των δύο ομάδων με τη Φλίτγουντ να στοχεύει σε άνοδο και τη Ντάγκεναμ στη σωτηρία. Στη Φλίτγουντ το χρήμα ρέει άφθονο, έγιναν και φέτος ποιοτικές μεταγραφές, δεύτερη χρονιά στη Λιγκ 2 και πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος, άνοδος στη Λιγκ 1. Εντός έδρας είναι δυνατή και παίζει με μία Ντάγκεναμ η οποία αποδυναμώθηκε, άλλαξε και προπονητή, έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και αν πέρσι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική φέτος, νομίζω ότι θα πέσει, δύσκολα θα τη γλιτώσει. Με τα όσα διαβάζουμε, διότι εικόνα απ τις ομάδες δεν έχουμε, πρεμιέρα άλλωστε σήμερα που κρύβει πάντα εκπλήξεις, ο άσσος είναι απ τα δυνατά σημεία της ημέρας. Γύρω στο 1,67 ο άσσος έξω.

227 1 1,45 (21:45)
Τελικός του Σουπερ Καπ της Γαλλίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Γκαμπόν στην Αφρική. Κάτι που γίνεται για λόγους εμπορικούς, αφού πρόκειται για πρώην γαλλική αποικία. Οι Εμίρηδες της Παρί τίναξαν και πάλι τη μπάνκα στον αέρα φέρνοντας τον Καβάνι στο Παρίσι. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα δουλέψει το δίδυμο στην επίθεση Ιμπρα Καβάνι. Δύο σταρ μαζί, δηλαδή με ότι αυτό συνεπάγεται. Κατά τα άλλη υπερπλήρης το ρόστερ, οι Εμίρηδες έχουν ρίξει εκατοντάδες εκατομμύρια τα δύο τελευταία χρόνια και πλέον θέλουν τη διάκριση και στην Ευρώπη. Με νέο προπονητή πλέον στον πάγκο μιας και ο Αντσελότι πήγε στη Βασίλισσα, τον Λοράν Μπλαν, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι μία πρώην ομάδα του, όπου πραγματικά έκανε εξαιρετική δουλεία και πήρε το πρωτάθλημα το 2009. Η Μπορντό αποδυναμώθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, πέρσι κινήθηκε στη μετριότητα και απλά πήρε το κύπελλο στον τελικό με την Εβιάν. Η Μπορντό στο αποψινό παιχνίδι θα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες ενώ θα κατέβει με άμυνα ανάγκης. Νομίζω ότι είναι περιττή η αναφορά στη χαοτική ποιοτική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες και μπορεί ο Καβάνι να μην παίξει αλλά ο Ιμπρα και η παρέα του θα πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Καλή τυχη