Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΟΚ

Μετά το 1-1 που απέσπασε ο Δικέφαλος του Βορρά στη Γερμανία, το οποίο φυσικά και πληρωθήκαμε σε πολύ καλή απόδοση, έχει απόψε την ιστορική ευκαιρία στην άδεια από κόσμο Τούμπα, να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. 

Το αποψινό παιχνίδι είναι πιο ύπουλο απ το αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδας στη Γερμανία και οι παίχτες του Στέφενς πρέπει να μπουν προσηλωμένοι στο στόχο χωρίς να επηρεαστούν απ την άδεια Τούμπα. Και φαντάζομαι ότι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατάλαβαν ότι με την όλη συμπεριφορά τους μόνο κακό έκαναν στην ομάδα. Διότι αν σήμερα η Τούμπα ήταν κατάμεστη θα μιλάγαμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Το μέλλον θα δείξει αν έβαλαν μυαλό, προσωπικά δεν το πιστεύω, ας φροντίσει όμως να τους βάλει ο Σαββίδης. 

Επανερχόμενος στο παιχνίδι, ο Στέφενς θα παίξει λίγο πιο επιθετικά με την ταυτόχρονη παρουσία των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη στη βασική 11αδα. Ο Αθανασιάαδης θα παίξει ως καθαρό φορ μπροστά με τον Σαλπιγγίδη να μετατοπίζεται στα χαφ. Επίσης στα αμυντικά χαφ θα παίξει ο Τζιόλης με τον Κάτσε, μιας και ο Λόρενς είναι εκτός. Όπως εκτός έμεινε και ο Λίνο και φανέλα βασικού παίρνει ο Σπυρόπουλος. Ο Στέφενς μπορεί να βάζει και Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη μαζί στην 11αδα, αλλά το πρώτο του μέλημα είναι να μη δεχθεί γκολ. Άλλωστε ακόμα και στο 0-0 ο ΠΑΟΚ προκρίνεται. Συνεπώς εικάζω ότι θα το πάει προσεχτικά και όσο περνάει ο χρόνος υπέρ του ΠΑΟΚ, η Σάλκε θα ανοιχτεί και η άμυνά της όμως μας έχει δείξει σε όλα της τα παιχνίδια φέτος παλινωδεί και αυτό θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο Στέφενς. Που όπως έγραφα και στο πρώτο παιχνίδι, είναι απ τους λίγους ανθρώπους που ξέρει τόσο καλά τη Σάλκε, τις αδυναμίες της και τα πλεονεκτήματά της. Και το πρώτο παιχνίδι το διάβασε πολύ σωστά.

Πλέον όμως ο ΠΑΟΚ δεν είναι το αουτσάιντερ, έστω και οριακά έχει γυρίσει η πλάστιγγα και οι πιθανότητες να γίνει η έκπληξη και να μείνει εκτός η Σάλκε είναι μεγάλες. Συνεπώς ο ΠΑΟΚ χάνει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που είχε στο πρώτο παιχνίδι, που ίσως αν θέλετε κάπου και να τον υποτίμησαν στη Σάλκε.

Στη Σάλκε απ την άλλη το κλίμα είναι τεταμένο και ήδη υπάρχει γκρίνια στην ομάδα. Γκρίνια που είτε θα μπει κάτω απ το τραπέζι αν η Σάλκε προκριθεί είτε θα επιφέρει την απόλυση του Κέλερ που ήδη η καρέκλα του τρίζει μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις σε Γερμανία και Ευρώπη. Είναι με την πλάτη στον τοίχο για το αποψινό παιχνίδι, θέλει σίγουρα γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση, προφανέστατα και διαθέτει την ποιότητα ως ομάδα να το πετύχει αυτό, μη φτάνουμε στο άλλο άκρο με αυτά που διαβάζω απ το πρωί. Η Σάλκε δεν είναι Σούρμενα, δε μπορείς να τη ξεργράφεις εύκολα. Επι των αγωνιστικών, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Κέλερ μιας και όλοι του οι αμφίβολοι θα παίξουν κανονικά, το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι, το οποίο φυσικά ουδείς γνωρίζει. Εκτός φυσικά και απ το αποψινό παιχνίδι ο Χούντελααρ.

Στο δια ταύτα, έστω και δύσκολα η εκτίμησή μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει την πρόκριση, δε θα είναι σε καμιά περίπτωση εύκολο το παιχνίδι, θα πάει στην κόψη του ξυραφιού αλλά νομίζω ότι η Θεσ/νικη δε θα κοιμηθεί απόψε. Στο 2,20 η πρόκριση του ΠΑΟΚ.