Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εντυπωσιακό και με πολλά γκολ το φινάλε στην Primera Division. Η Σοσιεδάδ με τη νίκη της επί της Λα Κορούνια με 0-1, αφενός έστειλε τη Λα Κορούνια στην δεύτερη κατηγορία και αφετέρου λόγω της ήττας της Βαλένθια με 4-3 απέναντι στη Σεβίλλη, στην αδιάφορη Σεβίλλη πήρε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Βαλβέρδε έμεινε με το παγωτό ανά χείρας. Κατά τα άλλα, η Μπέτις όπως έγραφα και στην ανάλυση, αν χρειαζόταν ένα Χ θα το παίρνε όπερ και εγένετο, εξασφάλισε την 7η θέση. Η Ατλέτικο έκανε την έκπληξη, έκπληξη βάσει των αποδόσεων, μέσα στη Σαραγόσα. Όπως έγραφα και χτες ήταν προς αποφυγήν αυτός ο άσσος, ήταν τυράκι. Μπαρτσελόνα και Ρεαλ ήταν για ΠροΠο γκολ τα παιχνίδια.

Εκεί που πληρωθήκαμε καλά στο live, ήταν στην τελευταία αγωνιστική στην Ουρουγουάη με το διπλό της Πενιαρόλ και κυρίως με το επόμενο γκολ της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ που αν δεν ισοφάριζε έχανε το πρωτάθλημα.

Ολοκληρώνοντας το χθεσινό μας απολογισμό, χάσαμε στο live τον άσσο της Ιντεπεντιέντε που κόλλησε στο 0-0 με την Εστουδιάντες. Δεν ήταν καθόλου καλή, η Εστουδιάντες δεν της χαρίστηκε και η Ιντεπεντιέντε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μάλλον αποχαιρετά την κατηγορία καθ ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Αρκετά φλυαρήσαμε με τα χθεσινά και πάμε στα φρέσκα,

172 2 1,60
Οι οπαδοί της Βιγιαρεάλ δείχνουν το δρόμο της ανόδου στο Κίτρινο υποβρύχιο στο αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα Β. Και το λέω αυτό διότι θα ταξιδέψουν περίπου 10 χιλιάδες οπαδοί της Βιγιαρεάλ στη Βαρκελώνη και ουσιαστικά το Μίνι Εστάδι θα πάρει κίτρινο χρώμα. Η Βιγιαρέαλ θέλει τη νίκη για να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο, προτελευταία αγωνιστική σήμερα και τα περιθώρια για γκέλα είναι ανέφικτα. Η Βιγιαρεάλ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και παίζει με τα πιτσιρίκια της Μπάρτσα που είναι παντελώς αδιάφορη χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Θεωρώ ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα και με τέτοια εκστρατεία που κάνουν οι οπαδοί της, δύσκολα θα χυθεί η καρδάρα με το γάλα. Βέβαια για να τα λέμε κι όλα, το παιχνίδι μόνο εύκολο δε θα είναι. Θα δυσκολευτεί η Βιγιαρεάλ αλλά νομίζω ότι θα φύγει με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές της.

182 2 1,70
Τα λαικά δικαστήρια καλά κρατούν στην Τούμπα και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως ενώ αναμέναμε μία εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, πλέον κινδυνεύει άμεσα να χάσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και αν κερδίσει σήμερα τον ΠΑΣ θα περιμένει ευχάριστα νέα απ το Περιστέρι με μη νίκη του Ατρόμητου. Ωστόσο αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι οπαδοί τα έχουν βάλει με το Σαββίδη. Οι άνθρωποι μάλλον δεν πρέπει να είναι καλά. Πως γίνεται να βρίζουν έναν άνθρωπο που βάζει χρήμα ή θα βάλει τέλος πάντων και που αν δεν υπήρχε, ο ΠΑΟΚ θα είχε καταλήξει εκεί που είναι ο Άρης. Στην Ελλάδα πάντα χάνουμε το μέτρο. Ο ΠΑΣ από την άλλη μετά την εξασφάλιση της άδειας, ετοιμάζει γιορτή σήμερα στα Γιάννενα για την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας. Ας περιμένουμε βέβαια τι θα πει και η Ευρώπη για την αδειοδότηση. Όπως και να έχει είναι μία τεράστια επιτυχία για τον Άγιαξ της Ηπείρου. Πάω με το διπλό του ΠΑΟΚ, που σίγουρα θα έχει πίεση αλλά δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης διότι μετά στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα έχουμε θέματα…

Τέλος να αναφερθούμε στο Χέρκουλες Μουρθία που έχει εξαφανιστεί σχεδόν απ όλους τους μπουκ, ο λόγος είναι ότι τα παλικάρια το είχαν στήσει για διπλό αλλά επειδή το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις στην Ισπανία δεν πρόκειται να έρθει διπλό εκτός και αν είναι τόσο ξεδιάντροποι.
Καλή τύχη και φυσικά θα τα πούμε στο live σε twitter και facebook