Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ

Εξαιρετικά νομίζω κύλησε το σαβ/κο όπου το Σάββατο είχαμε το απόλυτο και πλήρωσε η τριάδα ενώ την Κυριακή, χάσαμε μόνο την Κοπεγχάγη όπου παρ ότι έκανε το 1-0, μέσα στην έδρα της, κατάφερε να ηττηθεί 3-1 απ τη Ράντερς και έτσι πλέον να έχει ξεκινήσει με τρεις σερι ήττες το πρωτάθλημα. Προσωπικά όσα χρόνια παίζω στοίχημα ουδέποτε θυμάμαι την Κοπεγχάγη να κάνει τρεις σερί ήττες στην έναρξη του πρωταθλήματος. Θα το ψάξω όμως να δω από πότε και αν έχει συμβεί στο παρελθόν.

Στα σημερινά τώρα, με το Λιγκ Καπ Αγγλίας και Γαλλίας προφανέστατα και δε θα ασχοληθώ, θέλει προσοχή μιας και πολλές ομάδες θα κάνουν αλλαγές δοκιμάσουν σχήματα οπότε είναι ανούσιο να ασχοληθούμε. Κατά τα λοιπά, έχουμε τα παιχνίδια ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ για τον γ' προκριματικό γύρο, όπου θα κρατήσω

112 1 1,95
*Α παιχνίδι: Λουντογκόρετς Παρτιζάν 2-1
Η Λουντογκόρετς έχει το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση μετά τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι στη Βουλγαρία. Μπορεί η Παρτιζάν να προηγήθηκε με 0-1, αλλά η Λουντογκόρετς ήταν κατά πολύ ανώτερη της σε όλο το παιχνίδι και δίκαια γύρισε το ματς σε 2-1. Σήμερα όμως αναμένω ένα διαφορετικό παιχνίδι. Η Παρτιζάν μέσα στην έδρα της είναι δυνατή, οι οπαδοί της δημιουργούν πάντα καυτή ατμόσφαιρα και δεν είναι λίγες οι φορές που υπερβαίνουν τα όρια και δημιουργούν επεισόδια. Σήμερα λοιπόν θα αποτελέσουν τον 12 παίχτη της ομάδας μιας και αναμένουμε γύρω στις 25.000 να βρεθούν στο γήπεδο για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι. Αν πάει πάντως κάτι στραβά δεν είμαι σίγουρος για το τι θα γίνει όταν λήξει το παιχνίδι… Στην Παρτιζάν επιστρέφει και ο Μίτροβιτς που εξέτισε την τιμωρία του, ο καλύτερός της παίχτης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μετακομίσει στην Άντερλεχτ. Η Λουντογκόρετς απ την άλλη προφανώς και δεν είναι αμελητέα ποσότητα, το κλίμα στην ομάδα είναι εκπληκτικό, έχει ξεκινήσει με 4 στα 4 στο εγχώριο πρωτάθλημα και μάλιστα ο πρόεδρος έταξε και 15.000 χιλιάδες ευρώ πριμ στους παίχτες αν πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπορεί το ποσό σε μας να φαίνεται αστείο αλλά στη Βουλγαρία είναι πολύ υψηλό. Θεωρώ ότι η Παρτιζάν έστω και δύσκολα μπορεί να κάμψει την αντίσταση της Λουντογκόρετς. Άσσος για 2,20, όχι για το 1,95 του ΟΠΑΠ που είναι και η μικρότερη απόδοση που κυκλοφορεί στην αγορά.

113 1 1,70
*Α παιχνίδι: Σάλτσμπουργκ Φενέρμπαχτσε 1-1
Το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού δίνει σαφές προβάδισμα στην Φενερ για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σάλτσμπουργκ ήταν καλύτερη, είχε ευκαιρίες και στο 0-0 και στο 1-0, τις ευκαιρίες όμως δεν της έκανε γκολ και το πλήρωσε. Άλλο Αυστρία και άλλο Ευρώπη. Η Σάλτσμπουργκ μπορεί να κάνει πλάκα στην Αυστρία ωστόσο στην Ευρώπη είναι άλλα τα μεγέθη. Η Σάλτσμπουργκ μπορεί να έχει καλό ρόστερ και απ τη μέση και μπροστά να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ειδικά μπροστά με Άλαν και Σοριάνο αλλά σήμερα δύσκολα θα αντέξει μέσα στο Σουκρού Σαράτσογλού. Λογικά θα προσπαθήσει να κλείσει διαδρόμους για να χτυπήσει στην κόντρα κι ύστερα ότι βγει. Η Φενερ απ την άλλη που σε επίπεδο ετοιμότητας υστερεί έναντι της Σάλτσμπουργκ, η πρόκριση είναι αυτοσκοπός. Στο αποψινό παιχνίδι θα κρατηθεί και ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Σελτσούκ Γιουλά, οπότε υπάρχει ένα κλίμα να παρθεί η νίκη-πρόκριση για να αφιερωθεί σε αυτόν τον παίχτη θρύλο της Φενέρ. Επί των αγωνιστικών, ο Εμρέ έμεινε εκτός, ο Μειρέλες θα παίξει κανονικά ενώ Κορκμάζ και Τοπάλ δίνονται ως αμφίβολοι. Για τη Σάλτσμπουργκ εκτός είναι οι βασικοί στόπερ Φόρσα και Σίμερ όπως και ο αναπληρωματικοί Λαζάρο και Νίλσεν. Παρ ότι η Φενέρ προκρίνεται και με 0-0, νομίζω ότι θα πάρει τη νίκη και αν μπει γκολ νωρίς το παιχνίδι θα ανοίξει αρκετά.

Αυτά για σήμερα, καλή τύχη σε ότι επιλέξετε.