Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αναμένοντας να κάνει σέντρα και η Ιταλία για να ολοκληρωθεί το πάζλ του κουπονιού, επί της ουσίας από σήμερα ξεκινά η νέα στοιχηματική σεζόν. Συνεπώς εύχομαι να έχουμε μία καλή κερδοφόρα χρόνια. Για σήμερα θα κρατήσω μία «αγγλική» τριάδα.

183 goal/goal 1,60 (17:00)
Τόσο η Κρου όσο και η Τρανμίρ εμφάνισαν σημαντικές αμυντικές αδυναμίες σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές με την Τρανμίρ να δέχεται από τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Και η Κρου στην πρεμιέρα να φέρνει 3-3 με τη Ρόδεραμ σε ένα τρελό παιχνίδι. Οπότε πάμε με το να βρουν αμφότερες οι ομάδες δίχτυα.

208 1 1,60 (17:00)
Κακά τα ψέματα η Λούτον είναι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, καλό ρόστερ, έγιναν μεταγραφές, αποχωρήσεις σημαντικές δεν υπήρξαν και όλα δείχνουν (επιτέλους!!) άνοδο. Θα μου πείτε ότι έτσι κάπως ξεκινούσε και τα προηγούμενα χρόνια και έμενε με άδεια τα χέρια. Φέτος νομίζω ότι θα είναι η χρονιά της, απουσία δυνατών άλλων ομάδων. Ξεκίνησε με το αριστερό τη χρονιά με την ήττα απ τη Σάουθπορτ αλλά τη δεύτερη αγωνιστική μεσοβδόμαδα κέρδισε 2-0 τη Σαλίσμπερι χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της. Υπήρχε σίγουρα άγχος, πρώτο παιχνίδι εντός έδρας αλλά και απ την ήττα της πρεμιέρας. Απ την άλλη η Μάκσφιλντ έχει ξεκινήσει με 2 στις 2 ήττες. Επιβεβαιώνει τα προγνωστικά με το καλήμερα, όπου αναμένουν μία δύσκολη σεζόν. Η Μάκσφιλντ έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα βγάλει τη σεζόν και το σημαντικότερο έχει αποδυναμωθεί αισθητά. Ναι μεν έχει βαριά φανέλα για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά φέτος θα κινδυνέψει. Ο άσσος στο 1,67-1,70 που κυκλοφορεί έξω, είναι εύλογη επιλογή.

246 1 3,75 Χ 3,40 (19:30)
Τη γνώμη για τη φετινή Σουόνσι την έχω εκφράσει ήδη από νωρίς στα παιχνίδια με τη Μάλμε για το Γιουρόπα Λιγκ. Στο ήδη καλοδουλεμένο σύνολο του Λάουντροπ προστέθηκε φέτος ο παιχταράς Μπόνι απ τη Φίτεσε που έκανε όργια πέρσι με 31 γκολ σε 30 εμφανίσεις, πήρε και το Σέλβι απ τη Λίβερπουλ ενώ δεν έχασε κάποιο σημαντικό παίχτη. Ήδη Μίτσου και Μπόνι συνεργάζονται για πλάκα και προμηνύεται μία καλή χρονιά για τους Ουαλούς, μέσα στην πρώτη δεκάδα. Απ την άλλη η Γιουνάιτεντ πήρε το Ζαχά απ την Κρίσταλ Πάλας έναντι 18 εκατ. ευρώ αλλά δεν κινήθηκε όπως αναμέναμε στο μεταγραφικό παζάρι, στη μετά Φέργκιουσον εποχή. Όσο να πεις έκλεισε ένας κύκλος ιστορίας για τους Κόκκινους Διαβόλους, ανοίγει ένας νέος με τον πολύ καλό Μόγιες στον πάγκο. Αλλά απ τα φιλικά που είδα, η Γιουνάιτεντ και φέτος θα έχει θέμα στην άμυνα και ειλικρινά δε βλέπω πως δε θα δεχθεί γκολ απ την παρέα του Μπόνι. Ένας Φαν Πέρσι φτάνει για να βγάζει το φύδι απ την τρύπα; Ειλικρινά δε ξέρω, αλλά αν το δούμε αγωνιστικά πάμε στην έκπληξη στο 1Χ.

Στη στήλη "Αφιερώματα" υπάρχει το αφιέρωμα για τη Bundesliga για όσους θέλουν να έχουν μία καλή εικόνα για τις ομάδες. Ενώ το επόμενο σάββατο, σε συνεργασία με τον Ιταλό, θα έχουμε και το αφιέρωμα στη Serie A.

Καλή τύχη.