Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα και το καλοκαίρι μας λέει και επίσημα αντίο. Ελπίζω να ξεκουραστήκατε και να ξεφύγατε έστω και για λίγο, απ τη βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητας. Επιστρέφοντας στα του στοιχήματος, θεωρώ ότι είναι καλό το κουπόνι του Σ/Κ, αν εξαιρέσουμε την Αγγλία όπου δεν με ενθουσιάζει. Πάμε στα σημερινά,

153 1 1,90
Η Μπόχουμ παρ ότι παίζει καλά εν τούτοις δεν παίρνει τις νίκες. Έτσι μετά απ τη νικηφόρα πρεμιέρα με την Ουνιόν, δεν έχει σε τέσσερα παιχνίδια νίκη ακόμα. Την είδα στο παιχνίδι με τη Σαν Πάουλι και ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Όπως καλά έπαιξε και με τη Φοροτούνα εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Η Πάντεμπορν απ την άλλη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάπου στη μέση της βαθμολογίας θα κινηθεί φέτος, μόλις την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη της νίκη με αντίπαλο τη Μόναχο 1860. Για τα δεδομένα της έχει κάνει κάποια καλά παιχνίδια, αλλά σήμερα θα πάω με τη Μπόχουμ μιας και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις νίκες και επιτέλους να αποδώσει βαθμούς το ποδόσφαιρο που παίζει. Ο άσσος έξω είναι δυαράκι κατά μ.ο, ενώ στην Ασία το line έχει αλλάξει από το -0,25 στο -0,50.

243 2 1,65
Ρώτησα τον Ιταλό, γι αυτό το σημείο και η απάντησή του ήταν, απλή και ξεκάθαρή. «Τι με ρωτάς; Προφανέστατα διπλό». Και μιας και αναφέρθηκα στον Ιταλό, την προηγούμενη βδομάδα έβγαλε 4 στα 6, στα παιχνίδια της Κυριακής όπου έχασε το Χ Αταλάντα και τον άσσο της Πάρμα. Δε ξέρω όμως ποτέ θα ξανά μου στείλει τις εκτιμήσεις του μιας και πλέον αναχωρεί για Ιταλία. Η Νάπολι έκανε εκπληκτική γεμάτη εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική, νίκησε εύκολα 3-0 τη Μπολόνια, στέλνοντας από νωρίς το μήνυμα στη Γιουβέντους. Καγιεχόν και Χάμσικ έκαναν τρομερό παιχνίδι και η ομάδα του Μπενίτεθ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Απ την άλλη η Κιέβο που φέτος όπως γράφαμε και στο αφιέρωμα της Serie A, με τον Ιταλό, θεωρώ ότι θα κινδυνέψει διαθέτοντας το δεύτερο μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας, σίγουρα είναι ομάδα που έχει κάνει τις απαραίτητες δημόσιες σχέσεις και μπορεί να τη γλυτώσει αλλά θα πάει αγχωτικά η σεζόν. Με την Πάρμα στην πρεμιέρα έκανε τα συνηθισμένα, με τον Σανίνο να παίζει φουλ άμυνα και ότι βγει. Έτσι πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό θα είναι το παιχνίδι της φέτος, θα παίζει φουλ άμυνα και αν βγει στην κόντρα το γκολ έχει καλώς. Η ανωτερότητα της Νάπολι είναι δεδομένη, θεωρώ ότι θα βρει τρόπους για να διασπάσει την άμυνα της Κιέβο και να φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Η απόδοση του διπλού κυκλοφορούσε στο 1,75, που είναι μία εύλογη τιμή, αν και με έκπληξη παρατηρώ ότι διπλό κινείται ανοδικά έχει ξεπεράσει ακόμα και το 1,80. Για μένα δεν έχει λογική, εκτός και αν ξέρουν κάτι. Γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, ελπίζοντας ότι δεν θα αποδειχθεί τυράκι.

249 2 2,60
Ρισκάρουμε με το διπλό της Σάντερλαντ, μιας και οι Μαυρόγατες δεν έχουν βγάλει μία σταθερότητα στην απόδοσή τους. Μεσοβδόμαδα έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Μίλτον Κέινς Ντονς, όπου πέτυχε 4 γκολ από το 78 μέχρι και το 90 και έτσι το 0-2 το έκανε 4-2, με τον Πάολο Ντι Κάνιο να κατεβάζει την ομάδα με αρκετές αλλαγές και με τον Χάρη Μαυρία να παίρνει χρόνο συμμετοχής, από το 65 που μπήκε ως αλλαγή. Η ομάδα του Ντι Κάνιο έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά, τέτοια ώστε θα μου κάνει εντύπωση αν δε βρει δίχτυα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Η Κρίσταλ Πάλας έχει ρόστερ επιπέδου Τσάμπιονσιπ, όχι Πρέμιερ Λιγκ και χρειάζεται ενίσχυση αλλιώς θα είναι το πρώτο φαβορί για φούντο. Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στο Λιγκ Καπ απ τη Μπρίστολ Σίτι, με 2-1. Αλλά ήταν ένας θεσμός που δεν την ενδιέφερε. Ο Χάλγουει προσπαθεί να συμμαζέψει αμυντικά την ομάδα του αλλά δεν το πετυχαίνει. Ως εκ τούτου, ρισκάρουμε και πάμε στο διπλό.

248 Χ 3,15 2 3,30
Μπαμ Μπαμ και Μπαντιμπάγκα συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο του Εργοτέλη και ήδη κλέβουν την παράσταση εκτός των ονομάτων και με την αγωνιστική τους παρουσία, με τον Εργοτέλη να παίρνει Χ στο περιστέρι και να νικά το Λεβαδειακό εύκολα με 2-0. Έχει μπει φορτσάτος ο Εργοτέλης στη σεζόν, γίνονται καλές προσεχτικές κινήσεις απ τη διοίκηση που έκλεισε και τον στόπερ Μεχία. Σημαντική μεταγραφή και θεωρώ αν μη τι άλλο ότι οι αποδόσεις τον αδικούν κόντρα στη Ξάνθη. Μία Ξάνθη που δεν πείθει, που και φέτος θα κινηθεί σε μέτρια επίπεδα. Ρισκάρουμε συνεπώς στο Χ2 του Εργοτέλη.

Υπενθυμίζω ότι στη στήλη αφιερώματα, μπορείτε να διαβάσετε το Αφιέρωμα τόσο για τη Bundesliga όσο και για την Serie A που είχαμε ετοιμάσει την προηγούμενη βδομάδα με τον Ιταλό.

Καλή τύχη.